Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα αντιδραστικά μέτρα στην Παιδεία, 29/6 13:00 άγαλμα Βενιζέλου – ΦΩΤΟ

Σε άμεση διαμαρτυρία προχώρησαν εκπαιδευτικοί των ΣΕΠΕ κια ΕΛΜΕ, όπως και αναπληρωτές-ωρομίσθιοι της Πρωτοβουλίας, ενάντια στα νέα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης στην Παιδεία. Σωματεία και σύλλογοι αντέδρασαν σε όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, πραγματοποιώντας συγκέντρωση το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε μιά σειρά μέτρων που ιδιωτικοποιούν τις σχολικές λειτουργίες, ενώ σε αντίθεση ζήτησαν μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες της δημόσιας παιδείας και όχι μέτρα υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτικών σχολείων.

Η αντίθεσή τους εμπεριέχεται εύγλωττα στα συνθήματα και τα πανό τους: Όχι στην αξιολόγηση, το σχολείο – επιχείρηση και την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου / Όχι στο προσοντολόγιο / Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. – ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) / Κανένας αναπληρωτής απολυμένος και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών / Μόρφωση και υγεία για όλο το λαό (Πρωτοβουλία αναπληρωτών, ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση).

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

https://new.infolibre.gr/2021/06/28/kinitopoiisi-enantia-sto-neo-antiekpaideytiko-nomoschedio-gia-tin-axiologisi-ton-ekpaideytikon-kai-tin-aytonomia-idiotikopoiisi-toy-dimosioy-scholeioy-triti-29-6-13-00-agalma-venizeloy/

Μοιραστείτε το άρθρο