Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων εναντια στην αστυνόμευση και το φακέλωμα στο πανεπιστήμιο!, 9/6 19:30 Αγ. Σοφία

ΦΣ Θεσσαλονίκης:
📍Κινητοποίηση στις 19.30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας
📍Παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία του ΑΠΘ τη Παρασκευή 11 Ιούνη στις 12.00.
📢 Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο έγγραφο που στάλθηκε από τις πρυτανικές αρχές στους προέδρους και κοσμήτορες των τμημάτων κατά παραγγελία του γραφείου γενικής αστυνόμευσης και μετά από παρέμβαση εισαγγελέα και αναφέρει χαρακτηριστικά το αίτημα για γνωστοποίηση των στοιχείων των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Οι πρυτανικές αρχές πρέπει να απολογηθούν γιατί αντί να επιστρέψουν την απαίτηση της εισαγγελίας ως απαράδεκτη έχουν το θράσος να την κοινοποιούν!
Η προσπάθεια ωμής παρέμβασης στη λειτουργία των συλλόγων, στα όργανα τους, τα Διοικητικά Συμβούλια δεν θα περάσει! Το γεγονός είναι ενταγμένο στη μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να χτυπήσουν τον τρόπο οργάνωσης των φοιτητών, τους συλλόγους τους, να επιβάλουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες διαλύοντας κάθε συλλογική διαδικασία, να καταργήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και οργάνωση των φοιτητών με τη δημιουργία ενιαίων ψηφοδελτίων. Φαίνεται τι τους ενοχλεί! Η οργάνωση, η πρωτοπόρα δράση συνδικαλιστών, τα επιθετικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος είναι που τους χαλάνε τη σούπα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εργατικό κίνημα!
Τα ονόματα, τα προσωπικά δεδομένα, τα στοιχεία των πρωτοπόρων προέδρων των φοιτητικών συλλόγων τα γνωρίζουν οι εκατοντάδες συνάδελφοί τους που τους εξέλεξαν. Τα γνωρίζουν οι συμφοιτητές τους που σε αυτούς απευθύνονται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα γνωρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές που από κοινού το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν την επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα, την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως Χρυσοχοΐδη.
Ούτε σκέψη για κρατική παρέμβαση στα όργανα των συλλόγων! Ούτε σκέψη για γνωστοποίηση στοιχείων συνδικαλιστών! Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία.
Μοιραστείτε το άρθρο