Τα εναλλακτικά πολιτικά κάμπινγκ του καλοκαιριού 2021

Για άλλη μια χρονιά πιστά στο καλοκαιρινό ραντεβού τους τα πολιτικά κάμπινγκ δίνουν δυναμικό παρόν. Έτσι και φέτος πραγματοποιούνται τα:  


9o πολιτικό – πολιτιστικό camping τομέα νεολαίας Αριστερής Συσπείρωσης

Το ένατο πολιτικό – πολιτιστικό camping του τομέα νεολαίας της Αριστερής Συσπείρωσης θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 21 έως και την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στο Στόμια Λάρισας.

Το camping, εκτός από περίοδο χαλάρωσης και διακοπών, φιλοδοξεί να αποτελέσει και πεδίο συλλογικού προβληματισμού, ανάδειξης μιας άλλης φυσιογνωμίας και κουλτούρας, αλλά και προετοιμασίας για τις μάχες που έρχονται.

 

Camping resist.reclaim.revolt. 2021

Tο Resist.Reclaim.Revolt camping (R-camping) και το rproject.gr θα βρίσκονται από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, στο camping «Αργοστόλι», στην πανέμορφη Κεφαλονιά.

Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη συγκυρία, έχοντας πίσω μας τόσους μήνες καραντίνας και απαγορεύσεων, το R-camping αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά με συντρόφους/ισσες και φίλους/ες. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας οι ευρύχωρες εγκαταστάσεις του camping είναι έτοιμες να μας φιλοξενήσουν, για συλλογικές και οικονομικές διακοπές.

Το πρόγραμμα του camping θα περιλαμβάνει καθημερινά συζητήσεις, εργαστήρια, πολιτιστικά δρώμενα, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις. Ανάμεσα σε αυτές θα υπάρχουν συζητήσεις για τα 20 χρόνια από τη διεθνή διαδήλωση στη Γένοβα, για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα καθώς και για τους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και εκμετάλλευση.

Θα συζητήσουμε επίσης με ακτιβιστές και κινήματα από το νησί για ζητήματα ιστορίας στην Κεφαλονιά (κίνημα επτανησιακού ριζοσπαστισμού, αντίσταση στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) αλλά και για τους σημερινούς αγώνες του εργατικού κινήματος. Θα συζητήσουμε επίσης με την ανοιχτή συνέλευση της περιοχής για τους αγώνες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Καθημερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και μπαρ, όπου όλοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται σε χαμηλές τιμές. Καθημερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσματά μας.

 

Fight Back Camp Thessaloniki 

Όσο η πατριαρχία εξουσιάζει, υποτιμά και δολοφονεί τόσο περισσότερο θα δημιουργείται η ανάγκη για ένα σύστημα προστασίας στο οποίο πρέπει να εκπαιδευτούμε για κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο.
Κι αυτό δεν ονομάζεται αυτοάμυνα. Ονομάζεται αντεπίθεση!
Σας προσκαλούμε σε τετραήμερο καμπ στην Ιερισσό με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εφαρμοσμένες τεχνικές πυγμαχίας, λακτισμάτων, judo και πάλης εδάφους για τον δρόμο τη δουλειά και το σπίτι.
Από τις δράσεις μας δε θα λείψουν τα ομαδικά παιχνίδια καθώς και πολλή γυμναστική με stick fights, sumo, beach wrestling και beach rugby.
Σύντομα θα αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε!!

 

Camping Αναιρέσεις 2021. Θέλουμε το χρόνο μας πίσω. Φέρνουμε το μέλλον μας τώρα!

Το Camping Αναιρέσεις ανανεώνει το φετινό θερινό ραντεβού του στο camping Στάνη, στο Βαρικό Πιερίας από τις 30 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Μετά από τη διοργάνωση πολιτιστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε πλατείες και πάρκα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, το Camping Αναιρέσεις είναι έτοιμο να υποδεχτεί μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και εργαζομένους/ες που αναζητούν μια εναλλακτική, οικονομική και ποιοτική απόδραση από την απαιτητική καθημερινότητα, αφήνοντας άγχη και κούραση πίσω.

Θέλουμε το χρόνο μας πίσω. Φέρνουμε το μέλλον μας τώρα!

Το φετινό σύνθημα των Αναιρέσεων σηματοδοτεί την ανάγκη μας να κερδίσουμε πίσω το χρόνο που μας κλέβουν στο όνομα της περίφημης «ανάπτυξης», θέτοντας προβληματισμούς για το προχώρημα των συλλογικών μας αγώνων και την επιτυχή έκβαση αυτών και ταυτόχρονα την ανάγκη να τον αξιοποιήσουμε ποιοτικά, έξω από το ασφυκτικό μοτίβο «σπίτι-δουλεία-σπίτι».

Ειδικά όταν πλέον οι διακοπές φαίνεται να αποτελούν προνόμιο, μέσα από το Camping Αναιρέσεις επιδιώκουμε να αντιπαραβάλουμε μια εικόνα από το συλλογικά διαμορφωμένο μέλλον μας, ενισχύοντας παράλληλα πλευρές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Στοχεύουμε στην άνετη διαμονή όλων και στην ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του φετινού camping, αποτελώντας ουσιαστικό κομμάτι του.

Συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες, περιηγήσεις, ανατρεπτικές συζητήσεις και πλήθος πολιτικών εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα για ακόμη μια χρονιά. Στους χώρους του camping θα υπάρχουν θεματικά περίπτερα και βιβλιοπωλείο σε προσιτές τιμές.

Νέοι και Nέες από όλη την Ελλάδα δίνουμε ραντεβού εκεί

 

28ο Camping YRE – Antinazi Zone

Δρέπανο Θεσπρωτίας, 30 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2021

Το πιο σίγουρο «εμβόλιο» ενάντια στον εγκλεισμό! Μετά από μήνες λοκντάουν, απαγορεύσεων, πανδημίας, κυβερνητικών επιθέσεων και καταστολής. Το φετινό κάμπινγκ δεν θα είναι απλά μια ακόμα διοργάνωση που μετράει 28 χρόνια. Αλλά μια ανάσα ζωής, χαράς και ελευθερίας. Δίπλα στην θάλασσα. Στην πανέμορφη Θεσπρωτία.
Με φτηνές τιμές για διαμονή, ομαδική μετάβαση με δικά μας λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συλλογική διατροφή και οινοποσία. Σε χώρο διαμορφωμένο ώστε να είμαστε σε συνεχή επαφή με την φύση. Ασφαλώς και με όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα απαιτούν οι περιστάσεις την περίοδο που θα γίνει το κάμπινγκ. Θα οργανώσουμε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων και εκδηλώσεων μαζί με οργανωμένες εκδρομές .
Στον χώρο θα λειτουργούν καθημερινά: Αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και ταβέρνα με φτηνές τιμές στηριγμένο στην λογική του εθελοντισμού και της συλλογικής δουλειάς. Παιδικό στέκι και χώρος προβολών. Έκθεση βιβλίου και αντιρατσιστικού υλικού.
Εσείς πρέπει να φέρετε την σκηνή σας. Αν δεν έχετε μπορείτε να νοικιάσετε με μικρή επιβάρυνση. Θα έχουμε και λίγα δωμάτια μέσα στο κάμπινγκ για όσους και όσες επιμένουν να αντιστέκονται στην μαγεία της σκηνής.

 

18ο Αντικαπιταλιστικό Camping

Από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Μαθητική Αντεπίθεση οργανώνουν για 18η χρονιά το Αντικαπιταλιστικό Camping. Φέτος χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping «PANORAMA» στην παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους, 85€ για τους υπόλοιπους & σ’ αυτό περιλαμβάνονται 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή) και 8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του camping. Για όσους θέλουν να μείνουν λιγότερες μέρες το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 & 11€ την ημέρα. Για την μετακίνηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διαφορετικά υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Πρόγραμμα Συζητήσεων

1. 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Παραχάραξη και εκμετάλλευση από την αστική τάξη, διαχρονικά και στις μέρες μας. Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ο χαρακτήρας και η εξέλιξη της Επανάστασης. Το νεαρό ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

2. Μαζική αντίσταση στο αστυνομικό κράτος. Η «μαύρη βίβλος» του ελληνικού αστικού κράτους και των μηχανισμών καταστολής. Από την απαγόρευση των διαδηλώσεων, στα «έκτακτα» μέτρα και την αστυνομοκρατία των λόκνταουν. Η αστική στρατηγική της έντασης και πόλωσης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Πως να οργανώσουμε την αυτοάμυνα του κινήματος.

3. Το εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ και η παγκόσμια σημασία του. Από τα κινήματα του 1% και του “Occupy” στους εργατικούς και αντιρατσιστικούς αγώνες. Υπάρχει «ομάλη» διέξοδος στην κρίση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού; Ποια στάση απέναντι στην πολιτική Μπάιντεν; Συμπεράσματα και προοπτικές για το διεθνές εργατικό κίνημα.

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.
Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση τους.
Ακόμα στο χώρο του camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

Στο χώρο του Κάμπιγκ θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

22ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης

Ήταν, αναμφίβολα μία “γεμάτη” χρονιά η φετινή. Πιάνοντας το νήμα από τη λήξη της προηγούμενης, είδαμε ξανά το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται. Lockdown, ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, θάνατοι εκτός ΜΕΘ, εκδικητικές απολύσεις υγιεονομικών που αποκάλυπταν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, μηδαμινή μέριμνα για μέσα προστασίας. Στοιχεία, βέβαια, που δεν αποτελούν αποκλειστική ιδιομορφία για τη χώρα μας, αλλά τον κανόνα για το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα παγκόσμια, αποδεικνύοντας την ωμή αδιαφορία του για την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου.

Και αν η ανασφάλεια, η ψυχολογική πίεση και ο φόβος που γέννησε η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το σύστημα, αποτελούσαν “βραχνά” για το λαό και τη νεολαία, εξίσου (αν όχι περισσότερο) ασφυκτική και εξοργιστική ήταν η επίθεση που διεξήγαγε, εκμεταλλευόμενο απροκάλυπτα την πανδημία και τον εγκλεισμό.

Από την όξυνση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών σε μια σειρά από διακεκαυμένες ζώνες (Ουκρανία, Λευκορωσία), τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, την αναζοπύρωση πολεμικών εστιών (Ναγκόρνο-Καραμπάχ, βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Συρία) αλλά και τον εκατέρωθεν τυχοδιωκτικό ανταγωνισμό μεταξύ των εξαρτημένων αστικών τάξεως Ελλάδας-Τουρκίας, γίνεται αντιληπτό πως οι αντιθέσεις των μεγάλων δυνάμεων, που επιταχύνθηκαν λόγω της πανδημίας και της “μάχης του εμβολίου”, λύνονται μόνο με το αίμα των λαών.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά η ντόπια κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε, για λογαριασμό του κεφαλαίου και στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δύο νόμους που δεν έχουν χαρακτηριστεί άδικα ως ιστορικές τομές. Αφενός, το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη (4777), υλοποιώντας το χρόνιο στόχο για ένα ταξικό πανεπιστήμιο λίγων και εκλεκτών που δε θα χωράει ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση και αφετέρου το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη με την εμβληματικής σημασίας διάταξη κατάργησης του 8ωρου, την ουσιαστική απελευθέρωση της δουλειάς της Κυριακής, την άυξηση των υπερωριών το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα γίναμε μάρτυρες της έντασης της καταστολής και της φασιστικοποίησης, απαραίτητων “συνοδευτικών” της επίθεσης. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου και της 6ης Δεκέμβρη και η άγρια καταστολή τους, η αστυνομοκρατία καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η εκκένωση των καταλήψεων στο ΑΠΘ και οι επανειλλημένες αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα και πέριξ αυτού, τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα της ατελείωτης λίστας κρατικής τρομοκρατίας. Και αυτό γιατί το σύστημα κατανοεί πως η επίθεση που διεξάγει (και θα συνεχίσει να διεξάγει με αμείωτους ρυθμούς, ας μην έχουμε αμφιβολίες) είναι πρωτοφανής, άρα τα αφηγήματα περί κανονικότητας και κοινωνικής σταθερότητας μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο λαός και η νεολαία, δε μπορούν παρά να είναι λόγια του αέρα.

Παρ’όλα αυτά, ακόμα και υπό αυτές τις πρωτοφανείς και δύσκολες συνθήκες ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία, κατάφεραν να απαντήσουν στην επίθεση μέσα από τους αγώνες τους. Αψηφώντας την τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις, διεξήχθησαν πολλές, μαζικές διαδηλώσεις (ενδεικτικά η αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής με 15.000, στη Θεσσαλονίκη κατά τη 2η εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας, 10.000 κατά βάση φοιτητές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης), οι φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν κάποια, μικρά βήματα ξεπεράσματος της χρόνιας αποσυγκρότησης, ενώ έγιναν αξιοσημείωτες προσπάθειες απεργιών παρά την υπονομευτική στάση των ξεπουλημένων εργοδοτικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, λοιπόν, διοργανώνεται το 22ο Camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης στο Camping Blue Aura της Πάρου τις ημέρες 31/7 έως 9/8. Mαζί με το κομμάτι του απολογισμού της χρονιάς, της ανταλλαγής εικόνων και της πολιτικής προετοιμασίας της επόμενης χρονιάς (άλλωστε η επίθεση δεν παίρνει… άδεια διακοπών, επομένως είναι αναγκαία η πολιτική συγκρότηση και μέσα στο καλοκαίρι), το Camping αποτελεί μια δομικά διαφορετική μορφή διακοπών από τη συνηθισμένη. Ενώ μέσα στη χρονιά το σύστημα αναγκάζει τη νεολαία είτε σε ατελείωτες ώρες (και μέρες) δουλειάς είτε τη βυθίζει στην εντατικοποίηση και το συνεχές διάβασμα, τσαλαπατώντας τα δικαιώματα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση, παράλληλα προωθεί έναν ατομικό, βολικό για αυτό τρόπο διακοπώ νεκτόνωσης, (για όσους λίγους, μπορούν) που ουσιαστικά την ωθεί να ξεχάσει προσωρινά τα προβλήματα της.

Υπό το πρίσμα αυτό, προσπαθούμε στο Camping να προτάξουμε το τρίπτυχο Αυτοοργάνωση – Συλλογικότητα – Αλληλεγγύη.

• Αυτοοργάνωση γιατί το Camping και τα συστατικά του στοιχεία (φαγητό, καθαριότητα κ.λπ) οργανώνονται από εμάς για εμάς, μέσα από τη λειτουργία των ομάδων.

• Συλλογικότητα επειδή θεωρούμε πως και οι διακοπές πρέπει να είναι μία διαδικασία συλλογική, και όχι ξέχωρη από την καθημερινότητα και τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της.

• Αλληλεγγύη και στο οικονομικό επίπεδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων στο Camping και στις διαδικασίες του, αλλά και συνολικά μέσα στη λειτουργία του.

Μπροστά στη μαύρη πραγματικότητα που προδιαγράφεται και τον ατομισμό που καλλιεργείται, καλούμε τη νεολαία να απαντήσει συλλογικά και στις διακοπές της. Σας περιμένουμε!

Σάββατο 31/7
Άφιξη στο camping. Βραδιά γνωριμίας με τον χώρο.

Κυριακή 1/8
21:00 Βραδιά “Γεωμυθολογιας”. Εκδήλωση σχετικά με τη γεωλογική ιστορία του τόπου και τη σύνδεσή της με τις αντίστοιχες ερμηνείες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Beach party

Δευτέρα 2/8
20:00 Κεντρική εκδήλωση:
“Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση σαρώνει τις λαϊκές κατακτήσεις και στηνει ενα αντιδραστικό καθεστώς καταστολής και τρομοκρατίας.
Η ελπίδα στην ασίγαστη λαϊκή πάλη, στη δύναμη του μαζικού κινήματος “

Τρίτη 3/8
8:00 Αναχώρηση για την μονοήμερη εκδρομή με βασικούς σταθμούς την Καλύβα του Άρη, την μαρτυρική κωμόπολη της Υπάτης με το μεσαιωνικό κάστρο της και τον Γοργοπόταμο.
22:00 Μουσική βραδιά με βαλκανικά και σμυρναίικα τραγούδια με τους Κλέαρχο Κορκόβελο, Γλαύκο Σμαριανάκη και Αλίκη Παπαπέτρου.

Τετάρτη 4/8
22:00 Μουσικό αφιέρωμα στον λαϊκό μουσικοσυνθέτη Β. Τσιτσάνη από το μουσικό σχήμα της Πορείας.

Πέμπτη 5/8
20:00 Κεντρική εκδήλωση:
“Οι ιστορικές και πολιτικές διαστάσεις της ελληνικής επανάστασης και οι προεκτάσεις τους στο σήμερα “

Παρασκευή 6/8
21:00 Βραδιά θεάτρου. Οι θεατρικές ομάδες του Σήματος, της Πυξίδας και της Σφήνας, αντίστοιχα θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο “Ικέτιδες” του Αισχύλου, από την τηλεοπτική σειρά “Εκείνος κι εκείνος” του Κώστα Μουρσελά και από το έργο “Ω! Τι κόσμος μπαμπά” του Κώστα Μουρσελά.

Beach party

Σάββατο 7/8
Γλέντι με λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ελλάδα

Κυριακή 8/8
Αναχώρηση από το camping.

 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

Ενάντια στην “πράσινη” καπιταλιστική ανάπτυξη, τα φράγματα και την εκτροπή, ο Αχελώος θα νικήσει, η Μεσοχώρα θα ζήσει!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

στις όχθες του Αχελώου για 15η χρονιά

Μεσοχώρα Τρικάλων 12, 13, 14 Αυγούστου 2021

κατασκήνωση στις όχθες του ποταμού, παρεμβάσεις, περιηγήσεις, ανοιχτές συνελεύσεις, προβολές και εκθέσεις υλικού απο αγώνες για τον φυσικό κόσμο

Πέμπτη 12/8, 6 μ.μ.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από το ζαπατίστικο παραμύθι “Το δέντρο της μνήμης”

Παρασκευή 13/8, 8 μ.μ.

Εκδήλωση-συζήτηση στην πλατεία για τη συνέχεια του αγώνα μετά την ακύρωση της ΑΕΠΟ του φράγματος, απέναντι στους νέους κρατικούς σχεδιασμούς για τη λειτουργία του

Σάββατο 14/8, 12 μ.μ.

Συγκέντρωση στο χωριό – Διαδήλωση στη στέψη του φράγματος.

8 μ.μ. Προβολή βίντεο στην πλατεία

Να γκρεμιστεί το φράγμα να ζήσει το χωριό – ελεύθερο να τρέχει για πάντα το νερό!

Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα

Κάμπινγκ Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Το φετινό κάμπινγκ του Δικτύου θα πραγματοποιηθεί στις ΡΟΒΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 26-29/08. Για άλλη μια χρονιά συναντιόμαστε, συζητάμε, χαιρόμαστε. Με μια βουτιά… στην αισιοδοξία της βούλησης πάμε ένα βήμα πιο μπροστά!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Πέμπτη 26/08/ 2021:

Αφίξεις, δηλώσεις επιβεβαίωσης της συντροφικότητας και της αγάπης των συμμετεχουσών-όντων, των κοινών αγωνιών, καθώς και της κοινής βούλησης για αγώνα.

Παρασκευή 27/08/ 2021, 7.30 μ.μ:

Το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη, 27 χρόνια μετά την εξέγερση στην Τσιάπας, αναζωπυρώνει το διεθνές ενδιαφέρον για τον ζαπατισμό, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ιδέες και τις πρακτικές της αντίστασης και της αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας και της αυτονομίας, του διεθνισμού και της πολλαπλότητας των ταυτοτήτων και των κινημάτων. Ταυτόχρονα αυτό το ταξίδι αποτελεί πρόκληση για όλους-ες μας να οργανώσουμε μια κινηματική υποδοχή αντάξια των εξεγερμένων της ζούγκλας Λακαντόνα.

Η συζήτηση έχει θέμα: «Εξέγερση, αυτονομία: η συνεισφορά των Ζαπατίστας στο παγκόσμιο κίνημα και στις στρατηγικές αναζητήσεις του».  Ομιλήτριες: Τασούλα Χεπάκη, Κυριακή Κλοκίτη

Σάββατο 28/08/2021, 7.30 μ.μ:

Σε έναν κόσμο ζοφερό, με απογείωση της φτώχιας και των διακρίσεων, της ακροδεξιάς, της μισαλλοδοξίας, του σεξισμού και του μιλιταρισμού, στον καιρό της πανδημίας, της κρατικής διαχείρισης του φόβου και της κοινωνικής χειραγώγησης, αντλούμε ελπίδα από τις κινηματικές αντιστάσεις στην Ελλάδα και όπου Γης, αναζητάμε εκείνη την Αριστερά που θέτει ερωτήματα και διεκδικεί απαντήσεις, την Αριστερά της πράξης και των ιδεών, της ισότητας και της ελευθερίας.

Η συζήτηση έχει θέμα: «15 χρόνια κρίση, μνημόνια, ακροδεξιά μετατόπιση, τι είδους κοινωνική απάντηση και ποιά αριστερά αναζητάμε?». Ομιλητές: Χρήστος Λάσκος, Θόδωρος Φέστας

Κυριακή 29/08/ 2021, 11 π.μ:

Οργανώνουμε τη δράση μας για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την κλιμάκωση και την εμβάθυνση του κινήματος metoo, την κρατική καταστολή, τα αστυνομικά βασανιστήρια και την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν.

Κάμπινγκ Ροβιές τηλέφωνο 22270-71120

Ημερήσια τιμή κατ΄άτομο με σκηνή, 7 ευρώ. Πληροφορίες για δωμάτια κοντά στο κάμπινγκ κ. Λιανός τηλ: 6945-790418

Θα υπάρχει συλλογική κουζίνα. Δηλώσεις συμμετοχών και πληροφορίες για μετάβαση: τηλ για Αθήνα, 6944594869, τηλ για Θεσ/νίκη 6974733668, και diktio.org

Μοιραστείτε το άρθρο