2ήμερο Υπεράσπισης των Αγράφων, ελεύθερη Καζάρμα από Αιολικά

Σε δράσεις με πορεία στο κέντρο της Καρδίτσας το Σάββατο και πεζοπορία με ανάβαση στην Καζάρμα την Κυριακή ολοκληρώθηκε το διήμερο υπεράσπισης των Αγράφων και του βουνού Καζάρμα. Όπως αναφέρει η ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα “Στις 20/07/2023 εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.) για την εγκατάσταση 9 ανεμογεννητριών στο βουνό Καζάρμα στη λίμνη Πλαστήρα. Πρόκειται για ένα γεγονός που διευκολύνει τα σχέδια κράτους και κερδοσκοπικών εταιρειών σε ένα ακόμη πεδίο και ανοίγει πλέον διάπλατα τον δρόμο για την έναρξη εργασιών προς την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο βουνό Καζάρμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) με ισχύ 41,4 MW, και ειδικά 9 ανεμογεννήτριες, στη θέση «Ζυγουρολίβαδο – Παλαιό Μανδρί». Το επικείμενο έργο αποτελεί συνέχεια της ισοπέδωσης του Τυμπάνου και εντάσσεται στα σχέδια των «αρπακτικών» για τη μετατροπή των Αγράφων σε βιομηχανική περιοχή, τη λεηλασία της φύσης και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.
Η παραπάνω εξέλιξη δεν είναι ένα γεγονός που έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι η λογική συνέχεια των πολιτικών κράτους, κεφαλαίου και Ε.Ε., οι οποίες βασίζονται στις επιδιώξεις τους για την ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων, του νερού, της ενέργειας και οδηγούν σε ενεργειακό παροξυσμό, ενώ ταυτόχρονα εκτινάσσουν τις τιμές της ενέργειας στα ύψη”.

Φωτογραφίες και ενημερώσεις από τις δράσεις του διημέρου:

Από την χθεσινή (18/05/24) συγκέντρωση – πορεία στο Παυσίλυπο στην πόλη της Καρδίτσας ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού…

Posted by Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας on Sunday, May 19, 2024

Δράσεις – κινητοποιήσεις “Η Καζάρμα να παραμείνει βουνό!”, Σάββατο 18 και Κυριακή 19/5

Μοιραστείτε το άρθρο