VOUCHERS Η κυβέρνηση παραδέχεται το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης

Αυτό σημαίνει η απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού για ανάκληση του προγράμματος επιδότησης των επιστημόνων μέσω επιταγών τηλεκατάρτισης (vouchers). Καταλυτική ήταν η συμβολή των social media, παρά την εκκωφαντική αποσιώπηση του σκανδάλου από τα συστημικά μέσα – προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης.

Το εμφανές σκάνδαλο με τα βάουτσερς, η γενική κατακραυγή και το εύρος των αντιδράσεων, οδήγησαν την κυβέρνηση στην κατάργηση της διαδικασίας της τηλεκατάρτισης για την παροχή του επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες. Μια διαδικασία που από την αρχή χαρακτηρίστηκε ως εξευτελιστική και καταγγέλθηκε από επιστημονικούς φορείς, που ζητούσαν εδώ και μέρες την ανάκλησή της. Ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας με τον Βρούτση έλεγαν ψέματα ότι μόνο με αυτή τη διαδικασία ήταν δυνατή η επιδότηση των επιστημόνων, ενώ οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδιναν τη δυνατότητα για απευθείας χορήγηση του ποσού στους επιστήμονες, χωρίς δηλαδή την διαδικασία της τηλεκατάρτισης.

Παράλληλα, νέο λάδι στη φωτιά  του σκανδάλου έριχναν οι αποκαλύψεις του (ολιγάριθμου) αντιπολιτευόμενου Τύπου, σχετικά με τις 6 εταιρείες (7 πλατφόρμες) που  θα αναλάμβαναν την κατάρτιση των επιστημόνων. «Κολλητοί» του οικογενειακού κυβερνητικού κύκλου, σε άμεση σχέση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους του. Αυτοί θα αποκόμιζαν τα 36 εκατ. ευρώ. [ΔΕΙΤΕ: Αντί επιδόματος 800 ευρώ προς τους επιστήμονες, δωράκι 36 εκατ. σε 6 εταιρείες τηλεκατάρτισης]  Αντί το ποσό αυτό να πάει στους επιστήμονες (και να πάρουν κι αυτοί 800 κι όχι 600 ευρώ). Πρόκειται για τους… «αρίστους των ΚΕΚ τύπου… #Σκοιλ_Ελικικού και #μέτζη_του_νεουκτη. Από εδώ έπιασαν το νήμα τα social media και κατάφεραν να εξευτελίσουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Αυτά…, ενώ από τα συστημικά ΜΜΕ – παπαγαλάκια της κυβέρνησης απουσίαζε εντελώς το θέμα!

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι: «Αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται». Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να… ξεκινήσει «αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού». Όμως, οι επιστήμονες θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον Απρίλιο χωρίς… τηλεκατάρτιση. Έτσι, η αντιπολίτευση, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει την αποπομπή του Βρούτση.

Μοιραστείτε το άρθρο