Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Αριστοτέλειο, αυτή την ώρα. Φοιτήτ(ρι)ες υπερασπίζονται το κάμπους

Αστυνομικές δυνάμεις πέριξ του ΑΠΘ, φοιτήτ(ρι)ες υπερασπίζονται το κάμπους συγκεντρωμένοι εντός του πανεπιστημίου στη ΣΘΕ.

Στη συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ, αμέσως αντέδρασαν οι φοιτητ(ρι)ές, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στη Ροτόντα και στη συνέχεια πορεία προς το κάμπους και συγκεκριμένα στη ΣΘΕ. Στην προσέγγιση των ΜΑΤ μέχρι την εξωτερική είσοδο της σχολής, οι φοιτητ(ρι)ές αντέδρασαν δυναμικά αντιστεκόμενες/οι και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αστυνομοκρατίας, της πανεπιστημιακής αστυνομίας και των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων λειτουργίας και εισαγωγής του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.
ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έναντι της σχολής μπροστά στο νοσοκομείο Γεννηματάς, οι αρκετοί φιιτητ(ρι)ές διεύρυναν τα συνθήματα ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας, το αντεργατικό νομοσχέδιο και την περιβαλλοντική καταστροφή από τις κυβερνητικές πολιτικές Ώρα 21:00

Λίγο μετά τις 22.00 οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, ενώ οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική παρουσία έξω από το πανεπιστήμιο στους δρόμους της πόλης.

Στις 23:00 η πορεία έφθασε στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, γωνία Φιλίππου και Μακεδονικής Αμύνης.

 

https://www.facebook.com/infolibregr/videos/323187422726751

Μοιραστείτε το άρθρο