Διαμαρτυρία κατοίκων της «Αλυσίδας» έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να γίνει το οικόπεδο νημιαγωγείο

Κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας και του δημοτικού σχήματος Η Πόλη ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, (μεταξύ άλλων) σχετικά με το οικόπεδο δίπλα στο πρώην εργοστάσιο «Αλυσίδα» στη Χαριλάου.

Όπως δηλώνουν, η γειτονιά πήρε ξεκάθαρη θέση με περισσότερες από 800 υπογραφές: Να ακυρωθεί ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου δίπλα στην αλυσίδα και να χτιστεί επιτέλους το Νηπιαγωγείο που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες!

Η διοίκηση Ζέρβα δεν εισηγείται την ακύρωση του αποχαρακτηρισμού. Μάλιστα, φέρνει προς συζήτηση το θέμα μέσα στη γενική ενότητα: “Θέμα 2ο Ενημέρωση για τις απαλλοτριώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης». Μέσα σ’ αυτό το γενικό θέμα όπως όλα δείχνουν θα τσουβαλιάσουν το ζήτημα του οικοπέδου δίπλα στην αλυσίδα. Απ’ ότι φαίνεται η διοίκηση του δήμου εμπαίζει τους κατοίκους και δεν προτίθεται να συζητήσει επί της ουσίας.

Οι κάτοικοι και οι πρωτοβουλίες που στηρίζουν το αίτημά τους καταθέτουν το παρακάτω σχετικό ψήγφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου όμως ο συσχετισμός είναι οριακός.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής της Χαριλάου και ζητά την ανάκληση της υπ’ αριθμόν 222\23-03-2021 απόφασης, η οποία αφορά την άρση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου που περικλείεται από τις οδούς Αλ. Σταύρου – Α. Δανιόλου – Αλκμήνης και είχε δεσμευτεί εδώ και 25 χρόνια για την ανέγερση νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα και με τη σχετική έκθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δ. Θεσσαλονίκης, το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη σε χώρους εκπαίδευσης. Για αυτόν το λόγο καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανεύρεση πόρων ώστε να πραγματοποιηθεί αρχικά η απαλλοτρίωση και στη συνέχεια το έργο.

Μοιραστείτε το άρθρο