METROPOLIS 95,5 (Θεσσαλονίκη): Η εργοδοσία επιχείρησε να σπάσει τη στάση εργασίας! Σθεναρή στάση του εργαζόμενου ηχολήπτη και προέδρου της ΕΤΕΡ-ΜΘ!

Με μιά ενέργεια που αποτελεί προάγγελο των ρυθμίσεων των νέου αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης που καταργεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης Μετρόπολις επιχείρησε να σπάσει τη στάση εργασίας που προκήρυξαν οι συνεργαζόμενες Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ για τις 14:00-18:00.

Την ώρα έναρξης της στάσης επιχειρήθηκε να απομακρύνουν τον εργαζόμενο ηχολήπτη στην κονσόλα του ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος φυσικά ακολουθούσε τη συνδικαλιστική απόφαση και σημειωτέον είναι και πρόεδρος των ηχοληπτών της ΕΤΕΡ-ΜΘ, Κώστας Χατζηγεωργίου.

Αυτός αρνήθηκε, επικαλούμενος φυσικά την υποχρέωση να παραμείνει στη θέση του, καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιάς του που συνέπιπτε με τη στάση εργασίας στο δίωρο 14:00-16:00. Μάλιστα, υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού πίεζαν τον ηχολήπτη να ανοίξει τα μικρόφωνα να κάνει εκπομπή κάποιος παραγωγός που και στο παρελθόν έχει καταγγελθεί για παραβίαση των αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Μαζί τους είχαν έτοιμους και παραγωγούς απεργοσπάστες να αναλάβουν την ηχοληψία!

Μια εργοδοσία η οποία είναι γνωστή για τη μη τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον σταθμό (σε πολλούς οφείλει μήνες δεδουλευμένων κ.ά.) και τη προώθηση στο παρελθόν απεργοσπαστικών μηχανισμών (σε απεργία είχε κυκλοφορήσει κανονικά την εφημερίδα του συγκροτήματός του Μέτροσπορτ με πρόθυμους απεργοσπάστες).

Αμέσως με τη γνωστοποίηση της απεργοσπαστικής κίνησης, συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού στα Κωνσταντινοπουλίτικα (Τούμπα Θεσσαλονίκης), φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της εργοδοσίας του Μετρόπολις και της επιχείρησης απεργοσπασίας. Μια παρουσία που ενόχλησε την ιδιοκτησία και είδαμε να καταφθάνει μία κλούβα με ΜΑΤ!

Για την ενέργεια του Μετρόπολις ενημερώθηκαν αμέσως οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των τεχνικών ΕΤΕΡ και δημοσιογράφων ΕΣΗΕΜΘ και ΕΣΗΕΑ, της οποίας μέλος είναι ο διευθυντής του σταθμού. Υπήρξαν παρεμβάσεις, αλλά κυρίως η σθεναρή στάση του ίδιου του εργαζόμενου και των αλληλέγγυων υποστηρικτών του, που απέτρεψαν την εκτράχυνση της κατάστασης.

Μοιραστείτε το άρθρο