“Απαιτούμε να εμφανιστούν ζωντανοί τα μέλη των βάσεων στήριξης του EZLN, Jose Antonio Sanchez Juarez και Sebastian Nunez Perez”

Σήμερα 17/9 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Μεξικάνικη Πρεσβεία στη Βιέννη, για έμπρακτη διαμαρτυρία ενάντια στις απαγωγές των δύο μελών των βάσεων στήριξης του EZLN.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 30 αλληλέγγυοι από διάφορες γεωγραφίες της Ευρώπης (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Γαλικία, Σλοβενία, Ελλάδα). Στη συγκέντρωση διαβάστηκε συμπτυγμένη η ανακοίνωση των συντρόφων σε όλες τις γλώσσες – μεταξύ αυτών και στα ελληνικά-, για να φανεί η διεθνής στήριξη και καταγγελία των παρακρατικών απαγωγών.

Από τους κόμπας ζητήθηκε ρητά να αναφερθεί πως οτιδήποτε κακό συμβεί στους δύο συντρόφους, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει ο κυβερνήτης τηςΤσιάπας Rutillio Escandon και η μεξικανική κυβέρνηση.

Προς συμπαράσταση στους Ζαπατίστας, αλλά και άσκηση πολιτικής πίεσης, ετοιμάζονται σε όλη την Ευρώπη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους μεξικανικές πρεσβείες, με πρώτες 17-19 Σεπτέμβρη. Επίσης αύριο 18/9 θα γίνει συνέλευση όλων των διεθνών αλληλέγγυων, για να οργανωθεί την επόμενη εβδομάδα μια πανευρωπαική μέρα δράσεων.

Από Βιέννη: μέλη της ομάδας επικοινωνίας για το ταξίδι των Ζαπατίστας

και: το καραβάνι των Ζαπατίστας

Μοιραστείτε το άρθρο