ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΟΧΙ στην Καύση απορριμμάτων ποτέ και πουθενά! Σάββατο 29/5 – ΦΩΤΟς και ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί πολίτες πανελλαδικά κινητοποιήθηκαν σήμερα στην ημέρα δράσης κατά της καύσης απορριμμάτων, αναταποκρινόμενοι στα καλέσματα πλήθους περιβαλλοντικών κινήσεων, επιτροπών αγώνα, σωματείων και συλλογικοτήτων σε πολλές περιοχές ανά τη χώρα, με χαρακτηριστικές τις συγκεντρώσεις – πορείες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο…

Με πανελλαδικό κεντρικό σύνθημα: Όχι στην καύση απορριμμάτων ποτέ και πουθενά! – Να πάρουμε ανάσα υγείας και ελευθερίας!, οι διαδηλωτές απαίτησαν να κλείσει επιτέλους ο μεγαλύτερος ΧΥΤΑ της Ευρώπης και όλες οι εγκαταστάσεις στην Φυλή της Αττικής, να μην δημιουργηθούν νέες χωματερές, να σταματήσει η καύση που ήδη γίνεται σε ΑΓΕΤ (Βόλο και Μηλάκι-Εύβοια) και ΤΙΤΑΝ (Καμάρι Βοιωτίας) και αυτά που σχεδιάζονται σε ΤΙΤΑΝ (Ευκαρπία Θεσ/νίκης) και Δυτική Μακεδονία κ.ά., όπως να μην υλοποιηθεί ο νέος ΕΣΔΑ, η δημιουργία των Μ.Ε.Α., όπως στη Μαυροράχη Λαγκαδά και η μαζική εισαγωγή της καύσης απορριμμάτων πανελλαδικά.

Όλοι τους μνημόνευαν τα λόγια του Βασίλη Μάγγου που στις περυσινές κινητοποιήσεις στο Βόλο κατά της ΑΓΕΤ έχασε τη ζωή του από τη βιαιότητα της αστυνομικής καταστολής: Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


ΑΤΤΙΚΗ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώ, οι οποίοι έκαναν πορεία από τον κεντρικό δρόμο Πετρουπόλεως προς την πλατεία Θηβών.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ


ΒΟΛΟΣ

https://new.infolibre.gr/2021/05/28/panelladiki-imera-drasis-lt-br-gt-kata-tis-kaysis-aporrimmaton-lt-br-gt-savvato-29-5/

Μοιραστείτε το άρθρο