Ένοχος ο μαιευτήρας γυναικολόγος – καθηγητής για τρεις ενάγουσες φοιτήτριες, ποινή τεσσάρων ετών με τρία έτη αναστολή

Ένοχος κρίθηκε ο μαιευτήρας γυναικολόγος και καθηγητής της Μαιευτικής σχολής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δίκης η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για δύο ενάγουσες. Στη συνέχεια αγόρευσαν οι δικηγόροι και ακολούθησε συνεδρίαση της έδρας για μία ώρα. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τρεις ενάγουσες φοιτήτριες επιβάλλοντάς του την ποινή 4 ετών με 3 έτη αναστολή, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό τον πρότερο σύννομο βίο.

Από το πρωί της Τρίτη 2 Νοεμβρίου, αλληλέγγυ@ στις φοιτήτριες που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναμένοντας τα αποτελέσματα της δίκης. Η δυναμική τους παρουσία αποτέλεσε σημαντική στήριξη για τις φοιτήτριες που δέχτηκαν την κακοποιητική συμπεριφορά του Καθηγητή – Μαιευτήρα και ζητούσαν την τιμωρία του. Υπενθυμίζουμε ότι ο μαιευτήρας και καθηγητής καλούσε τις φοιτήτριές του στο ιδιωτικό του ιατρείο για δωρεάν εξέταση στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης και κατά τη διάρκεια της εξέτασης τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Εκμεταλλευόμενος τη θέση εξουσίας που κατείχε και το κύρος του, προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή τους αφήνοντας υπονοούμενα για επαγγελματική αποκατάσταση και σε άλλες περιπτώσεις να απειλεί για το αντίθετο. Για όσο καιρό εκκρεμούσαν οι κατηγορίες εναντιον του συνέχισε να ασκεί τα επαγγέλματα του γιατρού αλλά και του καθηγητή.

ΔΙΠΑΕ και Ιατρικός Σύλλογος οφείλουν να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις για να δικαιώσουν τον αγώνα των φοιτητριών.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 



https://new.infolibre.gr/2021/11/01/oloklirosi-tis-dikis-toy-maieytira-gynaikologoy-kai-kathigiti-poy-parenochloyse-sexoyalika-foititries-toy-2-11-stis-9-00-pm/

Μοιραστείτε το άρθρο