ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ 9/6
Ενάντια στην αστυνόμευση και το νόμο Κεραμέως – ΦΩΤΟ

Συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και πορείες από ΣΘΕ, Αγ. Σοφία, Λευκό Πύργο, πραγματοποίησαν σήμερα οι φοιτητ(ρι)ες στην Θεσσαλονίκη ενάντια στο νόμο Κεραμέως και την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, αλλά και ενάντια στον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης που σαρώνει κάθε εργατικό δικαίωμα.

20:30 Πορεία από τη ΣΘΕ – 20:00 Συγκέντρωση στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας – Παρέμβαση 19:00 στον Λευκό Πύργο.

Παρέμβαση έγινε στον Λευκό Πύργο, από όπου οι συγκεντρωθέντες στη συνέχεια ακολούθησαν το φοιτητικό μπλοκ που ξεκίνησε από τη ΣΘΕ και μέσω Εγνατίας, Αγ. Σοφίας, Ερμού (πολλά συνθήματα κατά της αστυνόμευσης έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Αρισατοτέλους), Εγνατίας, Χαλκέων, Αρχαία ρωμαϊκή αγορά, Άγνωστου στρατιώτη, Αγ. Δημητρίου, Ιασωνίδου, Καμάρα, Συντριβάνι, κατέληξε στην πρυτανεία (για κάποιους) και τη ΣΘΕ, στο μαζικότερο σημερινού μπλοκ. Άλλες δυνάμεις φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην Αγ. Σοφία και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, η οποία από την Εγνατία κατέληξε στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Το ραντεβού των φοιτητών δίνεται αύριο στις εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 10 Ιουνίου.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

21.40 Από Καμάρα και Συντριβάνι η πορεία που ξεκίνησε από τη ΣΘΕ ολοκληρώθηκε και οι συμμετέχοντες φοιτητ(ρι)ες κατέληξαν στο ΑΠΘ, την πρυτανεία και τη ΣΘΕ.

21.30 Η πορεία των φοιτητών ενάντια στα μέτρα Κεραμέως στην Ιασωνίδου.

21.20 Η πορεία των φοιτητών Εγνατία, Αγ. Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Χαλκέων, Αρχαία ρωμαϊκή αγορά, Άγνωστου στρατιώτη, ανέβηκε επί της Αγίου Δημητρίου.

20:30 Πορεία φοιτητικών πρωτοβουλιών φοιτητικών συλλόγων από τη ΣΘΕ

19:30 Παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας και πορεία από Εγνατία προς ΑΠΘ.

19:00 Συγκέντρωση-παρέμβαση φοιτητικών σχημάτων στον Λευκό Πύργο.

14:00 ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ: Μικροφωνική συγκέντρωση μπροστά στην εξωτερική είσοδο του παλιού κτιρίου της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ πραγματοποιούν οι φοιτητ(ρι)ες των συλλόγων και πρωτοβουλιών που το προηγούμενο διήμερο απέκρουσαν τις κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας.

https://new.infolibre.gr/2021/06/09/oi-foitit-ri-es-kaloyn-se-ameses-draseis-epanoikeiopoiisis-toy-panepistimioy-me-proto-kalesma-simera-9-6-stis-14-00-mprosta-sti-filosofiki-toy-apth/

Μοιραστείτε το άρθρο