Ανοιχτή Συνέλευση – Συζήτηση του κλάδου των ηθοποιών, 1/4 15.30

Ανοιχτή Συνέλευση – Συζήτηση
Πέμπτη 1/4 στις 15.30 στο Λόφο του Στρέφη (θεατράκι)
Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η υγειονομική κρίση ήρθε να αλλάξει συθέμελα κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας.
Ένας χρόνος χωρίς ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα, χωρίς μέτρα στήριξης της κοινωνίας, με επιβολή απαγορεύσεων που θυμίζουν άλλες εποχές, με αστυνομοκρατία, απαγόρευση κυκλοφορίας, με άσκοπα πρόστιμα και με ανθρώπους που παλεύουν με τον εγκλεισμό και τον φόβο. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης και η εφαρμογή των πιο βαθιά αντεργατικών και κατασταλτικών νόμων, έρχεται να εγκαθιδρύσει μια νέα τάξη πραγμάτων.
Οι καλλιτέχνες και ο κλάδος μας, όπως και πολλά άλλα κομμάτια της κοινωνίας, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας αφήνει άνεργους, χωρίς κανένα σχεδιασμό για το μέλλον, με επιδόματα της πείνας (που κόβονται κι αυτά) και με όλες τις χρόνιες παθογένειες να εντείνονται.
Σε αυτό το πλαίσιο αναδύθηκε η μνήμη των τραυμάτων μας, των κακοποιήσεων, των εργοδοτικών αυθαιρεσιών, των σεξιστικών συμπεριφορών. Καταγγελίες που φέρνουν στο φως όλο το σκοτάδι της πατριαρχίας και του καπιταλισμού.
Η συνθήκη αυτή απαιτεί ένα σωματείο υπέρ των εργαζομένων του, που να παρέχει ουσιαστική πολιτική και συνδικαλιστική στήριξη. Ένα σωματείο που να στηρίζει έμπρακτα τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων του και να απαιτεί δυναμικά αυτά που δικαιούται χωρίς να μπαίνει σε διάλογο με μια αδιάλλακτη κυβέρνηση.
Συνεπώς η Γενική Συνέλευση αυτή τη στιγμή αποτελεί κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα.
Κι όμως, το ΣΕΗ, φαίνεται ότι δεν αφουγκράζεται αυτή την ουσιαστική ανάγκη του κλάδου και των ανθρώπων του να συζητήσουν, να αποφασίσουν για τη ζωή τους και να αντεπιτεθούν συλλογικά.
Προς αυτήν την κατεύθυνσή λοιπόν, όχι της παθητικότητας και της αποστασιοποίησης, αλλά της συν διαμόρφωσης, της ζύμωσης και της χειραφέτησης όλων μας, καλούμε σε μια ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση προκειμένου να προσεγγίσουμε όσα θέματα αυτή τη στιγμή αφορούν το παρόν, το μέλλον και το χαρακτήρα του κλάδου μας.
-Συνθήκες εκπαίδευσης στις Δραματικές σχολές
-Καταγγελίες , κίνημα me too
-Εργασιακές συνθήκες ( Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς)
-Γενική Συνέλευσή του κλάδου
Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών
Μοιραστείτε το άρθρο