Επιβράδυνση της απονομής Δικαιοσύνης

Δύο σημαντικές υποθέσεις τροχαίων εγκλημάτων είχαν οριστεί να εκδικαστούν στις 14 και στις 17 Μαΐου. Και οι δύο αναβλήθηκαν, η πρώτη για 4η φορά, «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου».

Για τα θύματα των τροχαίων δεν υπάρχει τόπος, αλλά ούτε και χρόνος.

Η Δικαιοσύνη έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.

Έχουμε ζαλιστεί από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, για την μη δυνατότητα χορήγησης αναβολών (πέραν της μίας) και για άλλα πολλά.

Είναι προφανές πως ΔΕΝ ισχύουν.

Και είναι προφανές πως υπάρχει οδηγία από τα ανώτατα πολιτικά και δικαστικά κλιμάκια η εκδίκαση υποθέσεων τροχαίων εγκλημάτων με θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό όχι μόνον να μην εκδικάζονται κατά προτεραιότητα αλλά να εκδικάζονται όσο το δυνατόν πιο αργά.

Αυτό που συνέβη χθες στην Άρτα και στην Κώ, συνέβη προχθές στα Χανιά και στα Γιάννινα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο. Συμβαίνει παντού.

Δεν είναι σύμπτωση.

Όχι η Ζωή των θυμάτων αλλά η ελευθερία και το ευ ζην των δραστών που συνεχίζουν απρόσκοπτα τη ζωή τους ενω πάντα βρίσκονται στο τιμόνι είναι τελικά η απόλυτη αξία.

 Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Φόνος Γιώργου Κολιοκώτση – Άρτα

30 Ιουνίου 2019 νωρίς το πρωί, ο 20χρονος Γιώργος Κολιοκώτσης εκτελέστηκε από μεθυσμένο οδηγό ενώ πήγαινε για δουλειά με τη μηχανή του. Η δίκη για «ανθρωποκτονία από …αμέλεια» στο Πλημμελειοδικείο Άρτας προσδιορίστηκε αρχικά σχεδόν τρία χρόνια μετά:

3 Μαΐου 2022, αναβολή «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου» η υπόθεση ορίστηκε χαμηλά στο πινάκιο και ο χρόνος αμείλικτος…, νέα δικάσιμος:

17 Ιανουαρίου 2023, αναβολή διότι ο κατηγορούμενος υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία και προφανώς ο στρατός δεν δίνει άδειες…, νέα δικάσιμος:

5 Δεκεμβρίου 2023, αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων. Αλλά… αλλά και αποχή δικηγόρων να μην υπήρχε η δίκη δεν θα γινόταν αφού την είχαν βάλει 19η στο πινάκιο. (4 χρόνια και 5 μήνες από το συμβάν)… νέα δικάσιμος:

14 Μαΐου 20241778 ημέρες μετά το φόνο. Η υπόθεση ορίστηκε 14η στο πινάκιο και όπως είναι «φυσικό» δεν εκδικάστηκε «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου»… νέα δικάσιμος:

19 Νοεμβρίου 2024: 5 χρόνια και 5 μήνες μετά το φόνο ΙΣΩΣ εκδικαστεί το πρωτόδικο!

 

Φόνος Μάξιμου Πανέρα και Μανώλη Λαγκουβάρδου – Κως

25 Ιανουαρίου 2022 ο 17χρονος Μάξιμος Πανέρας και ο 18χρονος Μανώλης Λαγκουβάρδος, μαθητές του ΕΠΑΛ έχασαν τη ζωή τους επιβάτες σε ΙΧ με οδηγό χωρίς άδεια οδήγησης που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω σε γέφυρα χωρίς προστατευτικές μπάρες. Το αυτοκίνητο έπεσε κάτω απ τη γέφυρα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δυο παιδιών.

Παραπέμφθηκαν για να δικαστούν για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» ο οδηγός του ΙΧ και δυο στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω ορίστηκε δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά:

17 Μαΐου 2024: Όπως είναι «φυσικό» οι αρμόδιοι έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην εκδικαστεί η υπόθεση. Την όρισαν 40η στο Πινάκιο σε ένα σύνολο 44 υποθέσεων… «Φυσικά» η δίκη δεν έγινε «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου»… Νέα ημερομηνία δεν ορίστηκε και οι οικογένειες των θυμάτων θα ειδοποιηθούν με κλήση…

Μοιραστείτε το άρθρο