Κινητοποίηση ΕΛΜΕ για τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση 3/12 14:30

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ την Πέμπτη 3/12, στις 2.30 μ.μ., στην Περ.  Διεύθυνση

Καλούμε την Α’ ΕΛΜΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή της

Για το δικαίωμά μας στη ζωή, για να παρθούν τώρα

μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών

Για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να αφήνει έκθετο το λαό.  Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ, μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού και επίταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αδιαφορεί για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, χωρίς μέτρα προστασίας και κατέφυγε στο κλείσιμο των σχολείων, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Ακόμη και σήμερα συζητάει το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Η προσπάθεια να προβάλλει ως λύση την τηλεκπαίδευση γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, ότι η ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη και ότι η τηλεκπαίδευση οξύνει ακόμη περισσότερο τις εκπαιδευτικές και ταξικές ανισότητες. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στον λαό.

Την ίδια στιγμή, αντί να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης», προσπαθεί να επιβάλλει την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

 • Με καταστολή και απαγορεύσεις, χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.
 • Με το νέο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο «Βρούτση» χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις και επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικαλιστικά δικτυώματα.
 • Με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τη νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία, την Παιδεία, τη στέγη.
 • Με την αντικατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας με την εξ αποστάσεως επικοινωνία, αντί της μέριμνας για μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων στη βάση των προτάσεων του κινήματος.
 • Με την προώθηση σειράς αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων αποδομούν το δημόσιο σχολείο, καταργούν εργασιακά δικαιώματα.
 • Με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση καταπατούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, προωθούν την ιδιωτικοποίηση και παραδίδουν το σχολείο στις δυνάμεις της αγοράς.

Η πολιτική αυτή μπορεί να ανατραπεί

Φουντώνει η αγανάκτηση ενάντια στην κυβέρνηση για τις χουντικές απαγορεύσεις, τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, γιατί αφήνει ακάλυπτο το λαό απέναντι στην πανδημία με την ανυπαρξία μέτρων προστασίας. Απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική και κόντρα στην γενικευμένη καταστολή και τις απαγορεύσεις απαντήσαμε με κινητοποιήσεις στις 12 Νοέμβρη στις πύλες των νοσοκομείων, με τις πορείες στις 17 Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο και με συγκεντρώσεις στις 26 Νοέμβρη στην 24ωρη απεργία. Συνεχίζουμε αγωνιστικά και οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης οργανώνουν την Πέμπτη 3/12, στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα μέτρα προστασίας.  Καλούμε την Α’ ΕΛΜΕ να αποφασίσει και αυτή τη συμμετοχής της.

Διεκδικούμε

–        Στήριξη της δημόσιας Υγείας με εξοπλισμό, υλικά, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση με μόνιμους διορισμούς προσωπικού.

–        Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση. Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

–        Για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών (15 παιδιά ανά τμήμα, ιχνηλατήσεις, τεστ, διορισμός καθαριστριών κ.ά.)

–        Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

–        Ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς συγχρωτισμό.

–        Προσλήψεις αναπληρωτών τώρα για να καλυφθούν όλα τα κενά, σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες.

–        Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες αναπληρωτών με δυνατότητα πρόσληψής τους από φέτος.

–        Άμεση κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων και μετατροπή τους σε κανονικές προσλήψεις αναπληρωτών

–        Δε νομιμοποιούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όχι στην  υποχρεωτικότητα, όχι στο πέρασμα απουσιών, όχι στο προχώρημα της ύλης

–        Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

–        Να καταργηθούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (ν. Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, προσοντολόγιο, κ.ά.)

–        Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν τα πρόστιμα σε αγωνιστές.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α’ ΕΛΜΕ

https://paremvasithess.wordpress.com/    – agonistiki.paremvasi231@gmail.com

Μοιραστείτε το άρθρο
 •  
 •  
 •  
 •  
 •