Στο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί το ζήτημα του οικοπέδου δίπλα στην Αλυσίδα: “Να γίνει νηπιαγωγείο και χώρος πρασίνου”

Την Παρασκευή 14 Μαΐου αντιπροσωπεία της “Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας” συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Καταθέσαμε 531 υπογραφές δημοτών με τις οποίες διατυπώνεται ρητά το αίτημα για ανάκληση της απόφασης της 23ης Μαρτίου, με την οποία ο Δήμος προχωρά στην άρση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου δίπλα στην Αλυσίδα.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Μαΐου. Υπήρξε συμφωνία στο να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της “Πρωτοβουλίας” για ενημέρωση του σώματος, αλλά καθώς το θέμα είναι εκτός ημερησίας δε θα παρθεί κάποια απόφαση. Επομένως, στόχος και διεκδίκηση μας είναι στο μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Θέλουμε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να πάρει απόφαση ότι στο οικόπεδο δίπλα στην Αλυσίδα δε θα χτιστούν πολυκατοικίες, αλλά θα γίνει νηπιαγωγείο και χώρος πρασίνου.

Η ανταπόκριση του κόσμου, οι εκατοντάδες υπογραφές, οι μαζικές μας κινητοποιήσεις στη γειτονιά φέρνουν αποτελέσματα. Γι’ αυτό, από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα. Σας καλούμε όλες και όλους σε ενεργή συμμετοχή, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.

Καλούμε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να αφουγκραστούν το αίτημα των πολιτών, να προτάξουν τις κοινωνικές ανάγκες και να μην αφήσουμε να πάει χαμένη μια ευκαιρία να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας.

Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας

Μοιραστείτε το άρθρο