ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ NΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
“Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ΄το σπίτι μονάχα για δουλειά”

Συγκλονιστική πορεία χιλιάδων πολιτών στη Νέα Σμύρνη διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή αστυνομική βία και αυθαιρεσία, με κεντρικό σύνθημα “αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά, θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μονάχα για δουλειά”.

Η πλατεία της Νέας Σμύρνης γεμίζει. Ένα ποτάμι κόσμου από τις 17.30 αρχίζει να φτάνει από παντού. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει και είναι η απάντηση του κόσμου απέναντι στην απρόκλητη αστυνομική βία και τις ασύλληπτες εικόνες που όλοι είδαν την περασμένη Κυριακή να εκτυλίσσονται σε ένα δήμο της πρωτεύουσας.

Τα παρόμοια σκηνικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που προηγήθηκαν σε Χαλάνδρι και Πετράλωνα τις μόλις προηγούμενες ημέρες, εξοργίζουν τον κόσμο, που πλέον παρά τα μέτρα για την πανδημία, αισθάνεται ότι βαθύτερα άρρωστη είναι η ίδια η Δημοκρατία στη χώρα αυτή.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

19:00 Πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

19.15 Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 19..00 κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής με βεγγαλικά και μολότοφ. Η αστυνομία απάντησε με σκληρή καταστολή κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ η αύρα επιτέθηκε με νερό σε διαδηλωτές.

https://new.infolibre.gr/2021/03/07/xylodarmos-apo-astynomikoys-sti-nea-smyrni-kai-mme-stin-ypiresia-ton-deltion-typoytis-astynomias/

Μοιραστείτε το άρθρο