Εκδήλωση – Συζήτηση: Τα δικαιώματα των Ενοικιαστ(ρι)ών μαθαίνουμε & τα διεκδικούμε μαζί!, Παρασκευή 14/6 στις 18:30 στην κλειστή αυλή της ΧΑΝΘ

Η υπό σύσταση Ένωση Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν προβλήματα στεγαστικής επισφάλειας στην ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, στην κλειστή αυλή της ΧΑΝΘ, στις 18:30.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι δικηγόροι Έλλη Μέλλιου και Θανάσης Παπαδόπουλος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα δικαιώματα των ενοικιαστ(ρι)ών, τα οποία υφίστανται συχνά από παρερμηνεία μέχρι και καταπάτηση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για τους αποτελεσματικούς τρόπους  προστασίας των δικαιωμάτων αυτών τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και θα παρουσιαστούν τα αιτήματά μας. Το δικαίωμα της επαρκούς στέγασης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αποτελεί θεμέλιο της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ποιοι/ες είμαστε:

Η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τη δράση της στις αρχές του 2024, με σκοπό τη συλλογική υπεράσπιση του δικαιώματος στέγασης που πλήττεται από τις παράλογες αυξήσεις ενοικίων, την τουριστική/κερδοσκοπική χρήση του στεγαστικού αποθέματος, και την αδράνεια του κράτους.

Προσκαλούμε κάθε άνθρωπο της πόλης που βρίσκεται αντιμέτωπος με την στεγαστική επισφάλεια, με σκοπό την δημιουργία ενός μαζικού σωματείου βάσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ενοικιαστ(ρι)ών απέναντι στην οξεία στεγαστική κρίση και τη διεκδίκηση του δικαιώματος επαρκούς στέγασης για όλους.

Τρόπο πρόσβασης στην Κλειστή Αυλή της ΧΑΝΘ: Κεντρική είσοδος της ΧΑΝΘ (Νικ. Γερμανού 1) & κάθοδος από τις σκάλες προς την πισίνα.

Άφιξη στη ΧΑΝΘ μέσω ΟΑΣΘ:

  • Από ανατολικά: στάση “ΧΑΝΘ”, με τις γραμμές 3Κ, 5, 6, 12, 33, 58

  • Από κέντρο/δυτικά: στάση “ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ”, με τις γραμμές 1Χ, 3Κ, 5, 6, 33, 39 / στάση “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ” με τις γραμμές 11/11Β, 12, 15, 33, 39/39Α.

Μοιραστείτε το άρθρο