Αλληλεγγύη στις διδάσκουσες Σπουδών Φύλου που στοχοποιούνται από Τζήμερο και Μπογδάνο!

Κείμενο συμπαράστασης από τη Συνέλευση 8 Μάρτη στις χυδαίες επιθέσεις Μπογδάνου και Τζήμερου σε καθηγήτριες και διδάσκουσες με σκοπό την στοχοποίησή τους. Μετά τις δυναμικές και μαζικές αντιδράσεις του κόσμου στα τρέχοντα ζητήματα ακολουθούν τη γνωστή τακτική τους και στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα ποστάροντας φωτογραφίες (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) και μάλιστα χωρίς αποδείξεις, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν το αντιδραστικό κοινό τους ώστε να εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους. Ακολουθεί το κείμενο από τη σελίδα της Συνέλευσης 8 Μάρτη: 

Τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα αναρτήσεις μίσους, ομοφοβίας και σεξισμού που στοχοποιούν καθηγήτριες και διδάσκουσες με σημαντική προσφορά στις Σπουδές Φύλου αλλά και στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα συνολικότερα.

Πρόκειται για χυδαίες αναρτήσεις των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Θάνου Τζήμερου, οι οποίοι επιχειρούν με τα μισογυνιστικά λεγόμενά τους να πλήξουν τον δημοκρατικό κόσμο που αγωνίζεται και να ρίξουν λάσπη στον ελεύθερο και δημόσιο χαρακτήρα των ελληνικών πανεπιστημίων. Φαίνεται ότι αυτές οι επιθέσεις εκπορεύονται από ακροδεξιούς κύκλους που συχνά στοχοποιούν το φεμινιστικό κίνημα, υμνώντας ταυτόχρονα το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από τότε που διδάσκουσα κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών στοχοποιήθηκε και πάλι από τους ίδιους κύκλους.

Στοχοποιούν τις Σπουδές Φύλου γιατί γνωρίζουν καλά ότι η γνώση και η έρευνα έχουν χειραφετητική δύναμη, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν τις μη προνομιούχες και όταν επιχειρούν να αναδείξουν τις σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης. Μισούν τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, μισούν τα σώματά μας και κάθε σώμα που δεν συμμορφώνεται στους κανόνες τους, το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα συνθήματά μας, τις σχέσεις συντροφικότητας που αναπτύσσουμε μεταξύ μας, τη δύναμη που έχουν οι ιδέες μας, τους χώρους ελευθερίας που δημιουργούνται μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και γι’αυτό μας στοχοποιούν.

Δεν πρόκειται να αναπαραγάγουμε τα λεγόμενά τους, ούτε να μπούμε σε λεπτομέρειες, απλούστατα γιατί η επίθεση αυτή θα μπορούσε να έχει στόχο την κάθε μία από εμάς που αγωνίζεται, μελετά, ερευνά, διδάσκει και εργάζεται για έναν κόσμο ισότητας.

Αν και πρόκειται για περιθωριακές προσωπικότητες χωρίς καμία σοβαρότητα, θεωρούμε τα λεγόμενά τους επικίνδυνα διότι διαδίδουν ιδέες μίσους μέσω των κοινωνικών δικτύων και επιχειρούν να συγκροτήσουν ακροατήριο.

Δεν τους φοβόμαστε, είμαστε πολλές, αποφασισμένες, οργισμένες και ενωμένες.

Απαιτούμε να κατέβουν οι αναρτήσεις μίσους και ζητούμε από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις επιτροπές ισότητας να τοποθετηθούν αλληλέγγυα πλάι στις γυναίκες που δέχονται επίθεση.

Η Συνέλευση 8 Μάρτη στέκεται δίπλα τους αλληλέγγυα. Καμία μόνη!

https://www.facebook.com/sineleusi8m

Μοιραστείτε το άρθρο