Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για αναστολή απόλυσης του Καταραχιά

Παρουσία του νομικού συμβούλου του υπουργού Υγείας διεξήχθη η εκδίκαση της αίτησης του Κ. Καταραχιά για προσωρινή διαταγή αναστολής της απόλυσης του. Από μόνο του ενδεικτικό ότι η απόλυση του γιατρού – του μόνου που εν μέσω πανδημίας δεν ανανεώνεται η σύμβασή του παρότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ακόμη και σε επίταξη ιδιωτικών γιατρών – δεν είναι παρά πολιτική δίωξη.

Για “κορυφαίο πολιτικό σκάνδαλο” και “απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση σε αυτό που ονομάζει η κυβέρνηση ανεξάρτητη δικαιοσύνη” έκανε λόγο ο συνήγορος του Καταραχιά Κώστας Παπαδάκης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους έξω από την Ευελπίδων και στηλιτεύοντας το γεγονός. Τόνισε δε πως ενώ αντίδικος του ήταν η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Σάββας που είναι ο εργοδότης του. Ήρθε και παρενέβη και παρέστη στη δίκη, η πρώτη υγειονομική περιφέρεια που είναι η αποκεντρωμένη μονάδα κεντρικής διοίκησης που εποπτεύει τα νοσοκομεία και της οποίας η διοίκηση βέβαια διορίζεται από το υπουργείο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο δικηγόρος της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας δήλωσε δημόσια στο δικαστήριο ότι παρίστατο και ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας”.

«Ογκώδης φάκελος με ψηφίσματα συμπαράστασης στον Κ. Καταραχιά και τον Σύλλογο μας κατατέθηκε σήμερα στην πρόεδρο της έδρας! Παρ’ όλα αυτά τα ψηφίσματα συνεχίζουν να καταφτάνουν ασταμάτητα..… Όλα είναι πολύτιμα κι ευχαριστούμε για την συμπαράσταση….» ανέφερε το Σωματείο Εργαζομένων «ο Άγιος Σάββας» στην ιστοσελίδα του στο facebook. 

Σημειώνεται πως το αίτημα του Καταραχιά για αναστολή της απόλυσής του στήριξαν δικηγόροι από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς).

Μοιραστείτε το άρθρο