Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ Νέα μαζική πορεία το απόγευμα στην Αθήνα – Οι δικηγόροι του προσέφυγαν στο ΣτΕ

Χιλιάδες συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία επί της Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την Ομόνοια, με κύριο σύνθημα: Κανένας νεκρός της πείνας απεργός. Στην εμπροσθοφυλακή της πορείας ήταν το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών, με το πανό τους να γράφει: Να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας – Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε.

Παράλληλα, σήμερα κατατέθηκε προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, δια του δικηγόρου Δ. Σαραφιανού, κατά της απόφασης της ΚΕΜ για μεταγωγή του στο Δομοκό και όχι στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με αυτήν ζητείται έκδοση προσωρινής διαταγής, αναστολή της προηγούμενης απόφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής περί μεταγωγής του στο Δομοκό και ακύρωσή της.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα για τυπικούς λόγους απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών της Λαμίας – όπως αναμενόταν μετά την κίνηση Νικολάου -,  η προσφυγή των δικηγόρων Ι. Κούρτοβικ και Θ. Σοφού για αναστολή έκτισης ποινής του Δ. Κουφοντίνα, καθώς δεν είχαν εκδοθεί ακόμη σχετικές απορριπτικές αποφάσεις από την ΚΕΜ.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Μοιραστείτε το άρθρο