Aπολύσεις εργαζόμενων στη Skroutz, συνεχίζεται το μπαράζ των απολύσεων το νέο έτος

Ανακοίνωση της Σωματειρακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στη Σκρουτζ:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κανένας μόνος του απέναντι στις απολύσεις! Καταδικάζουμε τις απολύσεις των 2 συναδέλφων μας που ανακοινώθηκαν στις 30/3 και έρχονται να προστεθούν σε ένα μπαράζ που έχει ξεκινήσει με το νέο έτος. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας έωλες δικαιολογίες περί απόδοσης, η εταιρεία προχώρησε σε αυτές σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας για όλους και ενώ ο ένας συνάδελφός μας περιμένει παιδί.

Όπως σε κάθε απόλυση, η εταιρεία θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει αυτές τις ενέργειες στη βάση των αξιολογήσεων και της απόδοσης, ρίχνοντας όπως πάντα την ευθύνη στους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά που στοχεύει ο μηχανισμός της αξιολόγησης σαν εργαλείο απολύσεων! Η εργοδοσία και εμείς δεν έχουμε τις ίδιες αξίες, η δικιά τους κερδοφορία περνάει πάνω από την καταπάτηση των δικών μας δικαιωμάτων, τις απολύσεις και την εντατικοποίηση. Δεν πέφτουμε στην παγίδα να εκλογικεύουμε τη βαρβαρότητα. Πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, απέναντι στην εταιρεία και στους σχεδιασμούς της.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Δεν είμαστε κόστος.

Όλα παράγονται και στη Σκρουτζ με τη δικιά μας εργασία!

Θέλουμε δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για αξιοπρεπή ζωή.

Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο τη Σκρουτζ. Ήδη αυτές τις μέρες το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει απολύσεις σε Vodafone, Intralot, Algosysytems! Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες και κυβερνήσεις. Μαζί εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν ψηφίσει νόμους για να μας έχουν στο χέρι. Είτε εργαζόμενοι σε μονοπώλιο, είτε σε μικρό αφεντικό, είτε επινοικιαζομενοι, είτε σε έργο αιχμής χαμένοι θελουν να βγαίνουμε εμείς. Οι επενδύσεις τους, η ανάπτυξη για την οποία κομπάζουν, προϋποθέτει το χτύπημα των δικών μας δικαιωμάτων, ώστε να μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό.

Και από αυτή τη σκοπιά, σας καλούμε όλους, να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, για να αντιπαλέψουμε την αντεργατική πολιτική στο σύνολό της, είτε την εφαρμόζει η Σκρουτζ αξιοποιώντας τους νόμους των κυβερνήσεων, είτε την εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η λύση βρίσκεται στην οργάνωσή μας στο ΣΕΤΗΠ.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Έλα σε επαφή με τη Σωματειακή Επιτροπή σήμερα! Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του!

Σήμερα, στη σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής, να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα ενάντια στις απολύσεις και για την επιτυχία της απεργίας.

  • Συνεδρίαση Σωματειακής Επιτροπής, 7μμ, 31 Μάρτη, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β
  • Απεργιακή συγκέντρωση, 11πμ, 6 Απρίλη, Σύνταγμα

Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη Σκρουτζ

https://www.setip.gr/na-parthoyn-piso-oi-apolyseis-oloi-sti-syskepsi-tis-somateiakis-epitropis-simera-stis-7mm-oloi-stin-panergatiki-apergia-stis-6-aprili/?fbclid=IwAR1IJU4f2e-iKAdBj84Fc91kX7Im2URJdySUjX1Os5FegWMJjYA0N31aknk


https://www.facebook.com/radicalit.gr/photos/a.1259475940761536/7250687758306961/

Μοιραστείτε το άρθρο