Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ προς διοίκηση: Επιδείξτε μέγιστη κοινωνική ευθύνη!

Επιστολή προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ η οποία υπογράφεται από εργαζόμενους του φορέα εξαιτίας της μη υλοποίησης των μέτρων για τηλεργασία, την εκ περιτροπής εργασία, τη διατήρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των ραντεβού όπου ασφαλισμένοι και εργοδότες επιλέγουν μόνοι τους να προσέρχονται στα υποκ/τα χωρίς τον έλεγχο των αιτημάτων τους από τα τμήματα, τη συνεχιζόμενη λειτουργία των επιτροπών ΚΕΠΑ και πολλά άλλα.

Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε υπογραφές μέσω της κλειστής ομάδας των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και η παρακάτω επιστολή υπογράφεται από εργαζόμενους. Η συγκέντρωση των υπογραφών οφείλεται στην βραδεία ανταπόκριση της Ομοσπονδίας μας ΠΟΣΕ-ΙΚΑ να αντιμετωπίσει τη σωρεία των καταγγελιών και παραπόνων.

Τελικά η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ συνεδρίασε και εξέδωσε επιστολή της προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Ανοικτή επιστολή των εργαζομένων στη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Το υπ΄αριθμόν 291096/6-11-2020 έγγραφο με θέμα “Έκτακτα μέτρα προστασίας…..για τη χρονική περίοδο 7-11-20-30-11-20” προβλέπει την τηλεργασία των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση κατεπειγόντων αιτημάτων ασφαλισμένων και εργοδοτών.

Η καθυστέρηση εφαρμογής των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών και οι αντικρουόμενες οδηγίες, οδηγούν σε επικίνδυνες διαδρομές τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

Οι οδηγίες του σχετικού εγγράφου δεν διασφαλίζουν τα μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού, τη λειτουργικότητα της Υπηρεσίας, ούτε την ασφάλεια των συναλλαγών.

Θεωρούμε άκρως απαραίτητο :

  • Να κλείσει άμεσα η δυνατότητα των ασφαλισμένων και εργοδοτών να ρυθμίζουν μόνοι τους το ραντεβού και να αφεθεί η διαχείριση των αιτημάτων στους εργαζόμενους των Τμημάτων κατόπιν της συνεννόησης με τη Διεύθυνση εκάστου υποκαταστήματος.
    Ένας συνεχώς διευρυνόμενος αριθμός εργαζομένων κλείνει ραντεβού για να υποβάλλει αναρρωτικές άδειες λόγω covid-19, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.
  • Να ισχύσουν όλες οι νόμιμες άδειες οι οποίες προβλέπονται για γονείς όπως και οι ειδικές άδειες των ευπαθών ομάδων.
  • Να τεθεί το σύνολο του προσωπικού σε εκ περιτροπής εργασία (ανεξαρτήτως ειδικότητας) για να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των Τμημάτων με το αναγκαίο προσωπικό σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Τη περίοδο Μαρτίου-Μαΐου καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουμε τα αιτήματα που υποβλήθηκαν. Ως εργαζόμενοι έχουμε επιδείξει τη μέγιστη ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Παρακαλούμε να πράξετε ομοίως.

Επιστολή ΠΟΕΣΕ-ΙΚΑ προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ Έγγραφο_ΠΟΣΕ 20201110

Μοιραστείτε το άρθρο