Ζωντανό Πανεπιστήμιο με ελεύθερα μαθήματα. Αντι-μάθημα #1 : Αντίσταση και μονοπώλιο της νόμιμης βίας

Με σύνθημα “Δίνουμε ζωή στο πανεπιστήμιο μας – κρατάμε τις δυνάμεις καταστολής μακριά!” οι φοιτήτ(ρι)ες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχουν ανοίξει τις πόρτες του πανεπιστημίου και οργανώνουν μαθήματα στον προαύλιο χώρο έξω από τις σχολές.

Έτσι σήμερα, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αντι-μάθημα #1 με θέμα “Αντίσταση και μονοπώλιο της νόμιμης βίας» που οργανώθηκε από τον Ενιαίο Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και Υποψηφίων Διδακτόρων/ισσών Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο του αντιμαθήματος έγιναν εισηγήσεις από τον Δημήτρη Κόρο (Διδάκτορα σωφρονιστικής πολιτικής, Διδάσκων 407 ΔΠΘ), Θωμά Σιώμο (Μεταδιδακτορικό ερευνητή & Διδάσκων 407 Τμ. Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ) και Κωνσταντίνο Τσούτση (Μεταπτυχιακός Φοιτητής Τμ. Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ). Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε διάλογος, με παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους φοιτητές και ανανέωσαν το ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη 31/3 στα γρασίδια της Φιλοσοφικής

Όπως σημειώνουν οι φοιτητές: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του αντιδραστικού Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Σήμερα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι και αισιόδοξες για την νικηφόρα έκβαση του. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μη εφαρμογή καμίας πτυχής του επικίνδυνου για το Πανεπιστήμιο νόμου. Η μάχη για το κοινωνικό Πανεπιστήμιο συνεχίζεται!”

Μοιραστείτε το άρθρο