Αστυνομικές δυνάμεις μπλοκάρουν εισόδους ΑΠΘ, φοιτητ(ρι)ες διαμαρτύρονται στην είσοδο της ΣΘΕ

Για ένα ακόμη απόγευμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απρόκλητα έχουν μπλοκάρει ουσιαστικά την είσοδο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επί της Εθνικής Αμύνης. Όπως και  χθες αστυνομικές δυνάμεις κινούνται πέριξ του ΑΠΘ και στις πύλες εισόδου του κάμπους πραγματοποιώντας ελέγχους σε εισερχόμενες/ους φοιτήτριες και φοιτητές.
Ιδιαίτερα στην εξωτερική είσοδο της ΣΘΕ, ακριβώς απέναντι από 
το νοσοκομείο Γεννηματάς όπου έχουν μπλοκάρει τη είσοδο στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν δημοσιογράφο της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΜ-Θ) να εισέλθει στο Αριστοτέλειο προκειμένου να κάνει τη δουλειά της, παρότι τους έδειξε όλα τα σχετικά έγγραφά.

Φοιτητ(ρι)ες έχουν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από τη σχολή, υπερασπιζόμενοι το κάμπους και το δικαίωμα να εισέρχονται ελεύθερα μέσα στο πανεπιστήμιο.

Όσο περνάει η ώρα συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότεροι φοιτητ(ρι) ες, σε διαμαρτυρία για τη συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ, μπλοκάροντσς τις πύλες εισόδου στο κάμπους. Οι συγκεντρωμένοι υπερασπίζονται την είσοδο της ΣΘΕ, φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα, τόσο για την αστυνομοκρατία, όσο για την ταξική διαχείριση της πανδημίας.
Η δυναμικότητα κ αποφασιστικότητα των φοιτητ(ρι) ών κατάφεραν όχι μόνο να απωθησουν τους αστυνομικούς από την εξωτερική είσοδο ΣΘΕ, αλλά τους ώθησαν στο απέναντι πεζοδρόμιο μπροστά νοσοκομείο Γεννηματάς!
Καθηγητές και φοιτητές απαίτησαν νωρίτερα την απομάκρυνση της αστυνομίας από το πανεπιστήμιο και καταγγέλθηκε ότι αστυνομικοί απαγόρευαν την είσοδο στο πανεπιστήμιο φοιτητ(ρι)ών και απρόκλητα έκαναν προσωπικό έλεγχο…

Μοιραστείτε το άρθρο