Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους πρόσφυγες και μετανάστες της Κορίνθου, 31/3 Πάτρα

ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μάρτη, ένας 24χρονος πρόσφυγας έδωσε τέλος στη ζωή του όταν ενημερώθηκε πως η παράλογη και αναίτια κράτησή του θα συνεχιστεί, μετά από 17 μήνες εγκλεισμού. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που κρατούνται στο κολαστήριο της Κορίνθου, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν χαρτιά. Ακολούθησε εξέγερση με τους πρόσφυγες να βάζουν φωτιά στα φυλάκια εισόδου-εξόδου και σε άλλες υποδομές του στρατοπέδου.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας ακόμα πρόσφυγας βρήκε τραγικό θάνατο από περιτονίτιδα, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κω, εξαιτίας της αδιαφορίας των αρχών να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ενώ σφάδαζε από τους πόνους.

Η επίθεση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως το πιο ευάλωτο και υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας διεξάγεται με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση ούτως ώστε να αναδυθούν τα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και να διαρραγούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.

Ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό, να γκρεμίσουμε το σύγχρονο απαρτχάιντ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τετάρτη 31 Μάρτη, 18.00, πλατεία Γεωργίου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» & συντρόφισσες-οι

Μοιραστείτε το άρθρο