ΛΑΡΙΣΑ Αντιδράσεις για την αστυνομική βία κατά 13χρονου – Συγκέντρωση και πορεία για τα “μεμονωμένα περιστατικά”

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/4 13:00 Πάρκο Αγίου Αντωνίου

Ως εδώ με τα “μεμονωμένα περιστατικά”
Είναι πρόδηλο πλέον, ότι το χέρι της αστυνομικής αυθαιρεσίας έχει μακρύνει τόσο πολύ, που δεν σταματά ούτε μπροστά στη θέα μικρών μαθητών. Κάτι ανάλογο συνέβη όταν πριν λίγες ημέρες μια παρέα 13χρονων παιδιών, βίωσε την αδικαιολόγητη επίθεση των ενστόλων οργάνων -από αυτά που είναι εδώ για να μας προστατεύουν- με συνέπεια να βρεθεί το ένα παιδί εξ αυτών με σπασμένο χέρι και όλα μαζί να υποστούν ισχυρό σοκ από την επίθεση.

Η καταγγελία από γονέα ενός εκ των παιδιών, αποκάλυψε τόσο την αστυνομική βαρβαρότητα κατά τον “έλεγχο” όσο και τον ωμό κυνισμό των ενστόλων κατόπιν. Οι, χωρίς διακριτικά, ασφαλίτες αντιλήφθηκαν τον τραυματισμό του παιδιού κι όμως αντί να προστρέξουν άμεσα σε ιατρική βοήθεια, μετέφεραν το παιδί στο τμήμα. Αυτή η ενέργειά τους, πέρα από ένδειξη αναλγησίας μπροστά στον πόνο ενός παιδιού, γεννά και εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις των οργάνων της “τάξης”.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την καταγγελία του γονέα -για όσα υπέστη το παιδί του και οι φίλες/οι του- κοινοποιήθηκε και η απάντηση τρόπον τινά από το Υ.Προ.Πο. Κάτι που αβίαστα μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως το υπουργείο της “προστασίας” μας αντιλαμβάνεται τη νομιμότητα μόνο με επικοινωνιακούς όρους. Γι’ αυτό βιάζεται να απαντήσει πως έχει ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης (sic) του περιστατικού. Μπορεί να άργησαν κάποιες μέρες, τέσσερις για την ακρίβεια, αλλά ίσως και να έλπιζαν στο ότι ήταν εφικτό να μην γνωστοποιηθεί το συμβάν.

Δεν πέρασε καιρός από τότε που δημοσιογράφος του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης μας, απομακρύνθηκε από τη θέση του, όταν τόλμησε να εκφραστεί στην εκπομπή του για την αστυνομική βία που πλήττει την κοινωνία στο σύνολό της. Τότε μάλιστα, είχαν επιστρατευτεί και όλες οι φιλικά -στην αστυνομία- διακείμενες παρατάξεις, για να διατρανώσουν το ήθος και την εντιμότητα με την οποία λειτουργεί το ένστολο σώμα. Σήμερα σας απαντούμε: το βλέπουμε.

Το τραυματικό γεγονός της επίθεσης σε δεκατριάχρονα παιδιά, αποτελεί λογική συνέπεια της ασυδοσίας, με την οποία έχει διαποτίσει το ίδιο το κράτος και οι διαχειριστές του την ένστολη μάζα. Αποτελεί λογική συνέπεια μιας σαθρής κανονικότητας, στην οποία μπορούν να διαπράττουν οτιδήποτε, με ισχνές πιθανότητες να τιμωρηθούν ποτέ για κάτι. Και κυρίως αποτελεί λογική συνέπεια της εισχώρησης και πλήρους ενσωμάτωσης όλων των αντικοινωνικών και ναζιστικών τάσεων, που θρέφουν την εξουσία με προστασία, καθώς επιτίθενται ολοένα και πιο απροκάλυπτα σε όποια/ον τολμά να κινείται στον δημόσιο χώρο. Ακόμα κι αν είναι παιδιά.

-Έξω οι μπάτσοι από τις ζωές μας.

-Τα πάρκα είναι για τα παιδιά και όχι για του Μιχάλη τα σκυλιά.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΠΕΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο