Παρέμβαση στην Αθήνα έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας για την άρνηση της κυβέρνησής της στον ερχομό των Zαπατίστας.
Διαμαρτυρία σε Κόρινθο και Καβάλα

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε  έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνα, σήμερα στις 11 το πρωί για τα προσκόμματα που βάζει η γαλλική κυβέρνηση στον ερχομό των ζαπατίστας στην Ευρώπη.  Όπως και στη χθεσινή παρέμβαση στο προξενείο της Θεσσαλονίκης, μπροστά στη γαλλική πρεσβεία υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μια  αντιπροσωπεία κατάφερε να προσεγγίσει το κτίριο (με συνοδεία αστυνομίας) και επιχείρησε να θυροκολλήσει το ψήφισμα, αφού, όπως και στη Θεσσαλονίκη, δεν δέχτηκαν να το παραλάβουν από την πρεσβεία.

Από ό,τι φαίνεται, η εξουσία του χρήματος και οι αστυνομίες της φοβούνται ακόμα και ένα κομμάτι χαρτί, μιας και οι πραγματικοί τους εφιάλτες είναι η συνάντηση των ανθρώπων που σε όλη τη γη αγωνίζονται για γη κι ελευθερία, για τη ζωή!

Στην πεζογέφυρα του Καρέα (Αθήνα) σήμερα αναρτήθηκε πανό με σύνθημα: “los pajaros y las flores son de todos los colores y cruzan libres las tierras, no tienen fronteras ni llevan banderas” και στα ελληνικά “Τα πουλιά και τα λουλούδια είναι όλων των χρωμάτων και διασχίζουν τη γη ελεύθερα, δεν έχουν σύνορα ούτε σημαίες – Ελεύθερες Ιδέες, Ελεύθεροι Άνθρωποι”.

#PasoLibreZapatistas

Παρεμβάσεις για την πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης να δημιουργεί εμπόδια στον ερχομό των ζαπατίσταςς στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Στην Κόρινθο, στην εκδήλωση της Ανοιχτής συνέλευσης για τη δημιουργία ελεύθερου κοινωνικού χώρου  αναρτήθηκε και πανό στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων πολιτικής πίεσης προς τη Γαλλία, ώστε να μην παρακωλύει τον ερχομό των ζαπατίστας στην Ευρώπη.

 

Στην Καβάλα αναρτήθηκε πανό ενάντια στην άρνηση της Γαλλίας να επιτρέψει την είσοδο στους ζαπατίστας, Παρασκευή 23/07/2021, στο παρκάκι της κατάληψης Βύρωνος 3. (Την ώρα της παράστασης “Σάκκο και Βαντσέττι” από τις Τσιριτσάντσουλες) #PasoLibreZapatista

ΠΗΓΗ: Καραβάνι Ζαπατίστας

Μοιραστείτε το άρθρο