Το πανεπιστήμιο υπό την κατάληψη των ΜΑΤ!
Καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ σε έξωση…

Μεσημέρι Παρασκευής 12/3 και αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τους καθηγητές και τους φοιτητές να διαμαρτύρονται για την κατάληψη της πανεπιστημιούπολης από τις αστυνομικές δυνάμεις!

Αυτήν την ώρα, καθηγητές και φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στην πρυτανεία του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενοι στους ευρισκόμενους εντός του κτιρίου αστυνομικούς-ασφαλίτες, ενώ οι φοιτητές της κατάληψης κάνουν συνέλευση έξω από τη ΣΘΕ και άλλοι καθηγητές δίνουν συνέντευξη Τύπου… εκτός πανεπιστημιακού χώρου!

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Καθηγητές και φοιτητές απευθύνθηκαν στους… παρευρισκόμενους ασφαλίτες, οι οποίοι τους παρέπεμψαν στον ειδικό διαμεσολαβητή (!), χωρίς κι αυτός να απαντήσει στο ερώτημα: Γιατι είναι μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο; Μήπως γι αυτό που κυκλοφορεί, δηλαδή να επιβλέψουν-επιβάλλουν την εγκατάσταση μέσων παρακολούθησης και επιτήρησης;

Οι διοικητικοί υπάλληλοι εκαναν στάση εργασίας αρνούμενοι να δεχθούν μέσα στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ την παρουσία ασφαλιτών.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΘΕ

Παράλληλα, πραγματοποιείται συνέλευση των φοιτητών της κατάληψης στη σχολή Θετικών Επιστημών, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο πανεπιστήμιο και οι επόμενες κινήσεις.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

«Το ΑΠΘ υπό αστυνομική κατάληψη»

«Φοιτητές και Καθηγητές σε έξωση»

Παρασκευή 12 Μαρτίου, ώρα 14.00

Café, αίθριο, του MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εντός της ΔΕΘ

Συμμετέχουν οι καθηγητές και καθηγήτριες του ΑΠΘ:

Γαρύφαλλος Αλέξανδρος, Δρόσος Διονύσης, Καλφακάκου Ρία, Παπαθεοδώρου Έφη

Το ΑΠΘ, μετά τη σημερινή εισβολή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), βρίσκεται υπό συνεχή αστυνομική πολιορκία και επιτήρηση.

–Επειδή η καταστολή και η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν είναι έννοιες συμβατές,

–Επειδή η γνώση με τον εξαναγκασμό δεν μπορούν να συνυπάρξουν,

–Επειδή η παρουσία της αστυνομίας μάς προσβάλλει ως ακαδημαϊκούς δασκάλους,

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών προτείνει καθολική αποχή φυσικής παρουσίας από τον κατειλημμένο χώρο του ΑΠΘ, μέχρι να αποχωρήσει η αστυνομία από τον ιερό χώρο του Πανεπιστημίου.

Δεν πηγαίνουμε στο ΑΠΘ, όσο είναι κατειλημμένο από την αστυνομία. Για αυτό και η συνέντευξη τύπου θα δοθεί για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους στη ΔΕΘ, απέναντι από το ΑΠΘ.

 

https://new.infolibre.gr/2021/03/11/meta-ti-simerini-eisvoli-ton-mat-sto-apth-lt-br-gt-panekapideytiko-prosklitirio-antistasis-lt-br-gt-ochi-sti-nea-choynta-mitsotaki/

https://new.infolibre.gr/2021/03/11/meta-ti-simerini-eisvoli-ton-mat-sto-apth-lt-br-gt-panekapideytiko-prosklitirio-antistasis-lt-br-gt-ochi-sti-nea-choynta-mitsotaki/

Μοιραστείτε το άρθρο