Συνέντευξη Τύπου για τη μήνυση κατά της «αντι»τρομοκρατικής για βασανισμό συλληφθέντων

Συνέντευξη τύπου παραχωρούν το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στη Νομική Σχολή Αθηνών οι τέσσερις δικηγόροι (Άννα Παπαρρούσου, Ιωάννα Κούρτοβικ, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης) για την υπόθεση των δύο συλληφθέντων που βασανίστηκαν από την αντιτρομοκρατική την επομένη της μεγάλης διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής καταστολής στη Νέα Σμύρνη.

Όπως σημειώνουν στο δελτίο τύπου οι τέσσερις συνήγοροι:

“Με την κατάθεση της μήνυσης του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του κρατούμενου Ο.Μ. κατά των αστυνομικών που τους βασάνισαν μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κυρίως στον 12 ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σηματοδοτείται η αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών που κατά τα πρότυπα των πρακτικών των βασανιστών της δικτατορίας κακοποίησαν απάνθρωπα τους δύο συλληφθέντες.

“Οι συνήγοροι που έχουμε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση της μήνυσης των δύο βασανισθέντων, σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2021 στις 18:00 μ. μ. στη Νομική Σχολή Αθηνών κατά την οποία θα αναπτυχθούν τόσο τα νομικά, όσο και τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται από την εκτός νομικού πλαισίου αστυνομική πρακτική της άσκησης σωματικής βίας και κακοποίησης που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στους συλληφθέντες τους οποίους οι αρχές αντιμετωπίζουν ως πολιτικούς αντίπαλους.

“Η ανάδειξη και η αντιμετώπιση της διαχρονικής συνολικής αστυνομικής πρακτικής της κακοποίησης κρατουμένων και συλλαμβανομένων απαιτεί συνδυασμένη προσπάθεια μέσα και έξω από τα δικαστήρια και συστράτευση όλων των προσώπων και φορέων που ευαισθητοποιούνται.

“Ελπίζουμε η επικείμενη συνέντευξη να αποτελέσει το πρώτο βήμα.”


Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Συνέντευξη τύπου για τη μήνυση κατά της «αντι»τρομοκρατικής. (Σαββατο 5 Ιουνίου – 18.00, Νομική)

Το Σάββατο 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στον αίθριο χώρο της Νομικής, καθώς έφτασε η στιγμή να κατατεθεί η μήνυση κατά της «αντι»τρομοκρατικής υπηρεσίας και κάθε άλλου υπεύθυνου για τα πολύωρα βασανιστήρια που υπέστησαν οι σύντροφοί μας Α.Π. και Ο.Μ. στην ΓΑΔΑ, την επόμενη μέρα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Νέας Σμύρνης και αφού είχε προηγηθεί η απαγωγή τους, εξαιτίας μιας υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας.

Στη συνέντευξη εκτός των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπόθεση (Άννυ Παπαρρούσου, Ιωάννα Κούρτοβικ, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης), θα υπάρξουν τοποθετήσεις και από άλλους αγωνιστές/στριες που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις βασανισμών.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Αγώνας ενάντια στους βασανιστές και στους πολιτικούς τους προϊστάμενους.

Άμεση αποφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου Ο.Μ. και των υπόλοιπων προφυλακισμένων για το αστυνομικό φιάσκο της Νέας Σμύρνης.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

[email protected]

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612867/

Να τιμωρηθούν οι ένστολοι βασανιστές του Άρη Παπαζαχαριουδάκη – Δεν θα εξοικειωθούμε με την κρατική τρομοκρατία

Κάλεσμα στη συνέντευξη τύπου για τον βασανισμό του Άρη Παπαζαχαριουδάκη – Σάββατο 5/6, 6:00 μμ, Περόβολος Νομικής (Μασσαλίας)

Τις επόμενες μέρες, η αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα θα καταθέσει μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής, για τα βασανιστήρια που υπέστη στις 10 Μαρτίου, στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο 21χρονος Άρης Παπαζαχαριουδάκης. Ο Παπαζαχαριουδάκης -όπως και ο αναρχικός Ο.Μ., που βρίσκεται προφυλακισμένος στη Λάρισα-, απήχθη από την Αντιτρομοκρατική μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική βαρβαρότητα στη Νέα Σμύρνη. Χτυπήθηκε βάναυσα από κουκουλοφόρους αστυνομικούς, όντας σιδηροδέσμιος, υποβλήθηκε σε σκηνικό εικονικής εκτέλεσης, απειλήθηκε με βιασμό, και στερήθηκε επί ώρες την επικοινωνία με οικείους και συνηγόρους.

Η κτηνώδης μεταχείριση του Άρη ήταν στιγμή κλιμάκωσης στο σίριαλ «πανδημικής» αστυνομικής βίας, που απογειώθηκε με την ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Όσα κατήγγειλε επώνυμα ο αναρχικός αγωνιστής θύμισαν τον σαδιστικό βασανισμό των 15 αναρχικών αντιφασιστών, και πάλι στο κτίριο της δυσώνυμης ΓΑΔΑ, όταν ο τότε υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» απειλούσε με μήνυση …τον βρετανικό Guardian. Ήταν επίσης υπόμνηση ότι, μετά την ιστορική καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας, το κενό που άφησε πρόσκαιρα η ίδια στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού» θα το κάλυπτε μια αποχαλινωμένη αστυνομία, υπό πλήρη κυβερνητική κάλυψη: Το έδειξε η βαρβαρότητα εναντίον των διαδηλωτών για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Το θύμισε η διάλυση των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Το υπογράμμισαν τα έκτροπα εναντίον φοιτητ(ρι)ών στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.

Η μήνυση της Μασόβκα για τον βασανισμό του Άρη δεν είναι υπόθεση μόνο των ίδιων: αφορά το κίνημα αλληλεγγύης στο σύνολό του. Είναι μια χειρονομία που θεωρούμε αυτονόητη, ώστε οι άνθρωποι του αγώνα (αλλά και οι ένστολοι βασανιστές) να μην εξοικειωθούν με την ατιμωρησία. Είναι, εντέλει, αφετηρία για να συναντηθούν οι αγώνες ενάντια στην κρατική τρομοκρατία με αυτούς απέναντι στον εργοδοτικό δεσποτισμό και την κατάργηση του 8ωρου. Είμαστε μέρος αυτών των αγώνων και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουν.

  • Να καταδικαστούν οι βασανιστές του αναρχικού αγωνιστή Άρη Παπαζαχαριουδάκη
  • Να οργανώσουμε την αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία

Συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου που οργανώνουν ο μηνυτής της Αντιτρομοκρατικής και οι συνήγοροι, το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 6:00 μμ, στον περίβολο της Νομικής (Μασσαλίας)

Οι οργανώσεις:

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα / Diktyo
Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών
Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά
Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών
EEK / Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

 

Μοιραστείτε το άρθρο