Τεράστια οργή του κόσμου πλημμυρίζει
Σύνταγμα και κέντρο Θεσσαλονίκης:
Για τη δημόσια υγεία, εναντίον του αυταρχισμού

ΦΩΝΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε Θεσσαλονίκη (18:00 άγαλμα Βενιζέλου) και Αθήνα (18:30 Σύνταγμα), με χιλιάδες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των υγειονομικών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, η οποία αντί να λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενισχύει την κερδοφορία των ιδιωτών, εξαπολύει την αστυνομία σε πανεπιστήμια και γειτονιές, προβαίνει σε καταστολή κάθε κοινωνικής  αντίδρασης. Πλήθος σωματείων συμμετέχουν, το ΠΑΜΕ, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις, συλλογικόπητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20:00 Ολοκλήρωση της πορείας στο άγαλμα Βενιζέλου.

19:30 Χιλιάδες έχουν καταλάβει το οδόστρωμα μπροστά στο ΥΜΑΘ.

19.10 Η πολυπληθής πορεία από την Αγ. Σοφία και την Τσιμισκή πορεύεται την Ί. Δραγούμη.

18:55 Ξεκίνησε πορεία χιλιάδων από άγαλμα Βενιζέλου προς ανατολικά επί της Εγνατίας.

Δυναμικός παλμός στους δρόμους της πόλης που εκδηλώνει την οργή της πληττόμενης κοινωνίας. Χαρακτηριστικά είναι τα συνθήματα: Νίκη στα αιτήματα των υγειονομικών, Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι την καταστολή και την τρομοκρατία, Κάτω τα χέρια από τη νεολαία και τους αγώνες,  ΗΤης πανδημίας η διαχείριση είναι ταξική στο δρόμο θα τσακίσουμε την καταστολή…

18:15 Οι πρώτοι συγκεντρωμένοι μέλη συνδικαλιστικών σχημάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων.

ΑΘΗΝΑ

18:30 Πλήθος διαδηλωτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει στο συλαλλητήριο των υγειονομικών στο Σύνταγμα.

 

Το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ ήταν πανελλαδικό και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν  σε πολλές πόλες:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

17:00 Νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα σε διαμαρτυρία για το τροχαίο έξω από τη βουλή.

https://new.infolibre.gr/2021/03/16/kinitopoiisi-ygeionomikon-ochi-sto-lokntaoyn-sti-zoi-mas-enischysi-dimosias-ygeias-yperaspisi-dikaiomaton/

Μοιραστείτε το άρθρο