ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, απάντηση στην κυβέρνηση για το όργιο αυταρχισμού, καταστολής, αστυνομοκρατίας

18:00 ΑΘΗΝΑ Όχι στην βαρβαρότητα της αστυνομίας και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, δονεί την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνα. Μια μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα εξελίσσεται σε μεγαλειώδη πορεία με κατεύθυνση την Ομόνοια.

Η οργή ξεχειλίζει και πλημμυρίζει τους δρόμους. Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών (που κάλεσε σε Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό), της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών, δεκάδων αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πλήθος φοιτητικών συλλόγων και σωματείων.

Κεντρικά συνθήματα που ακούγονται: Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές και τις γειτονιές, Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν, Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μας μονάχα για δουλειά, Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

 

 

https://new.infolibre.gr/2021/03/11/syllalitirio-enantia-ston-kyvernitiko-aytarchismo-tin-kratiki-tromokratia-tin-astynomiki-via-18-00-sto-syntagma/

Μοιραστείτε το άρθρο