Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΠΘ καλούν σε στήριξη και τονίζουν “Τίποτα δεν τελείωσε ούτε βήμα πίσω” ΟΛΟΙ στις 13.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Οι απίστευτες σκηνές αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που εκτυλίχθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέσα από την ανακοίνωση των ίδιων των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων τους. Ασφαλίτες με κουκούλες, με κάμερες μπουκάρουν στην κυριολεξία μέσα στην κατάληψη. Τους δένουν, τους φωτογραφίζουν – απαιτώντας να βγάλουν τις μάσκες και επιλεκτικά προσαγάγουν κάποιους εξ΄ αυτών.

Οι φοιτητές καλούν σε στήριξη του αγώνα τους και των αιτημάτων τους σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 13:00 στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι φοιτητικοί σύλλογοι: Γεωλογικού, Φυσικού, Μαθηματικού, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών επιστημών, Εικαστικών Κινηματογράφου Θεάτρου, Αρχιτεκτονικής και Χημικών Μηχανικών.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:

Εχθές Τετάρτη 10/3 στη συντονιστική συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ, αποφασίστηκε αποχώρηση από το κτίριο την Πέμπτη 11/3 με την πανεκπαιδευτική πορεία που έχει καλεστεί με προσυγκέντρωση στις 11 έξω από τη πρυτανεία και κάλεσμα 1:00μμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα ξημερώματα Πέμπτης 11/3 γύρω στις 5:30 πμ έγινε έφοδος στο φουαγιέ όπου βρίσκονταν ξύπνια γύρω στα 25 άτομα.

Μια ομάδα από ασφαλίτες αρνούμενοι να μας δείξουν οποιαδήποτε ταυτότητα, μερικοί των οποίων οπλοφορούσαν , εισέβαλαν στο κτίριο, μας ακινητοποίησαν στο πάτωμα και μας έδεσαν τα χέρια με tire up. Συνολικά μαζί με τα άτομα που κοιμόντουσαν στους ορόφους μάζεψαν στο φουαγιέ πάνω από 100 άτομα και εκείνη την ώρα ενώ κάποια από εμάς έπαθαν κρίση πανικού, ξεκίνησαν να φωνάζουν και να αναφέρονται σε μερικά με τα ονόματά τους, να βιντεοσκοπούν τα πρόσωπά μας χωρίς να έχουν αφήσει πολλά από εμάς να βάλουμε τις μάσκες μας.

Ταυτόχρονα κόβοντας φάτσες και στοχευμένα ξεκίνησαν να διαχωρίζουν κάποια από εμάς τα οποία και προσήγαγαν. Για όσα είχαμε μείνει, αρχικά μας προτάθηκε να μας λύσουν και να αποχωρήσουν και όταν αρνηθήκαμε ζητώντας να μείνουμε ενωμένοι και με τα άτομα που είχαν ήδη προσαγάγει, μας έλυσαν και μας έβγαλαν από το κτίριο, όπου περίμεναν άλλες δυο διμοιρίες ΜΑΤ, που μας ανάγκασαν σπρώχνοντας μας και έπειτα ρίχνοντας χημικά επάνω μας, να αποχωρήσουμε. Μας κυνήγησαν και μας χτύπησαν μέχρι την πλατεία Χημείου, όπου όταν φτάσαμε στη ΣΘΕ συγκεντρωθήκαμε μαζί με υπόλοιπους φοιτητές που βρίσκονταν ήδη εκεί και καθηγητές που ήρθαν.
Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πως τα άτομα που προσήχθησαν είναι 33 ενώ μέχρι τώρα παραμένουμε μέσα στο campus, το οποίο είναι περικυκλωμένο από μπάτσους, ελικόπτερα και drones .
Τίποτα δεν τελείωσε, ούτε βήμα πίσω.
Όλοι 1μ.μ στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ μετά την πορεία στηρίζουμε την κατάληψη στη ΣΘΕ!

 

https://new.infolibre.gr/2021/03/11/martyria-foititrias-gia-tin-eisvoli-ton-koykoyloforon-asfaliton-stin-prytaneia-toy-apth/

 

Μοιραστείτε το άρθρο