Νέα Σύμβαση Eldorado Gold: Αποικιοκρατική Καταστροφή

Νέα Σύμβαση Eldorado Gold: Αποικιοκρατική Καταστροφή είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Απριλίου 7.30 μμ από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού και το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

Στα ζητήματα που θα επικεντρωθούν οι ομιλητές είναι μεταξύ άλλων: το πως οδηγηθήκαμε στη νέα σύμβαση και την συμβατότητα αυτής με το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Θα εξεταστούν επίσης οι δυνατότητες για νομική αμφισβήτηση και προσβολή της σύμβασης. Το επενδυτικό σχέδιο και περιβαλλοντική του αδειοδότηση, με τις υποτιθέμενες βελτιώσεις που το συνοδεύουν. Μεταλλουργία χρυσού: Από την πατέντα – απάτη του flash smelting πίσω στο κυάνιο;

Παραβιάσεις και πληγές από το παρελθόν, που υπήρξαν, υφίστανται και θα παραμείνουν ή θα χειροτερεύσουν. Αμίαντος στις Σκουριές.

Και ποια είναι η αλήθεια για τα μεταλλευτικά τέλη και τα έσοδα του Δημοσίου, τις θέσεις εργασίας, αλλά και την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.

Ομιλητές:
– Μαρία Καδόγλου (Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων)
– Σαράντης Δημητριάδης (Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ)
– Σέργιος Σερμπέτης (Δικηγόρος)
– Γιώργος Χασιώτης (Νομικός Συντονιστής WWF Hellas), ενώ το συντονισμό θα κάνει η Δανάη Λιαμοπούλου (Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού)

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε από τις σελίδες:
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: www.facebook.com/epitropiagonathessantigold/
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων: https://www.facebook.com/antigold
Μας Σκάβουν τον Λάκκο: https://www.facebook.com/noextractionsnowar
OmniaTV:https://www.facebook.com/omniawebtv

Μοιραστείτε το άρθρο