Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ Συνεχίζεται ο εμπαιγμός γιατρών και δικηγόρων του από όλο τον κρατικό μηχανισμό!

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός γιατρών και δικηγόρων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα από κυβέρνηση, ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προ.Πο., δικαστήρια!

Για τέταρτη μέρα η διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας αρνείται να επιτρέψει στους γιατρούς επιλογής του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα να τον επισκεφθούν στην εντατική. Ούτε και σήμερα Κυριακή κατέστη δυνατό κάτι τέτοιο, αντίθετα δόθηκαν μόνο υποσχέσεις για την Τρίτη. Οπότε ό,τι γνωρίζουν οι γιατροί της επιλογής του απεργού είναι από τους συναδέλφους τους της εντατικής. Οι πληροφορίες από εκεί αναφέρουν ότι μετά την εμφάνιση ανουρίας την Παρασκευή έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της νεφρικής ανεπάρκειας από τους γιατρούς της εντατικής, η οποία έφερε αποτελέσματα και καταγράφεται κάποια λειτουργία των νεφρών του. Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμηση του γιατρού Θ. Σδούκου ότι θα προσπαθούν να τον κρατούν στη ζωή, χωρίς όμως να ικανοποιούν το αίτημά του για επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο χειρισμός αυτού του αιτήματος από τις υπηρεσίες του υπουργείου Προ.Πο., τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου (επιλογής Χρυσοχοΐδη) και την ΚΕΜ (που η στελέχωσή της αποτελεί επιλογή της τελευταίας), αλλά και από τους δικαστές, δείχνει εύγλωττα τον εμπαιγμό εις βάρος του απεργού πείνας και δίψας. Το ένα δικαστήριο στη Λαμία απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του για διακοπή έκτισης της ποινής. Ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ούτε χθες αποφάνθηκε στο άλλο αίτημα για επαναμεταγωγή του, με πιθανότερο ενδεχόμενο να δηλώσει αναρμοδιότητα. Αυτή την απόφαση περιμένει η υπεράσπιση, όπως είπε η Ι. Κούρτοβικ, για προσφυγή άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αύριο Δευτέρα.

Όσο για την παράλληλη διαδικασία, δηλαδή την εξέταση του αιτήματος για επαναμεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις Φυλακές Κορυδαλλού, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών πηγαίνει με τους ρυθμούς που επιβάλλει η Σ. Νικολάου. Η ΚΕΜ καθυστερεί προκλητικά και εγκλωβίζει τη νομική υπεράσπιση στη μέγγενη που έχει στηθεί. Κι αυτό γιατί η οποιαδήποτε δικαστική κρίση μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το σχετικό αίτημα έχει απορριφθεί δύο φορές από την ΚΕΜ. Να σημειωθεί εδώ ότι ακόμη εκκρεμεί απάντηση σε σχετική προσφυγή της Ι. Κούρτοβικ από 28/12/2020!

Το πλέον σημαντικό, που αφορά το ίδιο το αστικοδημοκρατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στη μεταπολίτευση, είναι το ανεξέλεγκτο ενός κρατικού μηχανισμού από οποιονδήποτε θεσμικό έλεγχο. Κάτι που έκδηλα αίρει την όποια νομιμοποίησή του. Αποτελεί απειλή για περισσότερο κόσμο, για την ίδια την κοινωνία, όπως τονίζει η Ι. Κούρτοβικ. Μία εκτροπή, όπως επισημαίνει ο Θ. Σδούκος, που πρέπει να κινητοποιήσει ευρύτερο κόσμο – να φύγει αυτό το καθεστώς!

Έκδηλο πλέον είναι ότι με την υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα το μήνυμα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ένα: Δεν υπάρχουν νόμοι και δίκαιο, μόνο καταστολή και βία. Κι αυτό αφορά όλη την κοινωνία.

Μοιραστείτε το άρθρο