Παρέμβαση – ενημέρωση στην Τούμπα για την αυριανή συγκέντρωση ενάντια σε καταστολή και μέτρα για υγεία-παιδεία

19:00 Σε διανομή προκηρύξεων με κάλεσμα για την αυριανή (Σάββατο 27/3) συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας μέλη του δημοτικού σχήματος Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής. Με κύριο σύνθημα: Αντίσταση απέναντι στην καταστολή και τον αυταρχισμό – Λεφτά για υγεία και παιδεία, καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει και αναφέρουν:

 Το 3ο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, ενώ η κυβέρνηση είναι ξανά απούσα, έχοντας αφήσει την κοινωνία και το υγειονομικό προσωπικό για ακόμα μια φορά χωρίς δίχτυ προστασίας. Ως Πόλη ανάποδα και Δύναμη Ανατροπής από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε μαχητικά στο πλευρό του υγειονομικού κινήματος και της αγωνιζόμενης κοινωνίας απαιτώντας:

-Ενίσχυση του ΕΣΥ/Αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία/Δημιουργία πολλών νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ (μονάδες αυξημένης φροντίδας)

-Μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας

-Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (Θεσσαλονίκη: Λοιμωδών, Παναγία, πρώην 424)

-Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση

-Μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό

-Άνοιγμα των κλειστών ξενοδοχείων για φροντίδα ασθενών,

-Στήριξη των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται από την κρίση

…και ό,τι άλλο χρειαστεί στην ίδια κατεύθυνση.

Η ΝΔ όμως όχι μόνο αρνείται να κάνει τα στοιχειώδη αλλά συνεχώς μας εμπαίζει, δείχνοντας ποιες είναι οι προτεραιότητές της. Αντί για ΜΕΘ και ασθενοφόρα αγοράζει περιπολικά, αντί για στήριξη των εργαζομένων επιλέγει τις απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και ζεστό χρήμα σε ιδιωτικούς κολοσσούς, αντί για λεφτά σε υγεία και παιδεία επιδοτεί τους κλινικάρχες και επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη προσφέροντας εκατομμύρια στους ιδιοκτήτες των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Καλούμε με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας:

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 12:00 στον Λευκό Πύργο στη συγκέντρωση που οργανώνουν συλλογικότητες της πόλης Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής.

https://new.infolibre.gr/2021/03/24/diimero-sygkentroseon-26-27-3-antistasi-apenanti-stin-katastoli-kai-ton-aytarchismo-lefta-gia-ygeia-kai-paideia/

https://new.infolibre.gr/2021/03/24/protovoylia-syllogon-foreon-organoseon-thessalonikis-kalesma-se-sygkentrosi-enantia-stin-kyvernitiki-diacheirisi-tis-pandimias/

Μοιραστείτε το άρθρο