Η χειραγώγηση των ΜΜΕ, η λογοκρισία και η απάντηση της αντιπληροφόρησης

Οι φοιτητές “ανοίγουν” τις πόρτες των σχολών τους στην κοινωνία και στα προβλήματα που κυριαρχούν και απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας. Ζωντανεύουν τις σχολές με καταλήψεις που συνοδεύονται από εκδηλώσεις, προβολές και συζητήσεις, όπως και οι ίδιοι σημειώνουν “σε μια προσπάθεια επανοικειοποίησης της σχολής μας ως κοινωνικό μας χώρο”. Αντιστέκονται στον αυταρχισμό και στην αστυνομοκρατία, αγωνίζονται για δημοκρατικά δικαιώματα ως μέρος της ίδιας της κοινωνίας που βάλλεται από μία εμμονική κατασταλτική κυβερνητική πολιτική και παράλληλα ρίχνουν γέφυρες για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνία και με την κοινωνία. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ έχει προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, συζήτηση για τη λογοκρισία, τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και την απάντηση της αντιπληροφόρησης. Το Σάββατο με παρουσία ταινίας για το έμφυλο ζήτημα και την Κυριακή συζήτηση για τις “αλλοτριωτικές συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία. Για να σπάσουμε τη σιωπή που μας επιβάλλουν”. Την ίδια ώρα οργανώνονται με συνελεύσεις και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν:

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και της ευρύτερης κοινωνικής δυσαρέσκειας ενάντια στην κυβέρνηση συνεχίζουμε τη δημιουργία κέντρων αγώνα με καταλήψεις στις σχολές, καθώς και τις κινητοποιήσεις μας. Επανοικειοποιούμαστε τους χώρους μας και ζωντανεύουμε και πάλι τις σχολές μας με καταλήψεις, συλλογικές δράσεις και εκδηλώσεις. Η κρατική διαχείριση της πανδημίας, η δολοφονική πολιτική και η αυταρχική στάση της κυβέρνησης θα μας βρουν απέναντι τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα. Κόντρα στην απάθεια και στον φόβο, παλεύουμε όλες/όλοι μαζί για τα αυτονόητα. Όλες και όλοι στην κατάληψη και στις διαδικασίες του συλλόγου. Όλοι και όλες στον δρόμο, στις πορείες και στις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας. Για τις κοινωνικές μας ανάγκες, για μόρφωση, υγεία. Για ζωή με αξιοπρέπεια.

Μοιραστείτε το άρθρο