Κινητοποιήσεις σήμερα με πορείες κατά του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Θεοπίστη Καπέτα

Δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές συμμετείχαν σήμερα στην κινητοποίηση στην Αθήνα έξω από τη Βουλή και στη Θεσσαλονίκη στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν συμβολική πορεία από το υπουργείο μέχρι τον Άγιο Δημήτριο (στο ΕΚΘ).

Αντίστοιχα κινήθηκε και η  Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, η οποία κάλεσε σε κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη Σύρο, ενώ στην Κέρκυρα  ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ μαζί με την Ένωση Γονέων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρώην Νομαρχία.

“Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί για δωρεάν εκπαίδευση παλεύουμε μαζί” φώναξαν, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σπάζοντας για ακόμη μια φορά την καραντίνα προκειμένου να διεκδικήσουν δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους. Η ανταπόκριση αυτή τη φορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς πλήθος κόσμου από τους συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ, από τις ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ, από τις συλλογικότητες του εκπαιδευτικού και φοιτητικού κινήματος φώναξαν συνθήματα ενάντια στις αξιολογήσεις και στα σχολεία της αριστείας και των δύο ταχυτήτων.

Σ’ αυτό το δυστοπικό τοπίο της καταστολής, κατά το οποίο προσπαθούν να περάσουν το αντιλαϊκό-αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, μερικά από τα αιτήματα που εκφράστηκαν μέσα από το κίνημα είναι:

– Όχι στο «Νέο Λύκειο» της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, του εξεταστικού μαραθωνίου, της αποδόμησης των εργασιακών, δημοκρατικών, συλλογικών κατακτήσεων.

– Καμία αξιολόγηση-διαβάθμιση-απόλυση.

– Κατοχύρωση της σταθερής δουλειάς και οργανικής θέσης για όλους.

– Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων.

– Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.

– Καμία μείωση μισθών – Κάτω το μισθολόγιο της πείνας.

– Κάλυψη  όλων των αναγκών απολύμανσης, αντισηψίας και υγειονομικής προστασίας στα σχολεία.

– Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ για την προστασία της υγείας του λαού – Επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας.

– Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες – Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

– Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

– Όλοι στους αγώνες. Η συλλογική πάλη μπορεί να νικήσει!

– Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και για πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Μοιραστείτε το άρθρο