Να υπερασπιστούμε τους/τις συναδέλφους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ [ΑΡΓΗ] ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ-ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς καμία ταλάντευση, πρέπει να υπερασπιστεί τους/τις συναδέλφους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ 

Ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός

Η κυβέρνηση και τα καλοπληρωμένα τσιράκια τους στα ΜΜΕ (και οι λοιποί παρατρεχάμενοι) με λύσσα προωθούν αυτή την περίοδο το story του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τη μη εξάπλωση της πανδημίας. Προσπαθούν έτσι να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του κράτους και της κυβέρνησης για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας σε υγειονομικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο. Τα νοσοκομεία είναι υπερβολικά πολλά, κατά την άποψη του Κούλη, για αυτό θα γίνουν κλεισίματα και συγχωνεύσεις, γιατροί δεν χρειάζεται να προσληφθούν, οι ΜΕΘ είναι περιττή πολυτέλεια. Τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού;; σύμφωνα με την άποψη των κρατούντων: εξωφρενικές απαγορεύσεις, περιορισμοί, πρόστιμα, αντεργατικά μέτρα και νομοσχέδια (στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται), αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στοχοποίηση και μετακύλιση της ευθύνης σε κοινωνικές κατηγορίες. Τους μήνες που πέρασαν οι φταίχτες ήταν η νεολαία που δεν συμμορφώνονταν, οι διαδηλωτές, οι μετανάστες που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα κοκ. Η προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» συνεχίζεται ανελλιπώς.

Αν τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη ζήσουμε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας, το έδαφος θα έχει προλειανθεί ώστε να μην αναζητηθούν ευθύνες στους κυβερνώντες αλλά…… στους ανεμβολίαστους!!!
Δεν πρέπει να πατήσουμε την πεπονόφλουδα! Με αποφασιστικότητα και οργή απαιτούμε από τους ανευθυνο-υπεύθυνους της κυβέρνησης να πάρουν μέτρα υγειονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα για να προφυλάξουν όλο τον πληθυσμό, εστιάζοντας στους χώρους μαζικής συνεύρεσης (εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεγάλοι εργασιακοί χώροι, νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατώνες, φυλακές, camp φιλοξενίας προσφύγων κοκ). Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους είναι το πρόσφορο έδαφος για τη μετάδοση του κορονοϊού.

Να δοθούν χρήματα για διορισμούς εκπαιδευτικών, προσλήψεις γιατρών, για νέες νοσοκομειακές μονάδες και σχολικά κτίρια, πύκνωση των συγκοινωνιών με νέα λεωφορεία, επιδόματα αναστολής σε εργαζόμενους (που δεν πρέπει να είναι κάτω από το μισθό του εργαζόμενου), οικονομική στήριξη στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους, στις ευπαθείς ομάδες.

στους εργασιακούς χώρους….

Δεν πρέπει να δεχτούμε καμία πίεση σε συναδέλφους για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αν υπάρξει τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να είναι αιτία πολέμου για το συνδικαλιστικό κίνημα. Να μην διανοηθεί εργοδότης να απολύσει ή να αυθαιρετήσει σε βάρος εργαζόμενου, που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λογαριαστεί ως μειονέκτημα το «ανεμβολίαστος» για όποιον αναζητά εργασία και απευθύνεται σε εταιρείες που ψάχνουν προσωπικό. Όλα τα εργατικά σωματεία, καθώς και το κλαδικό σωματείο στο χώρο του Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων, ο ΣΥΒΧΨΑ πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να αντιδράσουν δυναμικά αν υπάρξουν καταγγελίες από εργαζόμενους/ες.

Ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή. Κάθε εργαζόμενος, κάθε πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα -αν το επιλέξει- να εμβολιαστεί άμεσα, δωρεάν και με ασφάλεια. Αλλά και κάθε εργαζόμενος και πολίτης έχει το δικαίωμα να επιλέξει να μην εμβολιαστεί. Η επιλογή του καθενός δεν προσφέρεται για μπόνους ή κυρώσεις, για προνόμια ή διακρίσεις. Η επιλογή όσων δεν θα εμβολιαστούν, δεν μπορεί να γίνεται η αφορμή για καταναγκασμούς, δεν μπορεί να έχει τιμωριτικές επιπτώσεις. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.

Όλες οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις πρέπει να μπουν μπροστά

– κόντρα στην επιδίωξη για αποπροσανατολισμό και διχασμό, κόντρα στις κυρώσεις σε βάρος των ανεμβολίαστων εργαζόμενων και κάθε ανθρώπου

– για να καταδείξουν τον πραγματικό ένοχο: το κράτος, τους κυβερνώντες και τις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές τους

– για να υπερασπίσουν κάθε εργαζόμενο, κάθε πολίτη, κάθε άνθρωπο που θα γίνει προσπάθεια να δεχτεί στιγματισμό, πίεση, δίωξη για την προσωπική του επιλογή.

Ντίνος Π.

μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής

 

Μοιραστείτε το άρθρο