ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΤΟΠΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ Δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στην Ευτοπική Βιβλιοθήκη.

Η Επιτροπή Αθήνας – Women Defend Rojava και η Φεμινιστική Συλλογικότητα Femctωria ήρθαμε σε επικοινωνία με προσφύγισσες από το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων/προσφυγισσών και ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικά είδη υγιεινής και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων/προσφυγισσών είναι μια δομή φιλοξενίας που διαχειρίζονται μόνοι τους οι πρόσφυγες/προσφύγισσες με βάση τις αρχές της ισότητας, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης με γνώμονα τις ανάγκες όλων, χωρίς τη στήριξη κανενός διεθνή οργανισμού ή καμίας κρατικής υπηρεσίας. Ήδη εξωθημένοι/ες στο περιθώριο, μακριά από τον αστικό ιστό και την ορατότητα, έχουν υπάρξει θύματα εγκληματικών κρατικών και κυβερνητικών πολιτικών και αδιαφορίας. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συνθήκη υγειονομικής κρίσης, εν μέσω πανδημίας, η κρατική μέριμνα έχει αποδειχθεί για άλλη μια φορά ανύπαρκτη με την κυβέρνηση να αδιαφορεί για την προστασία και συνολικά την επιβίωση του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού. Η δολοφονική αυτή πολιτική είναι πάγια τακτική της κρατικής διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Ενώ λαμβάνει και ευρωπαϊκά κονδύλια, επιλέγει να μοιράζει δώρα εκατομμυρίων και αντεργατικούς και αντικοινωνικούς νόμους στο κεφάλαιο, έχει παρατήσει αβοήθητα χιλιάδες άτομα εν μέσω πανδημίας σε συνθήκες επισφάλειας, ανεργίας, έμφυλης βίας και κοινωνικού και θεσμικού ρατσισμού, αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και τις κοινωνικές δομές προστασίας του πληθυσμού.

Ως κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης, προτάσσουμε το μοναδικό όπλο που έχουμε απέναντι στα αφεντικά, στο κράτους, στους ρατσιστές και τους σεξιστές: την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μας. Στεκόμαστε δίπλα στα ταξικά μας αδέρφια, τους μετανάστες/μετανάστριες και τους πρόσφυγες/προσφύγισσες, ούτως ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει όλες και όλα μαζί. Να μη μετρήσουμε άλλες απώλειες. Να μη μείνει κανένα και καμία μόνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι στην πανδημία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό!

Με κάθε υπευθυνότητα απέναντι στους κανόνες υγιεινής, καλούμε την Τετάρτη 27/05 από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 και το Σάββατο 30/05 από τις 11.00 μέχρι τις 18.00 σε συγκέντρωση ειδών ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρουμε στο Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων/προσφυγισσών. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Ευτοπική Βιβλιοθήκη (Θηβών 353 & Παπούλα, Αιγάλεω).

Λίστα ειδών ανάγκης:

– Σερβιέτες
– Σαπούνια για την ευαίσθητη περιοχή
– Μωρομάντηλα
– Πάνες Νο 3- 4-5
– Βρεφικό γάλα σκόνη (1-5)
– Kρέμες για παιδιά 1 έως 5 ετών
– Γάλα εβαπορέ ή μακράς διαρκείας
– Αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια
– Σαπούνια
– Σαμπουάν
– Αφρόλουτρα
– Μαλακτικές και ενυδατικές κρέμες σώματος, προσώπου και χεριών
– Αποσμητικά
– Χλωρίνη
– Πλαστικά γάντια μιας χρήσης
– Παιδικά παπούτσια μεγέθη από 20 έως 30
– Παντόφλες/Σαγιονάρες για γυναίκες και παιδιά
– Ρούχα για νεογέννητα και παιδιά
– Ρούχα για γυναίκες
– Πετσέτες για βρέφη και γυναίκες
– Κάλτσες (γυναίκες/παιδιά)
– Καπέλα (παιδιά/γυναίκες)

Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Φεμινιστική Συλλογικότητα Femctωria

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της εκδήλωσης

Μοιραστείτε το άρθρο