Δράση συμπαράστασης στις φοιτήτριες μαιευτικής που έχουν καταγγείλει καθηγητή της σχολής για σεξουαλική παρενόχληση, 25/5 ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση με μικροφωνική στον πεζόδρομο Δημητρίου Γούναρη και Στρατηγού Καλλάρη πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 25/5 στις 17:00 τα μέλη του Ελευθεριακού σχήματος φοιτητ(ρι)ών ΔΙ.ΠΑ.Ε.. Με συνθήματα: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και Αγώνας ενάντια στην πατριαρχία και το σύστημα που τη γεννά, ενημέρωσαν και καλούσαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 9.00 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 σε διαδικτυακά μέσα δημοσιοποιήθηκαν συνεντεύξεις πρώην φοιτητριών του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (νυν ΔΙ.ΠΑ.Ε.) που αφορούσαν καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Σε αυτά εμπλέκεται καθηγητής του τμήματος που παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη γυναικολόγου γιατρού στην πόλη.

Δηλώνουν ξεκάθαρα την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δικαστικό -και όχι μόνο- αγώνα των θυμάτων που ανέδειξαν τα συμβάντα. Και αυτό φυσικά αντικατοπτρίζει και τη στάση μας απέναντι σε κάθε εξουσιαστική συμπεριφόρα που υποπίπτει στην αντίληψή μας.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ ΔΙ.ΠΑ.Ε. ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

https://new.infolibre.gr/2021/05/24/mikrofoniki-sygkentrosi-quot-exo-oi-para-viastes-apo-tis-scholes-mas-quot/

Μοιραστείτε το άρθρο