Μετά τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ!
Πανεκπαιδευτικό προσκλητήριο αντίστασης:
Όχι στη νέα χούντα Μητσοτάκη! ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΕΣΗΜΕΡΙ Σε εξέλιξη αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε δύο σημεία: Φοιτητές και αλληλέγγυοι συγκεντρωμένοι στη σχολή Θεάτρου επί της Εγνατίας και στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου είναι άλλοι συγκεντρωμένοι σε καλέσματα φοιτητικών συλλόγων. Ξεκινούν πορείες που ενώνονται σε μία, έχοντας στην κεφαλή μπλοκ πανεπιστημιακών. 14:00 Ένα ανθρώπινο ποτάμι χιλιάδων φωνάζουν συνθήματα κατά της γενικευμένης αστυνομοκρατίας, της βίας και αυθαιρεσίας κράτους – κυβέρνησης που επιτίθενται πλέον εναντίον όλης της κοινωνίας… 15:00 Πλήθος διαδηλωτών στην Εγνατία – Καμάρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έπνιξαν την περιοχή στα χημικά για να αποτρέψουν την πορεία των διαδηλωτών προς το πανεπιστήμιο. Πνίγηκε το κέντρο. Σπεύδει κόσμος…


13:00 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε εξέλιξη αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε δύο σημεία. Φοιτητές και αλληλέγγυοι συγκεντρωμένοι στη σχολή Θεάτρου επί της Εγνατίας και άλλοι στο άγαλμα Βενιζέλου, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα φοιτητικών συλλόγων…

13:30 Ξεκινούν ταυτόχρονα δύο πορείες επί της Εγνατίας: Η μία από τη σχολή Θεάτρου προς δυτικά και η άλλη από το άγαλμα Βενιζέλου προς ανατολικά.

Οι δύο πορείες ενώνονται στο ύψος της Αγ. Σοφίας και κατεβαίνουν προς Τσιμισκή. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται μπλοκ πανεπιστημιακών.

14:00 Η μεγάλη πορεία στη Τσιμισκή. Χιλιάδες κόσμος φωνάζει συνθήματα κατά της γενικευμένης αστυνομοκρατίας, της βίας και αυθαιρεσίας ενός κράτους και μιάς κυβέρνησης που έχει πλέον επιλέξει την επίθεση εναντίον όλης της κοινωνίας. Αυτήν που έχει πολιορκήσει, με μέτρα απαγορεύσεων, περιορισμών, εγκλεισμών, αποκλεισμών, καταπάτησης ελευθεριών, ισοπέδωσης δικαιωμάτων, προκαλώντας μιά κοινωνική ασφυξία, η οποία πλέον μετατρέπεται σε οργή και ποτάμι που ξεχειλίζει στους δρόμους των διαμαρτυριών και της αντίστασης.

14:10 Το ανθρώπινι ποτάμι έχει κατακλύσει την Ίωνος Δραγούμη, την οποία ανεβαίνει με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ

14:30 Η πορεία κατεβαίνει την Ιασωνίδου, ενώ οι τελευταίοι φθάνουν ακόμη στο ΥΜΑΘ.

14:40 Η κεφαλή βρίσκεται πλέον Εγνατία – Καμάρα, ενώ η πορεία εκτείνεται πίσω μέχρι την Αγ. Δημητρίου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες έχουν παραταχθεί στο οδόστρωμα της Εγνατίας στο Συντριβάνι.

15:00 Πλήθος κόσμου είναι παραταγμένος επί της Εγνατίας στην Καμάρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έπνιξαν την περιοχή στα χημικά για να αποτρέψουν την πορεία των διαδηλωτών προς το πανεπιστήμιο. 

Πνίγηκε το κέντρο. Σπεύδει κόσμος…

Λίγο πριν αντιπροσωπεία καθηγητών και φοιτητών μετά από μία ειρηνική και μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης ζητούν να πάνε στο ΑΠΘ. Η απάντηση της αστυνομίας… είναι δακρυγόνα και χημικά και η γνωστοποίηση ότι το πανεπιστήμιο τελεί υπό… εσωτερική επιτήρηση!

 

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Μοιραστείτε το άρθρο