Συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Αλί Οσμάν Κοσέ, 29/4 12:00 Τουρκικό Προξενείο

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙ ΟΣΜΑΝ ΚΟΣΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Ο Αλί Οσμάν Κοσέ είναι ένας επαναστάτης που αγωνίζεται για την ελευθερία των λαών της Τουρκίας και της γης. Φυλακίστηκε στον αγώνα για μία ανεξάρτητη, δημοκρατική και σοσιαλιστική χώρα και πέρασε 37 χρόνια, από τα 63 του στις φυλακές. Η φυλάκισή του ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου 1980, την εποχή της αμερικάνικης χούντας.

Έζησε τη μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση, στις τουρκικές φυλακές, που πραγματοποιήθηκε 19-22 Δεκεμβρίου 2000, εναντίον των πολιτικών κρατουμένων και τη μεγάλη αντίσταση ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης.

Ο σύντροφος βρίσκεται 37 χρόνια στις φυλακές και από το 2000 και έπειτα σε απομόνωση. Αυτή η συνθήκη κατέστρεψε την υγεία του και έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να μείνει μόνος του. Η ιατρική γνωμάτευση δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος χωρίς να κρατιέται από κάπου ή να βοηθιέται από κάποιον. Δεν μπορεί μόνος του, ούτε να περπατήσει, ούτε να πλύνει τα ρούχα του, ούτε να κάνει ντούς, ούτε και να φάει.

Πέραν όλων αυτών των πολύ σοβαρών προβλημάτων παρουσιάζει προβλήματα και μνήμης με αποτέλεσμα πολύ συχνά να ξεχνάει τις ώρες που πρέπει να λάβει τα φάρμακά του και τους συντρόφους του. ‘Εχει προβλήματα στην ακoή, στην όραση και την πίεση του. Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή βοήθεια. Το περιβάλλον της φυλακής και του λευκού κελιού επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάστασή του. Γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του, για λόγους υγείας.

Ο Αλί Οσμάν Κοσέ είναι ένας διεθνιστής σύντροφος με 45 χρόνια αγωνιστικής πορείας, 45 χρόνια πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό. Από τις πολιτικές τους για τις φυλακές έχασε την υγεία του. Να σταθούμε στο πλευρό του, να μην τον αφήσουμε να πεθάνει μέσα στα κελιά. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

☆ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΛΙ ΟΣΜΑΝ ΚΟΣΕ
☆ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ
☆Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Συγκέντρωση στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκη 29.04 Πέμπτη 12.00

Πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία, στις φυλακές της Ελλάδας
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν

Μοιραστείτε το άρθρο