Φοιτητικό κάλεσμα σε άμεσες δράσεις επανοικειοποίησης του πανεπιστημίου, με συγκέντρωση (14:00 ΦΛΣ) και πορεία (19:30 ΣΘΕ) από το ΑΠΘ σήμερα 9/6

Στις κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας πέριξ του ΑΠΘ και ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου στην πανεπιστημιούπολη το τελευταίο διήμερο, οι φοιτητ(ρι)ες των κατειλημμένων σχολών και του αγώνα ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη αντέδρασαν σθεναρά και χθες απώθησαν τους παραταγμένους ΜΑΤατζήδες από την εξωτερική είσοδο της ΣΘΕ . Εμπόδισαν δε ακόμη και δημοσιογράφους να εισέλθουν στο κάμπους, κάτι που δεν συνεχίστηκε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Μέχρι αργά το βράδυ οι συγκεντρωμένοι φοιτητ(ρι)ες έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν την είσοδο αστυνομικών στο κάμπους και στις τέσσερεις κύριες πύλες εισόδου στο ΑΠΘ (ΣΘΕ, ΦΛΣ, πρυτανεία-αίθουσα τελετών, Τελλόγλειο). Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μεσονύχτια υπαίθρια συνέλευση μπροστά στη ΣΘΕ, όπου αποφάσισαν να απευθύνουν το παρακάτω κάλεσμα επανέναρξης των δράσεων επανοικειοποίησης του πανεπιστημίου, με πρώτη συγκέντρωση στις 14:00 μπροστά στο παλιό κτίριο της Φιλοσοφικής σχολής και πορεία στις 19:30 από τη ΣΘΕ, όπως και συμμετοχή στις αυριανές πανεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, με πρόσχημα τα “κορονοπάρτυ”, η ΕΛ.ΑΣ. προβαίνει σε περικυκλωση του ΑΠΘ. Ελέγχει όσα άτομα εισέρχονται εντός του, ενω ζητάει και πάσο, ενώ στη συνέχεια αποκλείει πλήρως κάθε είσοδο. Η εικόνα αυτή προδιαγράφει το μέλλον που μας επιφυλάσσει το κομμάτι του νόμου 4777 που προβλέπει ελεγχόμενη είσοδο, facecontrol και μπάτσους στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, η αντίσταση του φοιτητικού (και όχι μόνο) κινήματος, επαναδιεκδικεί το campus και προσπαθεί επίμονα να σπάσει την αστυνομοκρατία. Έτσι κέρδισε ήδη δύο φορές την παρουσία του στα πανεπιστήμια και την απώθηση των μπάτσων γύρω απ’ το campus. Η προσπάθεια αυτή των φοιτητ(ρι)ών και του αλληλέγγυου κόσμου, αποτελεί συνέχεια του πολύμηνου και έντονου αγώνα που εδωσε το φοιτητικό κίνημα με καταλήψεις, πορείες και συγκρούσεις ενάντια στα κρατικά σχέδια. Αποτελεί επίσης απόδειξη ότι ο αγώνας μπορεί να είναι σε ύφεση, αλλά η αναγκαιότητα των φοιτητ(ρι)ών και της κοινωνικής βάσης να αγωνιστεί είναι εδώ και έτοιμη να ξαναδώσει απαντήσεις.
Με σκοπό, λοιπόν, να περιφρουρήσουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων φοιτητ(ρι)ών Φυσικού και Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών που θα λάβουν χώρα στο
campus την Τετάρτη, καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου την Τετάρτη στις 14:00 στην είσοδο της Παλιας Φιλοσοφικής.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών Φυσικού, Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ών Μαθηματικού


ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4777

Εδώ και 2 μέρες βλέπουμε τον αποκλεισμό του campus του ΑΠΘ από όλων των ειδών τις αστυνομικές δυνάμεις, με την δικαιολογία της αποτροπής “κορονοπάρτι”. Μηχανάκια ΔΙΑΣ, διμοιρίες και λοιποί, εφαρμόζοντας face control, απέκλεισαν τις εισόδους το πανεπιστήμιο, εξακριβώνοντας στοιχεία, κάνοντας σωματικούς ελέγχους, ψάχνοντας προσωπικά αντικείμενα τους και φακελώνοντας κόσμο, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές φοιτητ(ρι)ών.

Την Δευτέρα 7/6 το απόγευμα, με αντανακλαστικό κάλεσμα πρωτοβουλιών φοιτητ(ρι)ών σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου (Ροτόντα), περισσότερα από 100 άτομα πραγματοποίησαν πορεία προς το campus. Παρόλη την επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά των αστυνομικών, με προκλητικές φράσεις και χειρονομίες (“θα τα πούμε το βράδυ” κτλ.), η πορεία μπήκε στο χώρο του πανεπιστημίου από την είσοδο της ΣΘΕ, όπου και καλέστηκε 2η συγκέντρωση. Μετά από πολλές ώρες συνεχούς παρουσίας και συνθημάτων, 200+ πλέον άτομα κινήθηκαν με μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα για την υπεράσπιση του ασύλου και κατά των μπάτσων και του νόμου 4777, η οποία κατέληξε στη Ρωμαική Αγορά.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα που αντίκρισαν φοιτήτριες και φοιτητές την Τρίτη 8/6 το απόγευμα, με δεκάδες μηχανές και διμοιρίες να αποκλείουν την πρόσβαση. Άμεσα ο φοιτητικός κόσμος κινητοποιήθηκε και μαζεύτηκε έξω από τη ΣΘΕ. Μετά από αρκετές ώρες και την προκλητική επιθετική κίνηση των μπάτσων απέναντι σε κινηματικό δημοσιογράφο, η ένταση πυροδοτήθηκε και ο συγκεντρωμένος κόσμος βγήκε από την μικρή πύλη της ΣΘΕ απωθώντας τις δυνάμεις καταστολής σταδιακά στην άσφαλτο και μετά στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Τετάρτη 9.6

14:00 συγκέντρωση στην είσοδο της φιλοσοφικής

15:00 Γενική Συνέλευση Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων

19:30 στην ΣΘΕ Πορεία ενάντια στον αποκλεισμό του ΑΠΘ απο την αστυνομία

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΣΤΙΣ 14:00 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

//ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ
ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΗΜΕΙΟΥ

Το τελευταίο καιρό με πρόσχημα την πρόληψη της διασποράς του covid-19, βιώνουμε μια συνθήκη συνεχών απαγορεύσεων και αυξανόμενου ολοκληρωτισμού, με τους μπάτσους να καταλαμβάνουν κάθε πεδίο της δημόσιας ζωής.
Το ίδιο συμβαίνει και με το χώρο του πανεπιστημίου όπου οι μπάτσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο στο campus.
Εμεις δε πρόκειται να κάνουμε πίσω. Σπάμε τις απαγορεύσεις και με όπλο μας την αλληλεγγύη οργανώνουμε την αντεπίθεση μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere

https://new.infolibre.gr/2021/06/08/astynomikes-dynameis-mplokaroyn-eisodoys-apth-foitit-ri-es-diamartyrontai-stin-eisodo-tis-sthe/

Μοιραστείτε το άρθρο