Εξώσεις & Νέοι Αγώνες για την Στέγη – Εκδήλωση την Τετάρτη 30/6 στις 18:30 στο Πάρκο Τσέπης

Η ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου [4738/2020] σηματοδοτεί το τέλος προστασίας της πρώτης κατοικίας. Με την έναρξη εφαρμογής του χιλιάδες συνάνθρωποι μας κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με στοιχεία, ήδη για το πρώτο δίμηνο του Καλοκαιριού έχουν εξαγγελθεί 1062 νέοι πλειστηριασμοί.

Σε μία χώρα με μηδενικές πολιτικές στέγασης, ο νόμος αυτός αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατηγεί τις συναταγματικές αρχές, που αναγνωρίζουν την κατοικία σαν βασικό αγαθό, το οποίο πρέπει να διασφαλίζεται σε όλους τους πολίτες.

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, την Τετάρτη 30.06 διοργανώνουμε ενημερωτική εκδήλωση στο Πάρκο Τσέπης (Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπινού γωνία).

Από μεριάς μας αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το πόσο σημαντικό είναι να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε στις Γειτονιές μας, για να μη βρεθεί κανένας και καμία μας στο δρόμο.

Για αυτό και προσκαλούμε όλες τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες της πόλης μας με σκοπό να οργανώσουμε ένα δίκτυο κατά των εξώσεων που θα επεκταθεί παντού.

Πρόγραμμα:

18:30: Άνοιγμα του Πάρκου

19:00: Συζήτηση: Η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου και η κλιμάκωση των εξώσεων στην Ελλάδα

20:00: Η εμπειρία από Ισπανία και Αγγλία

Με την συμμετοχή των Lucia Delgado και David Zarra από την Πλατφόρμα Πληττόμενων από τα Στεγαστικά Δάνεια (Plataforma de Afectados por la Hipoteca) της Βαρκελώνης και τον Ben Clay από την Ένωση Ενοικιαστών του Μπόλτον

21:00: Προβολή της ταινίας 99 HOMES (Κοινωνική / 112′)

Καθώς το Πάρκο αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης στη Γειτονιά μας και με αίσθημα αλληλεγγύης προς όλους και όλες, την ημέρα της προβολής θα υπάρχει κατανομή των καθισμάτων στο χώρο, επιθυμώντας να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Ο σύνδεσμος για την εκδήλωση είναι εδώ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΒΩΛΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο