ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές!

Συνεχίζονται και αυτό το Σάββατο 10/4 σε πολλές γειτονιές (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά…) οι συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ενάντια στη νέα κανονικότητα, την εντεινόμενη κρατική καταστολή, την αστυνομοκρατία, τη φτώχεια, την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, την εγκαθίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τον πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών. Πλήθος συλλογικοτήτων καλούν σε αγώνες και κινητοποιήσεις, με σύνθημα: Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.


ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση/Πορεία: Σάββατο 10/4 στις 12:00 στην πύλη Πανεπιστημιούπολης – Ζωγράφου – Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Μέσα Μαρτίου του 2021 και κάθε μήνα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα επίθεση από την πλευρά κράτους και κεφαλαίου. Το γενικευμένο μούδιασμα από τα αλλεπάλληλα lockdown άρχισε να μεταστρέφεται και η πολυεπίπεδη καταπίεση έχει ξεκινήσει να εκφράζεται με παρουσία στο δρόμο, με καθημερινές πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, αμφισβητώντας έμπρακτα την πολιτική της υποτίμησης των ζωών μας. Αντεργατικά νομοσχέδια, παραμέληση του συστήματος υγείας, εξόντωση πολιτικών κρατουμένων, στοχοποίηση αγωνιστών και άγρια καταστολή σε όποιον και όποια δεν πειθαρχεί και όλα αυτά υπό το πρίσμα του εγκλεισμού- χωρίς να είναι τίποτα παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους δεν απορρέει από κάποιου είδους φετίχ, αντιθέτως στρώνει το δρόμο για περαιτέρω όξυνση των ταξικών μας καταπιέσεων και προώθηση των συμφερόντων των αφεντικών κόντρα στα δικά μας. Ως υποκείμενα που δραστηριοποιούμαστε στο πανεπιστήμιο -ένα ακόμα πεδίο ταξικού ανταγωνισμού- βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας ακόμα προσπάθειας εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου.

Ως φοιτήτριες, υποψήφιοι διδάκτορες-ερευνητές, καθαρίστριες, διοικητικοί κτλπ. ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωπες με τα πλάνα της εκάστοτε κυβέρνησης για περισσότερο κέρδος και έλεγχο, με μεταρρυθμίσεις που δυσχεραίνουν τους συσχετισμούς εις βάρος των υποτιμημένων ομάδων μέσα στο πανεπιστήμιο. Απέναντι μας αυτήν την στιγμή έχουμε τις πιο βίαιες μεταρρυθμίσεις της τελευταίας δεκαετίας, που έρχονται να συμπληρώσουν την όμορφη εικόνα της ανασφάλιστης και κατά βάση απλήρωτης εργασίας υποψήφιων διδακτόρων και ερευνητ(ρι)ών, των παρατημένων εστιών και της τηλεκπαίδευσης που ρίχνει όλο το κόστος της φοίτησης στις πλάτες των φοιτητ(ρι)ών. Η θέσπιση ανώτατου ορίου φοίτησης εντατικοποιεί τις σπουδές αποβάλλοντας από το πανεπιστήμιο υποκείμενα τα οποία κρίνονται ανεπαρκή, μη παραγωγικά και απείθαρχα και ένας επικαιροποιημένος πειθαρχικός κώδικας για τα Α.Ε.Ι. έρχεται για να τα αποστειρώσει και να τα μετατρέψει σε καλογυαλισμένες μηχανές (ανα)παραγωγής κεφαλαίου. Η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την «ομαλή» λειτουργία του πανεπιστημίου που περιγράψαμε παραπάνω, επιβάλλοντας ένα καθεστώς ελέγχου και καταστέλλοντας τις όποιες αντιδράσεις που είναι αναπόφευκτο να εμφανιστούν. Το τι σημαίνει αστυνομία στα πανεπιστήμια, μας υπενθύμισαν οι αλλεπάληλες βίαιες εισβολές αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του Α.Π.Θ. με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, μιας από τις πολλές καταλήψεις που άνθισαν τον τελευταίο μήνα σε όλη την χώρα, και δείχνουν τον δρόμο για την συνέχιση του αγώνα μέσα στις σχολές.

«Το νομοσχέδιο έχει περάσει, οι μπάτσοι θα επιχειρήσουν να εγκατασταθούν στις σχολές μας [..] Ωστόσο ο αγώνας που δίνουμε δεν οριοθετείται από την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, αλλά στοχεύει στην ακύρωση του επί του πεδίου. Υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των φοιτητ(ρι)ών της τάξης μας, νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε ξεκάθαρο πως για εμάς η πραγματική σύγκρουση τώρα αρχίζει.»

Ακούγεται πως η εγκατάσταση μπάτσων κανονίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν είναι μία περίοδος για εφησυχασμό, αλλά για επαγρύπνιση. Για αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να βρεθούμε, να μοιραστούμε τα βιώματα μας και να συζητήσουμε τις προοπτικές των αγώνων μας. Η μόνη αντίσταση ενάντια στο πανεπιστήμιο που οικοδομούν είναι η συλλογική οργάνωση και δράση.

Εκδήλωση/Συζήτηση: Παρασκευή 9/4 στις 16:30 στην Α ΦΕΠΑ (πίσω πάρκινγκ)

Συγκέντρωση/Πορεία: Σάββατο 10/4 στις 12:00 στην πύλη Πανεπιστημιούπολης

*Η εκδήλωση θα γίνει σε ανοιχτό χώρο με όλα τα μέσα αυτοπροστασίας*

Ανοιχτή Συνέλευση Πανεπιστημιούπολης

Σάββατο 10 Απριλίου 12μμ, στην Κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης στην Ούλωφ Πάλμε, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία που έχει καλέστει από την Ανοιχτή Συνέλευση Πανεπιστημιούπολης.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων


Αυτή η μετακίνηση δεν έχει κωδικό: Antifa Διαδήλωση ενάντια στη νέα κανονικότητα

Σάββατο 10 Απριλίου | 12:00, Πλ. Βικτωρίας

Όλον αυτό τον χρόνο το κράτος και οι ειδικοί του δεν αγχώθηκαν στιγμή για το αν θα ζήσουμε· λύσσαξαν για να αλλάξουν το πώς ζούμε. Κομμένα (τηλε)μεροκάματα και πιστοποιητικά υγείας, λογοκρισία και καινούρια σώματα ασφαλείας, τηλεεκπαίδευση και χουντικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας: Το κράτος και τα αφεντικά του, με όχημα τον φόβο και τη διαρκή «έκτακτη ανάγκη», εξαπέλυσαν μία συνεχιζόμενη επίθεση στα σώματα και τα μυαλά της εργατικής τάξης.

Λέγεται αναδιάρθρωση σε καιρό κρίσης και κάποιες φορές μπορεί να μοιάζει και έτσι: Θα δουλεύετε φτηνά ή θα την κουτσοβγάζετε με επιδόματα, η καθημερινότητα σας θα ελέγχεται και με μπάτσους και ψηφιακά -και θα βγάζετε τον σκασμό ή θα διαμαρτύρεστε, όλοι μαζί κι ο καθένας μόνος του, με comments.

Δεν δουλεύει, όμως, ακόμα όπως θα ‘θελαν, παρά το μηντιακό show και παρά την ολόψυχη στήριξη της αριστεράς. Το βλέπεις στον αντιμπάτσικο θυμό στους δρόμους και στα φλερτ στις πλατείες μετά τις 9. Στην λούφα στα λάπτοπ της τηλε-εργασίας και στις πραγματικά κατειλειμμένες τηλε-σχολές. Στις εξεγέρσεις στα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών.
Από εκεί θα πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια νέα κανονικότητα που έχει οργανωθεί για να κάτσει πάνω στις ζωές μας. Και δεν θα τελειώσει από μόνη της, ούτε όταν “ανοίξει η οικονομία”, ούτε αν αλλάξει η κυβέρνηση.
Να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη, όρθιες και απειλητικοί απέναντι στο νέο φασισμό. Να τους στείλουμε στο διάολο.

///// Περισσότερα σύντομα
https://antifacommunity.gr/


ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Αντίσταση σε Φτώχεια – Αστυνομοκρατία

Συγκέντρωση-Πορεία στη Δάφνη: Σάββατο 10/4, 12:00, πλ. Καλογήρων (μετρό Δάφνης)

Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε μια όλο και πιο εγκληματική διαχείριση, μη δίνοντας ούτε ευρώ παραπάνω για τη Δημόσια Υγεία και μη επιτάσσοντας άμεσα την Ιδιωτική. Έχει στραφεί στο πως θα καταφέρει ένα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα» της οικονομίας, αδιαφορώντας πλήρως για τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Με την εξοργιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ και την «ατομική ευθύνη», ενοχοποιούν τους πάντες εκτός από τους «ά(χ)ριστους» εαυτούς τους. Ενισχύουν τρομακτικά το «ΕΣΥ της πανδημίας», όπως προκλητικά χαρακτήρισε ο Χρυσοχοΐδης την Αστυνομία: ασταμάτητη χρηματοδότηση, εξοπλισμός, προσλήψεις, αυθαιρεσία των ειδικών σωμάτων όπως ΔΡΑΣΗ. Κάνουν την πανδημία ευκαιρία για να περάσουν σειρά αντιδραστικών νομοσχεδίων (εργασιακά, εκπαίδευση, απαγόρευση διαδηλώσεων κ.ά.), με την αστυνομία να τρομοκρατεί εργαζόμενους και νεολαία, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, για να μην αντιδρούν. Οι μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής μανίας στην πορεία της Ν. Σμύρνης, που υπέστησαν απαγωγές και βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ (μέχρι και απόπειρα βιασμού), δείχνουν την εκδικητικότητα και κτηνωδία αυτών των «ταγμάτων εφόδου» της ΕΛΑΣ.

Η κυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της, όμως, πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο τον λαό στη Ν. Σμύρνη, όπως και σε πολλές γειτονιές και πόλεις σε όλη τη χώρα. Ειδικά στη Ν. Σμύρνη στις 9/3, η διαδήλωση ήταν τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, χωρίς ο κόσμος να φοβάται τους μηχανισμούς καταστολής. Αντίστοιχη απάντηση δόθηκε στη Θεσσαλονική, με μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ στη φοιτητική κατάληψη στο ΑΠΘ. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων, των διαδηλώσεων!

Είναι επείγον να αντισταθούμε μαζικά στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σχεδόν 2 χρόνια στην εξουσία, αποδεικνύεται όλο και πιο καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Μας έχει εξουθενώσει οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα – και ενώ δεν μπορούμε ν’ αναπνεύσουμε, τρέμουμε από πάνω και τα εξοντωτικά πρόστιμα των νταήδων της ΕΛΑΣ. Η κρίση, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεωκοπία φουντώνουν καθημερινά, επαναφέροντας τον εφιάλτη των Μνημονίων. Έχει εξαπολυθεί λαίλαπα αντεργατικών μέτρων: απολύσεις, αναστολές, μισθοί και βοηθήματα πείνας, αντιαπεργιακά, αντισυνδικαλιστικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.

Στον δρόμο που έδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις, να χτίσουμε κέντρα αγώνα σε κάθε γειτονιά. Ενάντια στην καταστολή, τις χουντοαπαγορεύσεις, την αστυνομοκρατία, τη διαρκή εξαθλίωση και φτώχεια μας. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, με μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, με την ανάπτυξη όλων των αγώνων μας. Να αντισταθούμε στο μαύρο, αστυνομικό καθεστώς που προσπαθούν να επιβάλλουν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να οργανωθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση. Για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία των μπάτσων στις γειτονιές μας. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο!

Κάτω τα χέρια απ’ τις ελευθερίες μας

Λεφτά για Υγεία – Παιδεία, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς – Καταστολή

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

email: [email protected]


ΧΑΪΔΑΡΙ – ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας

με απόφαση της συνέλευσης και μετά από επαφές με άλλες συλλογικότητες, αποφασίστηκε το κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πύλη του Δρομοκαϊτείου, το Σάββατο 10/04/2021, στις 12.00.

Καλούμε άτομα, φορείς και συλλογικότητες που συμμερίζονται το τραγικό της κρατικής διαχείρισης και τάσσονται με την ανάγκη καταδίκης του εγκλεισμού και των κατασταλτικών πρακτικών της κυρίαρχης ψυχιατρικής, αλλά και συμβολικής υποστήριξης στα άτομα που νοσηλεύονται και στις/ους εργαζομένους, να στηρίξουν την κινητοποίηση.
Να σταθούμε όλες/οι μαζί στο δρόμο!

Όχι στο κλείδωμα και την καταστολή,
θέλουμε προσλήψεις και πόρτα ανοιχτή!

Τι θα πει εγκλεισμός και θάνατος

Η διαχείριση της πανδημίας από τους κρατικούς υπαλλήλους έχει θέσει και στη χώρα μας το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας σε καθεστώς εξαίρεσης. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τους προνομιούχους, οι οποίοι μετακινούνται όπως και όποτε επιθυμούν, εμβολιάζονται εκτός σειράς και κατά προτίμηση, δεν αγωνιούν για μια κλίνη ΜΕΘ σε περίπτωση που νοσήσουν.

Ωστόσο, υπάρχει περαιτέρω εξαίρεση μέσα στο καθεστώς εξαίρεσης: οι τρόφιμοι κλειστών δομών, όπως οι λεγόμενες μονάδες μακράς παραμονής, συνωστίζονται σωρηδόν σε κλειστούς χώρους, με πλημμελή νοσηλευτική και ιατρική κάλυψη, σε απαράδεκτες συνθήκης ατομικής και συλλογικής υγιεινής. Αυτό που συμβαίνει κατά κόρον παγκοσμίως σε τέτοιες δομές, όπως τα προσφυγικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα γηροκομεία και οι φυλακές, συνέβη αναπόφευκτα και στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Η συρροή κρουσμάτων εξαιτίας των παραπάνω κυβερνητικών προνοιών αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που αρμόζει σε μεσαιωνική ρατσιστική αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου: με εγκλεισμό των τροφίμων στις πτέρυγες, αποκλεισμό από τον έξω κόσμο και τις κοινοτικές δομές, ασυλοποίηση εντός του ασύλου με περιορισμό των μετακινήσεων. Ως εκ τούτου, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην «ελεύθερη» κοινωνία, τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν, λόγω του υποχρεωτικού συγχρωτισμού αρνητικών και θετικών θεραπευόμενων. Οι νεκροί έφτασαν ήδη τους τρεις, αυτοί που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι τέσσερεις.

Οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι μας άλλωστε, δεν είναι αριθμοί σε μια στατιστική. Όσο κι αν η φωνή τους ακούγεται ισχνά, θα πρέπει εμείς να τεντώσουμε τα αυτιά μας να την ακούσουμε. Δεν είναι ούτε περιττοί, ούτε παραπεταμένοι.

Ο αγώνας τους για ζωή και αξιοπρέπεια μας αφορά όλους, είναι και δικός μας αγώνας. Δεν θα τους αφήσουμε να πεθάνουν μέσα στα μπουντρούμια της κρατικής δολοφονικής διαχείρισης.

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 10/04 έξω από το Δρομοκαΐτειο κολαστήριο στις 12.00.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε:

κάλεσμα της Πρωτοβουλία Ψ (Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία) για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Δρομοκαϊτείου το Σάββατο 10/04/2021, στις 12.00.

“Καλούμε άτομα, φορείς και συλλογικότητες που συμμερίζονται το τραγικό της κρατικής διαχείρισης και τάσσονται με την ανάγκη καταδίκης του εγκλεισμού και των κατασταλτικών πρακτικών της κυρίαρχης ψυχιατρικής, αλλά και συμβολικής υποστήριξης στα άτομα που νοσηλεύονται και στις/ους εργαζομένους, να στηρίξουν την κινητοποίηση. Να σταθούμε όλες/οι μαζί στο δρόμο!”

(http://protovouliapsy.blogspot.com)

Απέναντι στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, ελευθερία!

Άμεση αποσυμφόρηση και μέτρα προστασίας για όσους βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές και τα ψυχιατρεία!

Pasamontaña

Στηρίζουμε συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο Σάββατο 10/04/2021

Το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαΐτειο» μετρά ήδη δύο νεκρούς από την πανδημία του COVID-19 και κοντά στα 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η εμπόλεμη κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία, αποτέλεσμα της

Ταξική Αντεπίθεση


ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας

Συγκεντρωνόμαστε στις γειτονιές μας

Συναντιόμαστε στον δρόμο

Πορευόμαστε-αγωνιζόμαστε μαζί

Σάββατο 10 Απρίλη στις 12.30

Συγκέντρωση i: Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Νέου Κόσμου, Αγίου Δημητρίου

Συγκέντρωση ii: Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο

Πρωτοβουλία από Μπραχάμι ενάντια στην αστυνομοκρατία

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/θείσες στη Νέα Σμύρνη

Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές

Ήρθε η στιγμή που ακόμη και οι πιο δύσπιστοι διαπίστωσαν πως η ζωή δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις. Όσοι νόμιζαν πως η κρατική βία είναι κάτι που βρίσκεται μακριά τους και αφορά κάποιους άλλους, τώρα δηλώνουν σοκαρισμένοι. Η αναίτια σύλληψη-ξυλοδαρμός δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά η σύγχρονη καθημερινότητα που το κράτος εδώ και μήνες προσπαθεί να επιβάλλει. Όλον αυτό τον καιρό το Μπραχάμι δεν έχει γλιτώσει από τις καφρίλες των αστυνομικών συμμοριών. Σε διάφορες περιοχές, κυρίως όμως στον Ασύρματο αλλά και στην Παναγούλη, μοιράζουν 300ρια, κυνηγούν, κακοποιούν, συλλαμβάνουν και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν. Η ολοένα αυξανόμενη κρατική βία μέσα σε ένα τοπίο φτώχειας, ανέχειας, φόβου για την υγεία και εξάντλησης από τον εγκλεισμό, καθώς και η ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας, είχαν ήδη φέρει πολύ κόσμο στα όρια του. Η αστυνομική επίθεση σε κάτοικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα παραμονής στον δημόσιο χώρο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Για το συγκεκριμένο περιστατικό φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε από κυβερνητικά χείλη πως.. ο εν λόγω πολίτης το χρειαζόταν το ξύλο αφού είναι αναρχικός. Να υπενθυμίσουμε πως απ’ ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα τα πολιτικά φρονήματα δεν διώκονται ποινικά, πόσο μάλλον δεν τιμωρούνται σωματικά. Να κάνουμε σαφές πως σε μια περιοχή όπως το Μπραχάμι, που οι άνθρωποι των κινημάτων έχουν κερδίσει ένα σωρό αγώνες (Πάρκο Ασυρμάτου, Ρέμα Πικροδάφνης, επανασυνδέσεις ρευμάτων κ.α.), δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε την στοχοποίησή τους. Η απάντηση του κόσμου είναι πλέον μαζική. Χιλιάδες άνθρωποι, ένα ανθρώπινο ποτάμι πρωτόγνωρο για τις γειτονιές μας, διαδηλώσαμε στις 9/3 στη Νέα Σμύρνη και με κύριο σύνθημα “έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας” δώσαμε τη σκυτάλη στις μαζικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν πλέον χώρα σε κάθε πόλη. Ακόμη κι εκείνο το βράδυ, όταν πλέον ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί, ομάδες Δράση, Δίας και Ματ ξεκίνησαν ένα πογκρόμ αντιποίνων χτυπώντας και συλλαμβάνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Δεκάδες τα βίντεο που μαρτυρούν την κτηνωδία των ένστολων καθαρμάτων, με τους κατοίκους να τους βρίζουν από τα μπαλκόνια. Αυτή η κρατική βία έχει συγκεκριμένο προγραμματισμό και συνέχεια στο χρόνο. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που οι ένστολοι ράμπο του κράτους ορμούσαν αξημέρωτα σε καταλήψεις όπου είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγοι πετώντας στο δρόμο μέχρι και οικογένειες με μικρά παιδιά. Το Λιμενικό συνεχίζει να επαναπροωθεί βάρκες γεμάτες με ανθρώπους κυνηγημένους από τους πολέμους και τα καθεστώτα των χωρών τους. Ως στρατός κατοχής στα Εξάρχεια συνεχίζουν να προπηλακίζουν και να σέρνουν στον δρόμο όποιον δεν τους αρέσει η φάτσα του, γεμίζοντας συχνά με χημικά ολόκληρη τη γειτονιά. Όρμησαν στο σπίτι στο Κουκάκι και ξυλοκόπησαν βάναυσα στην ταράτσα τους ενοίκους. Χτύπησαν και βασάνισαν διαδηλωτές όπως τον Βασίλη Μάγγο που πέθανε μετά από λίγο καιρό. Φόρτωσαν με βαριές κατηγορίες κόσμο που διαδήλωνε για το άθλιο νομοσχέδιο για την παιδεία ή υπερασπιζόταν το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Κι ενώ η αποτυχημένη κρατική διαχείριση της πανδημίας έχει ως συνέπεια να χαθούν μέχρι σήμερα 8500 ζωές, το κράτος ρίχνει και πάλι τις ευθύνες στους πολίτες. Αντί να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές προσλαμβάνει μπάτσους. Αντί να φτιάξει δομές υγείας επιδοτεί με άφθονο κρατικό χρήμα τα μμε για να λιβανίζουν μέρα νύχτα την κυβέρνηση. Αντί να παρθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και να ενισχυθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες η κυβέρνηση μας φορτώνει με την “ατομική ευθύνη”, ψηφίζοντας εν μέσω πανδημίας τα αντιλαϊκά μέτρα της ατζέντας της, πετσοκόβοντας όσα από τα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και σχεδιάζοντας ένα ζοφερό τοπίο για όταν και όποτε βγούμε από την κατάσταση εγκλεισμού.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ•
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
    Πλατεία Σανταρόζα

11:00 – 13:00 ΜΙΚΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ
Η κοινωνική και πολιτική επιλογή της μικροκλίμακας. Διαμόρφωση πεδίου – ηθικός κώδικας δεοντολογίας του «μικρού», αλυσίδα αλληλοστήριξης ως μέρος της διαδικασίας. Χώρος και αφανισμός -> Πώς η αγορά εκτοπίζει το μικρό και είτε το αφανίζει είτε το αφομοιώνει στη δική της κλίμακα.
Συντονισμός: Ελένη Παγκαλιά από «ToPeriodiko.GR»
Συμμετοχές:
° ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ Χώρος παραστατικών τεχνών
° YUSRA Περιοδικό περιορισμένου Τιράζ πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου)
° Ουαπίτι Εκδοτική ομάδα
° Παύλος Μαυρικίδης Ανεξάρτητος Κινηματογράφος
° Γιώργος Καραηλιας Αυτοέκδοση και Φωτογραφία
° Κώστας Μειντάνης Δικτύωση μικρού πεδίου & αγώνων
° Delivery Boy όσον αφορά την αναγκαιότητα του μικρού πεδίου στον κοινωνικό ιστό

15:30 – 17:30 Πεδίο Αντιπληροφόρησης
° Γιάννης Ανδρουλιδάκης
° Κωνσταντίνος Πουλής (Thepressproject)
° Λουκάς Σταμέλος (OMNia TV)
° Αγγελική Μπούμπουκα, (δημοσιογράφος / ερευνήτρια ΜΜΕ.)
° Απόλλωνας Λιακόπουλος (Documento)

18:00 – 20:00 ΥΓΕΙΑ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
(κρατική αντιμετώπιση σε πλαίσιο πανδημίας) – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ (τί έχει συμβεί σε περιπτώσεις δομών, όπως το Δρομοκαϊτιο- Γηροκομεία, Φυλακές, Προσφυγικές Δομές)

Ε.Σ.Υ Γιατροί
° Αργύρη Ερωτοκριτου γιατρός στο Γεννηματά
° Κώστας Καταραχιάς πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Αγίου Σάββα
° Θωμάς Παππάς – Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, εργαζόμενος ΓΝΑ Αλεξάνδρα μέλος σωματείου εργαζομένων
° Φιλιώ Φραγκάκου Εργαζόμενη στην Ομάδα Καθαριότητας Νοσοκομειακής Δομής

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
° Θοδωρής Οικονόμου – Ψυχίατρος πεδίου (Προσφυγικές Δομές)
° Δώρα Κωτσανέλου – Ψυχίατρος πεδίου (Δρομοκαΐτειο και λοιπές δομές)

  • ΚΥΡΙΑΚΗ•
    Πλατεία Σανταρόζα
    Ανοιχτή συνέλευση 1μμ

Πλατεία Σανταρόζα
15:30 – 17:30 ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ- ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ – ΟΡΑΤΟΙ & ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Συντονισμός: Βάλια Τσιριγώτη – τοποθέτηση για το Φεμινιστικό κίνημα, Me too, Κακοποίηση, Γυναικοκτονίες
° Σεντούμη Ιωάννα – Δικηγόρος- όσον αφορά την ισχύουσα νομοθεσία που σχετίζεται με το αδίκημα του βιασμού/πορνογραφία
° Βανέσσα Βενέτη Τρανς ακτιβίστρια / Έμφυλη και ταξική βία από μια φεμινιστική – τρανφεμινιστική σκοπιά και το τρανς δικαίωμα στη γονεϊκότητα
° Drag Sabbat – Queer και συμπερίληψη στις Τέχνες, τοποθέτηση για το Drag ως μη αναγνωρισμένη θεσμικά πολιτισμικό κλάδο, συνέπειες και η συνέπεια αυτού την περίοδο της πανδημίας.

18:00 – 20:00 ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η Νομιμοποίηση της Ανομίας- Πολλαπλές Απειλές Καταστρατήγησης Δικαιωμάτων- Καταστολή – Εργασιακό Νομοσχέδιο
° Θανάσης Καμπαγιάννης μαζί με ένα δικηγόρο που έχει αναλάβει να επιλέξει ο ίδιος που θα μιλήσει αποκλειστικά για το εργασιακό νομοσχέδιο
° Άννη Παπαρούσου – Δικηγόρος – η περίπτωση του Άρη Παπαzαχαρουδάκη – βασανιστήρια
° Νατάσσα Τσουκαλά Νομιμοποίηση της Επιτήρησης


ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μέρα στο πάρκο χωρίς καταστολή

Με αφορμή τον τραμπουκισμό μιας παρέας παιδιών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός εξ αυτών από ασφαλίτες στο πάρκο του αγίου Αντωνίου, καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 10/4 στις 17:00 στο πάρκο αγίου Αντωνίου.

Στον χώρο θα υπάρχουν:

-Κινηματικό βιβλιοπωλείο
-Μπλουζάκια για την κάλυψη δικαστικών εξόδων και προστίμων
-Προϊόντα ΒΙΟΜΕ.

ΝΑ ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το Σάββατο 10/4 επανοικιοποιούμαστε το πάρκο του Αγίου Αντωνίου και στηρίζουμε το κάλεσμα: για μια μέρα χωρίς καταστολή, με αφορμή το περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εις βάρος μιας παρέας παιδιών (και τον σοβαρό τραυματισμό ενός εξ αυτών).

 

 

 

 


ΧΑΝΙΑ – ΠΟΡΕΙΑ 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τα εγκλήματα κατά της ελεύθερης μετακίνησης συνεχίζονται

Δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε την εγκληματική διαχείριση της μεταναστευτικής-προσφυγικής ζωής από το ελληνικό κράτος και τη θανατοπολιτική που επιβάλλει στα σύνορα και στα κλειστά κέντρα με τις απάνθρωπες, εξαθλιωτικές συνθήκες. Η προσφυγιά και η μετανάστευση ποινικοποιείται και τιμωρείται με κράτηση για αόριστο χρόνο. Η πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και νομιμοποίησης σαμποτάρεται με κάθε τρόπο, οι ενστάσεις και οι προσφυγές πάνε στα αζήτητα.

Για άλλη μια φορά, στις 27/3/2021, το ελληνικό κράτος οδήγησε στο θάνατο ακόμη έναν άνθρωπο, αυτή τη φορά, έναν Κούρδο από την Τουρκία. Στις αρχές του 2020, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, στην προσπάθειά του να περάσει στην Ιταλία και μεταφέρθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου. Για 16 μήνες ζούσε σε μια “κόλαση”, όπως ο ίδιος είχε καταγγείλει σε συγγενικα του πρόσωπα και στερήθηκε την ελευθερία του και το όνειρό του να φτάσει στη Γερμανία. Τις τελευταίες ημέρες είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι τελικά θα έφευγε, αλλά μόλις του μετέφεραν, χωρίς καμιά αιτιολογία, ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί ακόμα, έχασε κάθε έλεγχο και απαγχονίστηκε.

Ένας 24χρονος άντρας που δραπέτευσε από την Τουρκία ως αντικαθεστωτικός, πέρασε φράχτες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα και γλίτωσε από πάνοπλους συνοριοφύλακες, στερήθηκε την ελευθερία του για πάνω από ένα χρόνο σε μια φυλακή, αφού διέπραξε “το έγκλημα της ανθρώπινης μετακίνησης” και εξωθήθηκε στην αυτοχειρία ως τη μόνη λύση διαφυγής στον ανυπόφορο, παρατεταμένο εγκλεισμό που του επιβλήθηκε!

Πρόκειται για μια κρατική δολοφονία, ένα βίαιο τέλος στη ζωή ενός νεαρού πρόσφυγα που φυσικά δεν απασχόλησε τα Μ.Μ.Ε… “Ποιος νοιάζεται για τη ζωή ενός παράνομου;”, “ήθελε και τα’ παθε”, “ας καθόταν στ’ αυγά του” θα πει κάποιος νόμιμος πολίτης που κοιτάζει τη δουλίτσα του κι έχει εμπεδώσει πως κάποιες ζωές είναι κατώτερες από τη δική του.. Όμως, μια οικογένεια θρηνεί στην Τουρκία το θάνατο του παιδιού και του αδερφού τους. Οι συγγενείς τους δηλώνουν “σοκαρισμένοι, αποφασισμένοι να τα βάλουν με το ελληνικό κράτος και δεν πιστεύουν σε καμιά περίπτωση πως ο Ι.Ε. θα επέλεγε να βάλει τέλος στη ζωή

του, αφού έφυγε γεμάτος όνειρα και δίψα για ζωή κι ελευθερία”.

Η αυτοκτονία του 24 χρόνου Κούρδου πρόσφυγα, ήταν η αφορμή για μια μαζική εξέγερση διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες εγκλεισμού και φυσικά για το δίκαιο του αιτήματος απελευθέρωσης που είναι κοινό για τους περισσότερους από τους κρατούμενους. Οι ίδιοι καταγγέλλουν: “Κανείς δεν σε πληροφορεί πότε θα φύγεις και κανείς δεν σου μιλάει. Ανανεώνουν απλά την παραμονή σου
κάθε 50 ημέρες”, “το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι κοριοί, όλων τα σώματα έχουν γεμίσει δαγκωματιές. Και εκτός των άλλων, αυτό μας στερεί και τον ύπνο”. Φυσικά, το εκδικητικό πρόσωπο του κράτους έδειξε τα δόντια του για ακόμη μια φορά, προσπαθώντας να καταστείλει οποιαδήποτε αντίσταση των κρατουμένων. Έτσι, την ίδια μέρα της δολοφονίας και για τις επόμενες 3, σύμφωνα με μαρτυρίες των έγκλειστων προσφύγων και μεταναστών, τους κλείδωσαν στα κελιά τους, δεν επέτρεπαν την πρόσβαση τους στα ντους για την προσωπική τους υγιεινή, τους αφαίρεσαν το δικαίωμα προαυλισμού και δεν τους παρείχαν πρωινό, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, είτε ως αυτόχειρες, είτε από την εγκληματική αδιαφορία των αρχών, όπως στην περίπτωση του 44 χρόνου μετανάστη από την Νέα Γουινέα στην Κω μέσα στον ίδιο μήνα (Μάρτιο του 2021), ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ επί τρεις μέρες ούρλιαζε από φρικτούς πόνους και οι ανθρωποφύλακες, δεν ανταποκρίνονταν στο αίτημα του για μεταφορά στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το θάνατο του από περιτονίτιδα, μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Οι μετανάστ(ρι)ες κι οι πρόσφυγες-ισσες δεν είναι αριθμοί, ούτε η αμφιλεγόμενη εικόνα του “καημένου” ή του “κακού” που καλλιεργείται συστηματικά και διαχρονικά. Δεν είναι εγκληματίες ή θύματα που αποδέχονται παθητικά τη μοίρα τους, αλλά πραγματικοί αγωνιστές που τα βάζουν με πάνοπλους στρατούς για να εφαρμόσουν στην πράξη το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία. Όσο κι αν χτίζουν φυλακες και φρούρια, η δίψα για ζωή κι ελευθερια θα υπερβαίνει σύνορα και φράχτες. Ακόμη και μέσα στα σύγχρονα κολαστήρια, διεκδικούν, παλεύουν, αυτοοργανώνονται. Φως στο σκοταδι των καιρών, οι κοινοι αγώνες για ισότητα και οι δράσεις αλληλεγγύης!!!

Να σταματήσουμε αυτά τα εγκλήματα τώρα! Καλούμε σε πορεία το Σάββατο 10/4/2021, στις 12.00, Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ-ΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ RΟSA NERA

Απρίλιος 2021

attachment: Τα εγκλήματα κατά της ελεύθερης μετακίνησης συνεχίζονται.docx (1).pdf


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10:00 Πορεία – μοίρασμα κειμένων στο Πάρκο των Εθνών (πρώην Ειρήνης)

ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ

Στις 26/03/21 στο προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης στην Κω, ο Macky Diabete πεθαίνει λόγω έλλειψης ιατρικής φροντίδας. Την επόμενη μέρα στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης Κορίνθου αυτοκτονεί 24χρονος μετανάστης κουρδικής καταγωγής μετά απο 16 μήνες κράτησης και αφού ενημερώνεται για την παράταση της κράτησής του. Αμέσως μετά ξεσπούν ταραχές στο Κέντρο Κράτησης οι οποίες καταστέλλονται απο την αστυνομία. Αυτά τα γεγ ονότα δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτελούν στιγμές του πολέμου εναντίον των μεταναστ(ρι)ών και στιγμές των δικών τους αντιστάσεων.

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα στον Έβρο γινόμαστε μάρτυρες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εντείνεται μέσω των push backs, των εξώσεων, του εκτεταμένου lock down στα καμπς και του αυξημένου ελέγχου στα σύνορα.

Ταυτόχρονα, το αναβαθμισμένο νομικό οπλοστάσιο του κράτους αποδίδει κατηγορίες σε όσες καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα, βασισμένο και σε μια έμφυλη κοινωνική συνιστώσα, τον ρόλο της οικογένειας. Παγιωμένοι κοινωνικοί ρόλοι έρχονται να ενισχύσουν τα νομικά επιχειρήματα του κράτους στις διώξεις εναντίον των μεταναστ(ρι)ών όταν αυτοί/αυτές αντιστέκονται. Σε αυτό το κλίμα θα ακούσουμε: o ‘πατέρας ο οποίος απέτυχε να εκτελέσει το καθήκον του προστάτη του γιού του’ και η ‘μητέρα που απέτυχε να επιτελέσει τον αναπαραγωγικό της ρόλο’.

Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται στον 26χρονο Αφγανό που έχασε τον γιο του κοντά στην Σάμο όταν η βάρκα τους προσέκρουσε σε βράχια και κινήθηκε νομικά για την μη παροχή βοήθειας από το λιμενικό. Διώκεται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με πρόκληση θανάτου. Η δεύτερη αναφέρεται στην 26χρονη Αφγανή η οποία όντας στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αυτοπυρπολήθηκε στο Καρά Τεπέ μέσα στην σκηνή της αφού έμαθε ότι απορρίφθηκε η αίτηση μετεγκατάστασης της οικογένειάς της στην Γερμανία. Διώκεται για εμπρησμό από πρόθεση και φθορά ξένης περιουσίας.

Τα παραπάνω παραδείγματα μαζί με την εξέγερση στην Μόρια και κάθε είδους αντίστασης, αποτελούν συνέχεια των αγώνων των μεταναστ(ρι)ών. Αγώνες οι οποίοι, παρόλο που συχνά δεν είναι ορατοί στη δημόσια σφαίρα δεν παύουν να υπάρχουν. Δεν παύουν να υπάρχουν επίσης ούτε λόγω συγκυριών πανδημίας γιατί δε φέρουν το προνόμιο της υγειονομικής απομόνωσης.

…και παράλληλα στη Λαϊκή αγορά της 25ης Μαρτίου – Βούλγαρη

Το πλήθος διαμαρτυριών, διεκδικήσεων, απεργιών πείνας, από το πρώτο lock down, σε κέντρα κράτησης, καμπς, ξενοδοχεία και αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα λειτουργούν ως ρωγμές στη συνθήκη αποκλεισμού και αορατοποίησης που τους επιβάλλεται (μια συνθήκη που συχνά αναπαράγεται και από εμάς τις ίδιες).

Η αυτοδιάθεση του σώματος με όρους “αυτοκαταστροφής” και η εξεγερτική ορμή που συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της συχνά φαντάζουν παράλογες σε μια κοινωνία βολεμένη στην πίστη της αποκλειστικής χρήσης του ορθολογισμού, σε μια κοινωνία που τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σύνορα αποτελούν κάτι το λογικό. Θα το πούμε ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές, η επιθυμία μας για
συνάντηση είναι πιο δυνατή από κάθε μισαλλόδοξη άποψη, από κάθε ανθρωπιστική νουθεσία και πάνω από όλα πιο δυνατή από κάθε κρατική εξουσία.

Ντόπιοι-μετανάστες να ζήσουμε μαζί
Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστριών

Συνέλευση Stop War on Migrants
facebook.com/StopWarOnMigrants

TRANSLATION

Μοιραστείτε το άρθρο