“Ευαγγελισμός”: Διαμαρτυρία για τιμωρητικές διώξεις γιατρών γιατί κατήγγειλαν τη μη ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου!

Διαμαρτυρία γιατρών και εργαζομένων σήμερα το πρωί έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να τιμωρήσει με στέρηση μισθού ειδικευόμενους γιατρούς που κατήγγειλαν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί εκτός ορίων ασφαλείας, με ένα αξονικό τομογράφο για covid και μη covid περιστατικά και ασθενείς στοιβάζονται στα επείγοντα σε κοινούς χώρους, χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο ασφαλείας.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση του νοσοκομείου για κατάχρηση εξουσίας και για τον λόγο αυτό προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης. Γιατροί, νοσηλευτές και ειδικευόμενοι του νοσοκομείου, έχουν επανειλημμένως απευθύνει αιτήματα για λήψη μέτρων ώστε να παρέχεται ασφαλέστερη νοσηλεία, ωστόσο η διοίκηση επέλεξε ως καταλληλότερο μέτρο την τιμωρία όσων διαμαρτύρονται.
«Ο αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματά μας δεν αναβάλλεται», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία σημειώνει ότι «μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, της επάρκειας σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, της πρόληψης. Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά».
Επίσης, η  ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε από πλευράς της,  ότι «τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν» και «προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα», επισημαίνοντας ότι έχει επισημάνει πολλές φορές τις παθογένειες του συστήματος υγείας που προέρχονται από την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ευαγγελισμού οι ποινές στους δυο γιατρούς επιβλήθηκαν «για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά στο πρόσωπο του αναπληρωτή διοικητή» και για «απείθεια». «Να είστε περισσότερο προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου», συμπληρώνεται.


Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

Την στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε οξύτατη φάση και σύσσωμο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για την περίθαλψη χιλιάδων ασθενών με Covid19 ή άλλων νοσημάτων, η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός φροντίζει να δείξει το πιο αυταρχικό της πρόσωπο στους εργαζόμενους.

Με πρόσχημα την μη σωστή εφαρμογή της μάσκας σε έλεγχο του υποδιοικητή, Η. Βαμβουρέλη, στο χώρο των επειγόντων, η διοίκηση τιμωρεί με πειθαρχικό πρόστιμο δύο ειδικευόμενος ιατρούς με στέρηση 15 και 5 ημερομίσθιων αντίστοιχα. Η πραγματικότητα είναι πως τους επιβάλουν την εξωφρενική αυτή ποινή επειδή τόλμησαν να αναφέρουν τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο σε σχέση με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα ελλιπή μέτρα για την προστασία ασθενών και εργαζομένων. Μάλιστα στο έγγραφο της απόφασης γίνονται συστάσεις για “πιο προσεκτική συμπεριφορά στους εκπροσώπους της διοίκησης του Νοσοκομείου” και οι δυο εργαζόμενοι κατηγορούνται για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά καθώς και για απείθεια.

Η ίδια διοίκηση που υλοποιεί τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του νοσοκομείου, τιμωρεί τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη για να κρατηθεί όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας. Από τα χειροκροτήματα στους ήρωες υγειονομικούς περάσαμε στην ποινικοποίηση όποιου αμφισβητεί την αποτυχημένη πολιτική τους. Αυτό φαίνεται και από την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, για την συνδικαλιστική του δράση.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση του σωματείου εργαζομένων του Ευαγγελισμού την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 8.30 το πρωί μπροστά στο νοσοκομείο

Να δώσουμε αγώνα για τη περίθαλψή μας, να δώσουμε αγώνα για τη ζωή μας!

Καμπάνια «Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς»

site: ygeiaxorisapokleismous.wordpress.com

facebook: facebook.com/ygeiaxorisapokleismous
instagram: instagram.com/ygeiaxorisapokleismous
mail: [email protected]

Μοιραστείτε το άρθρο