Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα διωκόμενα για επίθεση με μπογιές στο Γενικό Χημείου του κράτους, Παρασκευή 31/1 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα διωκόμενα άτομα για την επίθεση με μπογιές στο κτήριο του γενικού χημείου του κράτους στις 26/09/2021

Με πρόσχημα την πανδημία και την καθολική καραντίνα που είχε επιβληθεί, το Νοέμβρη του 2020 το κράτος κήρυξε γενικό λοκ αουτ των πανεπιστημίων όλης της χώρας καθώς και απαγόρευση οποιασδήποτε συγκέντρωσης για την υπεράσπιση της μνήμης του Πολυτεχνείου και της συνέχισης των αγώνων. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν κατακλύσει όλους τους δρόμους και τα στενά και τα πανεπιστήμια ήταν απροσπέλαστα. Αψηφώντας την κατασταλτική αυτή συνθήκη, ο κόσμος σε διάφορες πόλεις καταφέρνει και βρίσκεται στο δρόμο, με τους μπάτσους να βρίσκονται σε παροξυσμό και να επιδίδονται σε τραμπουκισμούς, ξύλο και συλλήψεις.Στις 17/11/2020 ,ημέρα επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο κόσμος διαδηλωνει κανονικά στην Τσιμισκή. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη καταλαμβάνεται από δεκάδες άτομα η A’φοιτητική εστία του ΑΠΘ και πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από αυτήν, με πληθώρα μπάτσων να αποκλείουν οποιαδήποτε πορεία προς το κέντρο, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιείται και καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Συκεών. Στην Αθήνα, στις 14/11/2020, ως απάντηση στο λοκ αουτ του Πολυτεχνείου εν όψει του τριημέρου της 17ης, σύντροφοι και συντρόφισσες προχώρησαν σε ταυτόχρονη κατάληψη του κάτω Πολυτεχνείου και της πρυτανείας του Ε.Μ.Π στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Το κράτος αντέδρασε με την εκκένωση και των δύο καταλήψεων, κάνοντας συνολικά 92 συλλήψεις.

Μήνες μετά από αυτές τις συλλήψεις, το καλοκαίρι του 2021, 14 συντρόφια δέχτηκαν κλητεύσεις μέσω των οποίων καλούνταν να δώσουν δείγμα DNA. Αφορμή για αυτό δόθηκε από μια, θεωρητικά και σύμφωνα με τα λεγόμενα των μπάτσων, ταύτιση δείγματος σε άδεια μπουκάλια μπύρας στην κατειλημμένη πρυτανεία με δείγμα από χαρτιά με αίμα που βρέθηκαν στα Εξάρχεια μετά από τη μαζική πορεία και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής στις 6 Δεκέμβρη του 2014, κατά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Επρόκειτο για ακόμη μια κίνηση από μεριάς του κράτους με στόχο την τρομοκράτηση του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος που βρίσκει συνεχώς μέσα και τρόπους να αγωνίζεται,αλλά και μια προσπάθεια να συλλέξει δείγματα DNA αγωνιστ(ρι)ών τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Ότι όλο αυτό ήταν τελικά μια πρόφαση αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δε κινήθηκε καμιά περαιτέρω διαδικασία και όλη η υπόθεση μπήκε τελικά στο αρχείο.

Ως πράξη αλληλεγγύης αλλά και ανάδειξης της κατασταλτικής χρήσης του δείγματος DNA, ως μέσο ποινικής μεθόδευσης για την δίωξη αλλά και την καταδίκη πολλών αγωνιστ(ρι)ών, δύο άτομα, ως τότε μέλη της αναρχικής ομάδας ”Κατάληψη Terra Incognita”, επιτέθηκαν με μπογιές στο κτήριο που στεγάζεται το γενικό χημείο του κράτους το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάλυση των δειγμάτων. Με το πέρας της δράσης πάνοπλοι αστυνομικοί, τους προσέγγισαν και τους συνέλαβαν, με αποτέλεσμα να διώκονται με τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ,λόγω δημόσιας χρησιμότητας του κτηρίου, και της απείθειας.

Είναι γνωστή τακτική η χρήση, εκ μέρους του κράτους, των δειγμάτων DNA και αποτυπωμάτων για να χτίζει δικογραφίες και να κρατάει ομήρους συντρόφους και συντρόφισσες με ελλιπή δείγματα ή σε τελείως καθημερινά και μεταφερόμενα αντικείμενα, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του αναρχικού σύντροφου Ν. Ρωμανού, ο όποιος βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση έκρηξης σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, για ένα αποτύπωμα σε μία σακούλα. Στην ίδια υπόθεση, προφυλακιστέα και βαριά τραυματισμένη βρίσκεται και η αναρχική συντρόφισσα Μαριάννα, για την οποία οι μπάτσοι έβγαλαν κατευθείαν ένταλμα υποχρεωτικής λήψης DNA, ενώ βρισκόταν στη ΜΕΘ. Ενάμιση μήνα μετά το ένταλμα αλλά και την ταυτόχρονη άρνησή της να δώσει, οι μπάτσοι προχώρησαν τελικά στην υποχρεωτική λήψη, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται η συντρόφισσα χωρίς προφανώς να της παρέχεται η κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη.

Κανένα μόνο στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στα άτομα που διώκονται για την δράση στον γενικό χημείο του κράτους

Η υποχρεωτική λήψη DNA αποτελεί βασανιστήριο

Αναρες, ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


Το Νοέμβρη του 2020, λόγω της επιβεβλημένης καραντινας στη χώρα, ανακοινώνεται η απαγόρευση οποιασδήποτε συγκέντρωσης υπεράσπισης στη μνήμη του Πολυτεχνείου. Παρά τις απαγορεύσεις, πληθος κόσμου καταφέρνει να βρεθεί στο δρόμο αψηφώντας τις κατασταλτικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, συντρόφια καταλαμβάνουν το κτηριο του κάτω Πολυτεχνείου και την πρυτανεια του Ε.Μ.Π. στην περιοχη του Ζωγράφου. Οι δυνάμεις του κράτους απαντουν στη δράση αυτή με εκκένωση και προχωρούν σε 92 συλλήψεις. Μήνες μετά τις συλλήψεις, δεκατέσσερα συντρόφια δέχονται κλητευσεις μέσω των οποίων καλούνται να δώσουν δείγμα DNA. Αφορμή για αυτό στάθηκε, κατά τα λεγόμενα των μπάτσων, η ταύτιση δείγματος σε άδεια μπουκάλια μπύρας στην κατειλημμένη πρυτανεία, με δείγμα από χαρτιά με αίμα που βρέθηκαν στα Εξάρχεια μετά από τη μαζική πορεία και τις συγκρούσεις, στις 6 Δεκέμβρη του 2014, κατά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ως πραξη αλληλεγγύης, στις 26 Σεπτεμβρίου 2021, δυό συντρόφια μέλη της τότε αναρχικής ομάδας “Κατάληψη Terra Incognita” πραγματοποιουν επίθεση με μπογιές στο γενικό Χημείο του κράτους, για την οποία και συλλαμβανονται, ενώ τους αποδίδονται οι κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς και της απειθειας. Είναι γνωστή η χρήση από την πλευρα του κράτους, των δειγμάτων DNA και των αποτυπωμάτων ώστε να συνθέτει δικογραφίες και να προσπαθει να τρομοκρατησει αγωνιστές/ριες που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικο χώρο. Στεκόμαστε απέναντι στην οποιαδήποτε υποχρεωτική λήψη DNA και ειμαστε παντα στο πλευρο όσων αντιστέκονται, αγωνιζονται, αντιδρουν εναντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Ταμείο αλληλεγγυης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστική(ρι)ών

Μοιραστείτε το άρθρο