Εκδηλώσεις τριημέρου 11-13/6 για το ταξίδι και τον ερχομό των Ζαπατίστας

Από διαφορετικές γεωγραφίες ανά την Ελλάδα οργανώνονται δράσεις για την άφιξη των Ζαπατίστας στην Ευρώπη. Αυτό το τριήμερο διοργανώνονται 11 διαφορετικές εκδηλώσεις σε: Χαλκίδα, Πειραιά, Ξάνθη, Αθήνα (3), Θεσσαλονίκη(2), Κομοτηνή, Κέρκυρα, Βόλο… ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ-ΑΦΙΣΕΣ


ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι Ζαπατίστας στην Ευρώπη – μια γνωριμία με τις αυτόνομες ζαπατίστικες κοινότητες

Η συνέλευση υποδοχής των Ζαπατίστας στην Εύβοια καλεί σε ενημερωτική συζήτηση με αφορμή τον ερχομό των Ζαπατίστας στην Ευρώπη.

Το πολύχρωμο καραβάνι τους έρχεται στην Ευρώπη για να ανοίξουμε, από κοινού, δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν. Από την 1η Ιανουαρίου του 1994 το πείραμα με επίκεντρο την Τσιάπας στο Μεξικό, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό μοντέλο της πεφωτισμένης πρωτοπορίας, έβαλε στην παγκόσμια ατζέντα τη μη κατάληψη εξουσίας, όπως διατυπώνεται και στις εφτά αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται το Ζαπατιστικό οικοδόμημα της αυτοοργάνωσης και αυτονομίας.

Δηλαδή: Να υπακούν χωρίς να διοικούν. Να αντιπροσωπεύουν χωρίς να αντικαθιστούν. Να μετακινούνται προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω (άρνηση της εξουσίας). Να υπηρετούν, χωρίς να υπηρετούνται. Να δημιουργούν, χωρίς να καταστρέφουν. Να προτείνουν, χωρίς να επιβάλλουν. Να πείθουν, χωρίς να κατακτούν.

Για χιλιάδες άτομα οι Ζαπατίστας αποτελούν μια γόνιμη πηγή έμπνευσης σε όλο τον πλανήτη, ένα παγκόσμιο παράδειγμα αντίστασης στο νεοφιλελεύθερο TINA (The Is No Alternative-Δεν υπάρχει εναλλακτική). Το βιώνουμε και στον ελλαδικό χώρο, με την επέλαση της καπιταλιστικής μηχανής σε όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής μας, εντονότερα τα τελευταία χρόνια με τη λεηλασία της φύσης στο όνομα της «ανάπτυξης», όπως συμβαίνει στην Εύβοια με την αιολική φρενίτιδα, τις εξορύξεις, τη ρύπανση ακτών, υγροβιοτόπων, εδαφών, την οικοδόμηση περιφράξεων για ός@ς δεν χωρούν στην περίφημη κανονικότητα της εκμετάλλευσης.

Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δικτύωσης κινημάτων, ατόμων και συλλογικοτήτων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου στο θεατράκι Κωτσοπούλου (Μέσα Παναγίτσα) στη Χαλκίδα. Από τις 8.30 το απόγευμα.

Περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή – γνωριμία την εξέγερση των Ζαπατίστας, ενώ θα προβληθεί βίντεο για τον ζαπατίστικο συνεταιρισμό παραγωγής καφέ «Σιτ Λέκιλ Λουμ». Στο χώρο θα διατίθεται υλικό για την οικονομική ενίσχυση του ταξιδιού (τσάντες, μπλούζες, κονκάρδες) και θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού έντυπου υλικού (περιοδικά Σήματα Καπνού, Αλάνα, Resistencias κλπ.).

Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων αλληλοπροστασίας από τον Covid – 19.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Επικοινωνία: zapat21@riseup.net


ΠΕΙΡΑΙΑΣ: «Αυτές, οι άλλες, οι αληθινές… ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ»

Εκδήλωση για το ταξίδι των ζαπατίστας στην Ευρώπη

στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», στον Πειραιά.

Παρασκευή 11 Ιούνη, 8:30 μμ

Συντονισμός Πειραιά Υποδοχής Ζαπατίστας

https://www.facebook.com/freesocialcenterfavela

 


ΞΑΝΘΗ: «Πρώτη Συνάντηση των Γυναικών που Αγωνίζονται»

Προβολή βίντεο στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης, Παρασκευή 11/6, στις 20:30 

στο πλαίσιο δράσεων για την άφιξη των ζαπατίστας στο Βίγο (Γαλικία)

H «Πρώτη Συνάντηση των Γυναικών που Αγωνίζονται» έγινε στην Τσιάπας του Μεξικού τον Μάρτιο του 2018.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνέλευση για τη δημιουργία δομής ολιστικής φροντίδας υγείας

Σε συνέχεια της συζήτησης “Από την Άλλη Ζαπατίστικη Υγεία στη Δημιουργία νέων Δομών Ολιστικής Φροντίδας Υγείας”, που διοργανώθηκε από την Ομάδα Ψυχικής Υγείας-Covid19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης/ ε.κ.χ. Respiro di Libertà/ Πανελλαδικός Θεματικός Συντονισμός για την Υγεία στο χώρο του ΑΠΘ στις 10/4 στο πλαίσιο δράσεων του Τοπικού Συντονισμού Θεσ/νίκης-Χαλκιδικής για το άνοιγμα του “ταξιδιού για τη Ζωή” των Ζαπατίστας στην Ευρώπη:
προσκαλούμε στις εβδομαδιαίες τοπικές μας συνελεύσεις κάθε Σάββατο στις 17:30 για τη διεύρυνση της Ομάδας για την Άλλη Υγεία Θεσσαλονίκης και τη δημιουργία νέας Δομής Ολιστικής Φροντίδας Υγείας στον ε.κ.χ. Respiro di Libertà, για τη φροντίδα υγείας των Ζαπατίστας κατά την περιοδεία τους στην Ευρώπη.

Τόπος: Γρασίδια Φιλοσοφικής

Οι σύντροφ@ Ζαπατίστας επέλεξαν να κάνουν ένα ιστορικό ταξίδι εν μέσω πανδημίας, για την οποία εκτιμάται ότι θα υπάρχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια φέρνοντας στο προσκήνιο μία νέα εποχή για την υγεία, την πολιτική και την κοινωνική ζωή. Στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού για τη διοργάνωση του ταξιδιού των Ζαπατίστας στην Ευρώπη, δημιουργήθηκε η Πανελλαδική Συνέλευση του Θεματικού Συντονισμού για την Υγεία στην οποία συναντιούνται οι κατά τόπους/περιφέρειας Ομάδες για την Άλλη Υγεία για τη φροντίδα της υγείας των συντρόφων Ζαπατίστας κατά την περιοδεία τους στη Χώρα. Οι Ομάδες Υγείας οργανώνονται και δρουν σε επίπεδο φροντίδας και πρόληψης ενόσω συμπορεύονται πανελλαδικά μέσω της πανελλαδικής Συνέλευσης του Θεματικού Συντονισμού για την υγεία. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουν την πολιτική διεκδίκηση για την πρόσβαση των συντροφ@ν Ζαπατίστας στις δημόσιες δομές υγείας σε περίπτωση αποκλεισμού τους.
Το “ταξίδι για τη Ζωή” των Ζαπατίστας στην Ευρώπη αποτελεί μία πρόσκληση και πρόκληση για την επανανοηματοδότηση τόσο των εαυτών μας όσο και των προ/ϋπάρχοντων αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων στο χώρο της υγείας.
Εμπνεόμεν@ λοιπόν από αυτό το ταξίδι και διαχρονικά αντιτασσόμεν@ στις κυρίαρχες πολιτικές υγείας, στη βιοεξουσία της επιστήμης και της αυθεντίας, συνεχίζουμε να δημιουργούμε αυτοδιαχειριζόμενες δομές ως εστίες αγώνα του σήμερα στο χώρο της υγείας με έμπρακτη εφαρμογή της ολιστικής θεώρησης της υγείας (σωματικη-ψυχική-κοινωνική σε διαρκή αλληλεπίδραση μεταξύ τους) με σχέσεις ισοτιμίας, αλληλοσεβασμού και αλληλοβοήθειας. Ως τοπική Ομάδα αναφοράς για την Άλλη Υγεία Θεσσαλονίκης έχουμε εκκινήσει τις διαδικασίες για τη συνδημιουργία της Δομής Ολιστικής Φροντίδας Υγείας στον κοινωνικό χώρο Respiro di Liberta (πρώην Μικρόπολις) στην οποία θα δρα και θα αναφέρεται η Ομάδα για την Άλλη Υγεία Θεσσαλονίκης ώστε να αποτελέσει παρακαταθήκη του ταξιδιού αυτού στην κοινότητα αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την κάλυψη της φροντίδας υγείας των συντρόφ@ Ζαπατίστας κατά την περιοδεία τους στη Χώρα. Στην Ομάδα για την Άλλη Υγεία μπορούν να συμμετέχουν λειτουργοί υγείας (σωματικής-ψυχικής-κοινωνικής) και μη, κάτοικοι κοινοτήτων/ γειτονιών αλλά και γενικότερα καθέν@ που επιθυμεί να συμμετάσχει και να συμβάλλει έμπρακτα με τη διαθεσιμότητά του με όρους ισοτιμίας. Καλούμε, λοιπόν, όποι@ επιθυμεί να συμπορευτούμε στη συνδιοργάνωση αυτής της δομής συνεχίζοντας την πορεία προς την αλληλοφροντίδα και την αυτοδιάθεση των ζωών μας.

Σε περίοδο καταστολής ελευθεριών και πανδημίας, αυτοοργανωνόμαστε και δημιουργούμε εστίες αντίστασης στην υγεία και σε όλα τα πεδία της ζωής.
“Ανοίγουμε δρόμους εκεί που δεν υπαρχουν!”

Η τοπική Ομάδα αναφοράς για την Άλλη Υγεία του Συντονισμού Θεσ/νίκης-Χαλκι/κής και Πανελλαδικού Θεματικού Συντονισμού για την Υγεία:
Ομάδα Ψυχικής Υγείας Covid19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης
Respiro di Liberta, κοινωνικός χώρος για την ελευθερία


ΑΘΗΝΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΓΕΙΑ – Μια συζήτηση για αυτήν και για μια άλλη υγεία

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 7:30 μμ

Τις νύχτες σκάβαμε κρυφά μια υπόγεια σήραγγα
μ’ ένα σουγιά, μ’ ένα πιρούνι, με τα νύχια

Σκάβαμε τις πέτρες ξέροντας πως θα φτάσουμε
το πολύ ως τη θάλασσα

Κι όμως μας ήταν ανάγκη να βλέπουμε
τα χέρια μας να ζούνε

Μου ήταν ανάγκη να βλέπω
πως κοντεύω πόντο πόντο να σε φτάσω

Άρης Αλεξάνδρου

Ο λαός λέει “όπου φτωχός κι η μοίρα του” αλλά τούτο ακόμα δεν έχει βρει εμπεριστατωμένη απόδειξη στα ακαδημαϊκά συνέδρια και στις μελέτες των “ειδικών” και μόλις και μετά βίας κάποιες φορές τρυπώνει στις κλειστές αίθουσες των ψυχιατρικών και ψυχολογικών εκτιμήσεων και αξιολογήσεων. Άρα από τη στιγμή που η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα και οι ταξικές διαφορές δεν έχουν μπει στα επίσημα εγχειρίδια δεν αποτελούν και θέμα συζήτησης όταν η κουβέντα έρχεται στην ψυχική υγεία. Και βέβαια ο λόγος για αυτό είναι προφανής. Αν όλοι αυτοί οι “ειδικοί” μιλούσανε για αυτά θα έπρεπε να κάνουνε και γι’ αυτά…

Όμως πολλοί μας είπανε ότι την εποχή της πανδημίας απειλείται η υγεία μας. Το στρες αυξάνεται, τα ψυχοσωματικά κάνουν πάρτι, η απομόνωση εντείνει την ήδη ασφυκτική ατομικιστική κουλτούρα της αποξένωσης, τα έθνη μένουν να αιωρούνται σε μια ατμόσφαιρα που ετοιμάζεται να υποδεχτεί μετά βαΐων και κλάδων τη νέα ψηφιακή εποχή, την 4η βιομηχανική επανάσταση κατ’ άλλους… Σώματα πειθαρχημένα και ψυχές αποξενωμένες, τα πένθη σε κρύπτη, ιδού ο παράδεισος της νέας καπιταλιστικής στροφής με κυρίαρχο σύνθημα «καλύτερα υγεία παρά ελευθερία». Οι ειδήμονες σερβίρουν  μονοσήμαντες, ατομικές και από απόσταση απαντήσεις για την κρίση με οδηγίες για καταπράυνση του άγχους , τεχνικές αναπνοής και ένα ελάχιστο εισόδημα–χαρτζιλίκι για τον εγκλεισμό και βέβαια κουβέντα για το βάθεμα των ταξικών ανισοτήτων.

Όμως εμείς θα επιμένουμε πως υγεία χωρίς ελευθερία και δικαιοσύνη δεν νοείται.  

Η πρόσφατη συγκρότηση της πανελλαδικής συνέλευση του θεματικού συντονισμού για την υγεία είναι εμπνευσμένη από το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη. Οι συντρόφισσες/οι Ζαπατίστας επιλέγουν να κάνουν ένα τόσο σημαντικό και ιστορικό ταξίδι εν μέσω πανδημίας, που εκτιμάται ότι θα έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας στο προσκήνιο μία νέα εποχή για την υγεία, την πολιτική και την κοινωνική ζωή.

Κυρίαρχες πολιτικές υγείας -βιοπολιτικής και βιοεξουσίας- προσπαθούν να επιβληθούν σε όλα τα πεδία της ζωής. Προτάσσεται η παθητικοποίηση (βλ. ιατρικοποίηση, ψυχιατρικοποίηση, ψυχολογικοποίηση) του ανθρώπου όσον αφορά στην υγεία του και στη ζωή του γενικότερα, αντί της ενδυνάμωσης και της προστασίας του κοινωνικού συνόλου απέναντι στην πανδημία. Το γεγονός ότι, εν καιρώ πανδημίας, η ιατρική προσδένεται όλο και περισσότερο στο άρμα της εξουσίας, η θεώρηση της υγείας ως όλον καθίσταται ακόμα πιο επισφαλής και δεν μπορεί παρά να αντιτάσσεται στην άκρατη υπερ-ιατρικοποίηση που επιβάλλεται σε όλους τους ζωτικούς τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης. Η έμπρακτη εφαρμογή της ολιστικής θεώρησης μπορεί να συντελεστεί μέσω της ενεργητικής διεκδίκησής της και μέσω της συμμετοχής του κάθε μέλους της κοινότητας σε όλα τα πεδία που άπτονται της υγείας ή εν τέλει, παίρνοντας όλες/οι εμείς -κάθε σπίθα αντίστασης και αγώνα- τις ζωές μας στα χέρια μας.

Περισσότερα για την πανελλαδική συνέλευση του θεματικού συντονισμού για την υγεία

https://karavanizapatista.espivblogs.net/2021/05/16/kalesma-gia-symmetochi-ston-thematiko-syntonismo-gia-tin-ygeia/

Σας καλούμε σε μια συνάντηση – συζήτηση για όλα τα παραπάνω το Σάββατο 12/06/2021, στις 19:30, στην ταράτσα της οδού Αιθαλίδου 11, κοντά στο σταθμό του Αγίου Ιωάννη για να ακούσουμε εμπειρίες και ιστορίες από το Μεξικό να εμπνευστούμε και να επανοηματοδτήσουμε τι θα πει υγεία. Σας καλούμε για να ανταλλάξουμε γνώμες, ιδέες, γνώσεις, αναγνώσεις, να εμπνευστούμε από τη σκέψη και την αντίσταση του/της καθενός/καθεμιάς μας στο πεδίο και στον τομέα του/της και να χαράξουμε δρόμους δράσης και κανάλια πλεύσης ενάντια στην κυρίαρχη βαρβαρότητα…..

 … γιατί όπως λένε και οι ίδιοι οι Ζαπατίστας (κι ίσως κάπου μέσα μας το ξέρουμε κι εμείς) «η κοινότητα είναι ένα εν δυνάμει σχολείο, μια συλλογικότητα που διδάσκει, δείχνει, διαμορφώνει και μέσα και μαζί με αυτήν ο άνθρωπος μαθαίνει και, με τη σειρά του, διδάσκει». 

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Πανελλαδική συνέλευση του θεματικού
συντονισμού για την υγεία
ομάδα Αττικής


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτομόρφωση για τη Ζαπατιστική Παιδεία

Η Αυτομόρφωση για τη Ζαπατιστική Παιδεία σας προσκαλεί στις Πανελλαδικές Ημέρες Δράσης.  Από διαφορετικές γεωγραφίες , δηλαδή στη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οργανώνουμε κοινά ημερολόγια με δράσεις για τη ζαπατιστική παιδεία και πολύ ενθουσιασμό για την άφιξη των Ζαπατίστας στην Ευρώπη.

ΤΙ;

Ανοιχτή αυτομόρφωση «Προχωράμε Ρωτώντας»

ΠΟΤΕ;

Κυριακή 13 Ιουνίου  στις  5:00μ.μ

ΠΟΥ;

Στη Θεσσαλονίκη! Στον αγρό του Μικρού Δέντρου (Αδαμίδου Διδασκάλου 96 και στη συνέχεια ακολουθώ τις κίτρινες πινακίδες. Λεωφορείο 37, στάση :ΤΕΡΜΑ)

ΠΩΣ;

Πολύ-αισθητηριακά θεματικά τραπέζια για μικρές/ους και μεγάλους/ες, δηλαδή για ολ@ εμάς!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;

5:00 μ.μ   Κύκλος φιλοσοφίας και δραστηριοτήτων για παιδιά με θέμα το Μικρό Ζαπατιστικό Σχολείο.

Το καμπανάκι θα χτυπήσει , ένα κερί θα ανάψει κι έτσι θα φτιαχτεί ένας κύκλος. Με αφορμή βιβλία, εικόνες και φωτογραφίες θα επεξεργαστούμε την καθημερινότητα στο Μικρό Σχολείο. Θα συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες που ξέρει ή που φαντάζεται η καθεμία κι έτσι θα φτιάξουμε τη συλλογική γνώση. Στη συνέχεια πινέλα και χρώματα, κίνηση και ήχος και το πείραμα είναι έτοιμο να ξεκινήσει…

6:00 μ.μ  Κύκλοι αυτομόρφωσης και βιωματικής επεξεργασίας για ενήλικες και παιδιά με θέμα το Μικρό Ζαπατιστικό Σχολείο.

Λίγα λόγια από εμάς, μια εισήγηση και ξεκινούν τα ερωτήματα. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις άλλωστε. Στη συνέχεια χωριζόμαστε σε υποομάδες για βιωματική επεξεργασία και  συζήτηση πάνω στα ερωτήματα. Τα συλλογικά  συμπεράσματα των υποομάδων μπορούν να αποτυπωθούν με λεκτικά και μη λεκτικά εργαλεία (χρώμα, κίνηση..) για να γίνει η συλλογική ανατροφοδότηση όταν βρεθούμε ξανά όλες μαζί στον κύκλο.

Σε εμάς δημιουργήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα . Περιμένουμε να εμπλουτιστούν και από τα δικά σας!

Τι είναι το ζαπατιστικό σχολείο;

Ποιοί/ες αποτελούν το ζαπατιστικό σχολείο;

Τι μαθαίνουμε από το ζαπατιστικό σχολείο;

Ναι…ναι.. Αλλά τι μαθαίνουμε στα αλήθεια;

Ποια είναι η ύλη στο ζαπατιστικό σχολείο;

Ποια είναι τα βιβλία στο ζαπατιστικό σχολείο;

Πως μαθαίνουμε από το ζαπατιστικό σχολείο;

Ποιος είναι ο τόπος του ζαπατιστικού σχολείου;

Πότε αρχίζει και πότε σταματάει το ζαπατιστικό σχολείο;

Ποια είναι η συνταγή για το ζαπατιστικό σχολείο;

Ποιοι αποφασίζουν για το ζαπατιστικό σχολείο;

Είναι το μόνο κοινοτικό σχολείο το ζαπατιστικό;

Τι λείπει από το ζαπατιστικό σχολείο;

https://www.facebook.com/108382234694588/posts/132021662330645/


ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Εκδήλωση με αφορμή το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/06/2021

19:00 Συζήτηση γύρω απο την ιστορία και τις αρχές του EZLN

20:00 Προβολή- ΑΥΤΕΣ, ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ… ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ

21:00 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο χώρο θα υπάρχουν διάφορα προϊόντα για την οικονομική στήριξη του ταξιδιού

Στο Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.


ΚΕΡΚΥΡΑ: προβολή ντοκιμαντέρ “O σπορέας” El Sembrador – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ . Η ΟΜΑΔΑ “Σκασιαρχείο” Προβάλλει το ντοκιμαντέρ “O σπορέας” (El Sembrador) στην αυλή της κατάληψης,  Ελαία, το Σάββατο 12/06, στις 20.30.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία ενός πανανθρώπινου μοντέλου εκπαίδευσης στην Τσιάπας των Ζαπατίστας. Ο Μπαρτολομέ, ένας δάσκαλος που κάνει μάθημα σε παιδιά διαφόρων ηλικιών στα βουνά της Τσιάπας στο Μεξικό, ξέρει πολύ καλά πως η παιδαγωγική δεν βασίζεται στα σχολικά εγχειρίδια και δεν στριμώχνεται στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας. Ένας πραγματικός σπορέας γνώσης ξετυλίγει τη φιλοσοφία και τη μέθοδό του μπροστά στον φακό και γίνεται φάρος ελπίδας για τη δημιουργία ενός πανανθρώπινου μοντέλου εκπαίδευσης που στηρίζεται στην περιέργεια και την αγάπη για τον έξω κόσμο.

https://m.facebook.com/groups/Allazoumepaideia/permalink/4285240548177423/?sfnsn=mo


ΑΘΗΝΑ: Live οικονομικής ενίσχυσης του ταξιδιού των Ζαπατίστας από το EL PASO Soundsystem

Κυριακή 13 Ιούνη, 17:00, μνημείο Σκοπευτηρίου Καισαριανής.
λεωφορείο 214: στάση 8η ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ
λεωφορείο 224: στάση 8η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
τρόλλευ 11 (ολονύχτιo): στάση ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
κοντινότερο μετρό: Στ. Ευαγγελισμού

Bienvenid@s Zapatistas!
«Ήρθε η στιγμή να χορέψουν ξανά οι καρδιές, αλλά η μουσική και τα βήματά τους να μην είναι λύπης και παραίτησης. Διάφορες ζαπατιστικές αντιπροσωπείες από άντρες, γυναίκες και άλλου/ες που έχουν το χρώμα της γης μας, θα διασχίσουμε τον κόσμο, θα βαδίσουμε και θα ταξιδέψουμε μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χώματα, ως τις πιο μακρινές θάλασσες και ουρανούς, αναζητώντας όχι το διαχωρισμό, την ανωτερότητα, τη λοιδορία, ούτε βέβαια τη συγχώρεση και τον οίκτο, αλλά αυτό που μας κάνει ίσους»

Για τη ζωή, οι Ζαπατίστας θα διασχίσουν τις 5 ηπείρους, σχεδόν για πρώτη φορά, “για να μιλήσουμε για τις αμοιβαίες ιστορίες μας, για τον πόνο μας, την οργή μας, και τις αποτυχίες μας” μεταφέροντας το μήνυμα της αντίστασης και της εξέγερσης. Το γνήσιο αυτοοργανωμένο κίνημα των Ζαπατίστας μας εμπνέει και αντλούμε δύναμη από τον αγώνα και το έργο τους.

To El Paso Soundsystem, είναι μια κινητή ντίσκο που παίζει μουσική, με τα δικά του χειροποίητα ηχεία από τον γαλαξία της τζαμαϊκανής μουσικής παράδοσης και συνεργάζεται με διάφορες ομάδες κ ανθρωπους στα πλαίσια της αυτο-οργάνωσης.

Μια παρέα με κοινή βάση την αγάπη για την Reggae Dub μουσική και την υποκουλτούρα των Soundsystems, ξεκίνησε από την γειτονιά της Καλλιθέας και τις γύρω περιοχές στην Αθήνα. Mια πολιτισμική ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τους δημόσιους χώρους με διάφορες δράσεις, και μια από τις βασικές είναι να στήνουμε το ηχοσύστημα σε πλατείες, πάρκα και γειτονιές, ενάντια στην πλήρη υποτίμηση των ζωών μας, της διασκέδασης και του ελεύθερου χώρου κ χρόνου, που όλο κ πιο πολύ εμπορευματοποιείται.

Σκοπός μας να κάνουμε ένα live session για οικονομική ενίσχυση του πρωτοπόρου εγχειρήματος.

Roots Reggae Dub Session με full sound για το ταξίδι των Ζαπατίστας!


ΑΘΗΝΑ: Αφήγηση ζαπατιστικών παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι

Αφήγηση ζαπατιστικών παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι

στο αμφιθέατρο του δάσους Συγγρού στο Μαρούσι

την Κυριακή 13/6,

από την Πρωτοβουλία για τον ερχομό των Ζαπατίστας “CONSTRUIRYNODESTRUIR” και την Αναρχική Συλλογικότητα Amargi.

Event: https://www.facebook.com/events/151570580291978/?ref=newsfeed


Σάββατο και Κυριακή 12 και 13 Ιουνίου στο Βόλο και στο Πήλιο

Από τον Πανθεσσαλικό Συντονισμό για το Ταξίδι των Ζαπατίστας

 


Δείτε επίσης: https://karavanizapatista.espivblogs.net/

https://www.facebook.com/karavanizapatista/

 

Μοιραστείτε το άρθρο