Συγκέντρωση ενάντια στα βιομηχανικά αιολικά πάρκα στη Λάκκα Σουλίου, Πέμπτη 6/7 στις 13:30 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα “Όχι Ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου”. Υπάρχει ανάγκη από φυσική παρουσία την Πέμπτη 6/7 από τις 13:30 και για όσο χρειαστεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να διεκδικηθεί στοιχειοθετημένη τελική αρνητική απόφαση γνωμοδότησης για τα δύο τεράστια σχεδιαζόμενα βιομηχανικά αιολικά πάρκα στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου (δήμοι Ζηρού, Δωδώνης, Σουλίου, Πρεβέζης, Αρταίων).

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία

Ολόκληρο το κάλεσμα:

Καλούμε όλο τον κόσμο των πέντε εμπλεκόμενων δήμων αλλά και κάθε Ηπειρώτη και Ηπειρώτισσα, ν’ απαιτήσει δια της παρουσίας του την Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 14.00 την έκδοση στοιχειοθετημένης αρνητικής τελικής γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο στα Ιωάννινα.

Θα διατεθεί ΚΤΕΛ για αναχώρηση από το Θεσπρωτικό (νεκροταφείο)στις 11.30-11.45 πμ
Και από τη Φιλιππιάδα (γήπεδο)στις 12.00-12.15 μμ

Τουλάχιστον 40 χωριά της ευρύτερης περιοχής θα υποστούν τις βλαπτικές συνέπειες των έργων (διανοίξεις δρόμων τεραστίων διαστάσεων, εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, ορύγματα διελεύσεων καλωδίων κλπ) σε έκταση που καλύπτει περίπου το ¼ της Ηπείρου. Η εγκατάσταση των δύο αιολικών πάρκων σε περίπτωση αδειοδότησης θα πλήξει πέντε δήμους και τρεις Νομούς. Οι επιπτώσεις από τις διανοίξεις δρόμων, πλατειών εγκατάστασης, σταθμών, διελεύσεις υπογείων καλωδίων θα είναι συνολικού μήκους πάνω από 240 χιλιόμετρα, (πολλά εκ των οποίων εντός του αστικού ιστού), και μεγέθους εκσκαφών άνω των 1.600.000 κυβικών μέτρων. Η περιοχή εκτείνεται από το ιστορικό Σούλι και την Ολύτσικα, διαπερνά τον παράκτιο χώρο της λίμνης Ζηρού και καταλήγει στο Κέντρο Υψηλής Τάσης Άραχθου. Ο ενδιάμεσος ορεινός χώρος θα υποστεί σοβαρές συνέπειες.
Για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του φυσικού τοπίου, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, τη βιοποικιλότητα της περιοχής μας και να δώσουμε προοπτικές με σεβασμό στην ιστορικότητα της περιοχής μας.

Επιτροπή Αγώνα “Όχι Ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου”

Μοιραστείτε το άρθρο